here we go again~

11 December 2009

putrajaya..
9:30 am - sarapan nasi lemak di Taman Botani... lambat sangat sampai, kan da nak abeh lauk! haihh.. baekk!! makan kenyang2 untuk persediaan menuju ke site! makan sekali untuk tengahari!! yeahh~ <--buleh caye ke nih?? xpe, kite tunggu dan lihatt~

10:00 am - menuju ke Perbadanan Putrajaya untuk membuat appointment~
hantar wakil : kaknadz, kak ewa, kak piei, & kak ajim...

kami yg laen abiskan kodak kt depan bangunan Perbadanan Putrajaya~

yeayy!! gambo lompat!! gambo comel!! gambo matang!! <--aksaitet 10 minit pertama~

krukk kruuukk . . . <--bunyi cengkerik 30 minit kemudian~

2 jam kemudian . . . (-__-")

[ wakil2 keluar dari bangunan gaya macho, masa seakan berhenti.. gaya berjalan slow-mo turun dari anak tangga.. angin bertiup.. baju kemeja hitam + jalur2 ditiup angin , rambut macam dalam iklan syampu Sunsilk; bergerak2 dan berkilat2~ muzik korporat ]

guess what?!
dapat dah sume benda!! settle!~ alhamdulillah, xyah pakai surat2 pon..hikhik. terima kasih ye pada orang yang baek2, bagi macam2, tolong macam2 . . . terima kasih atas layanan terbaek kelas pertama mereka.

solat Jumaat kat Masjid Besi.. seronok jugak sebab sejuk jew~ good air ventilation sebab masjid tu xde dinding, angin masuk straight away lalu kiri kanan & siap ade kolam lagi kt kiri kanan tu kan~

khutbah hari ini tentang Doa~
cemana nak dapatkan doa yg makbul? mm..ape ye?? makan makanan halal. berwudhuk. mulakan dengan al-Fatihah. berdoa dengan bersungguh2. percaya Allah akan makbulkan doa kite. ape lagi yek??mm...ha, ngadap kiblat...*pikir2*

waktu solat memang wat aku insaf & terasa nak solat jemaah kat situ selalu. imam punye lenggok bacaan mantapp!! haihh, susah laa aku nak terangkan tapi serius aku puas hati dan rasa xkesah kalau de baca surah panjang2 pon...

siap solat...mm, lepak kt Cafe Perbadanan Putrajaya jap... ade aircond. nak sejukkan badan je... tu je. . .

ehh?? piei g beli mee kari??
err...azri beli mee kari gak ea??
aku??ehehe..soto je~

dah kot. . . ehh jap!

mimi beli laksa..
azri beli laksa jugak~ <--ini suda lebeyy~
nadz beli mee kari~

yeayy...sume melantak~ mula2 sume malu2 macam anak kucing baru lepas bangun tidur~

hahaha

ok, mari tengok site~
vrooOom . . .

presint 15 : taman diplomatik
memang site untuk embassy building..
ok, pilih2 lot~
cuaca sangat panas... aku dapat bayangkan minggu depan aku akan berpanas mengukur site . . .hukhuk~

4:oo pm - balik ke UIA~
_______________________________

hari jumaat yang seronok dan banyak input~


No comments:

Post a Comment