You came into my life and I thought, "Hey" ~ *nyanyi lagu tema New Moon*

24 November 2009

berita lagha yang aku suke
New Moon akan start tayang 27th Nov '09 kt Malaysia... kt oversea sane da kua dah...start 20th aritu~

beralih ke berita hal ehwal pendakwah
Program Mukhayyam 2009 Penuh Cabaran

bermula jumaat lepas, aku dan beberapa rakan join camping ke Kem Lembah Genting bersama2 geng usrah...
nama program ni ialah Muslim Combat Quest '09. berlangsung dari 20 Nov '09 hingga 23 Nov '09... padat dan sendat dgn pelbagai aktiviti penuh mencabar dan membina jati diri sebagai seorang bakal pendakwah.. sungguh macam bukan aku kan?? haa tu laa aku nak habaq kat hang nihh!



20 Nov '09 jumaat
lepas selesai solat Jumaat..[solat jumaat kat masjid depan Nasi Ayam Mancongkam, sebab makan dulu kt situ] aku dan piei menuju ke CAC, IIUM untuk berkumpul, nak gerak sesama laa nih..3:15pm - naek keta piei menuju ke Sekolah Rendah Al-Amin... tepi UIA tu je..

ice breaking sket... "sila tulis tarikh lahir, alamat rumah, berat badan, &hobi"
baekk...aku tulis..atas sehelai kertas A4, tulis besar2 pastu tampal belakang badan aku. sume ikhwah pon same2 wt..*ikhwah di sini merujuk kepada lelaki, perempuan kite panggil akhawat*

pastu fesi suh buat satu barisan ikut umur, paling tua ke paling muda . . . best2, aku agak tua gak laa, ramai yg lagi muda kt belakang aku

pastu fesi suh beratur ikut rumah sape yg dekat ngan UIA sampai laa pada yg paling jauh.. hahaha..johor je~

pastu beratur ikut hobi sape paling lagha kt depan, hobi paling bagus kat belakang!!
owhh mann!

aku berdiri kat nombo dua dari depan! hahaha cube teka ape aku tulis hobi aku . . . hahaha
'MENGUMPUL MOVIE'
owh, yg 1st ahnaf <-- cube kau teka ape hobi de [ maen poker~]

dak laen tulis men bedminton laa, PES, bolasepak...ape kelas bebb~ piei?? owh ye, de ujung skali bajet cam yang paling bermanfaat laa tu.. FOTOGRAFI~ papelahhh..haha
pastu fesi start bagi kaen kaler biru pada ahnaf...pastu aku dapat kaen kuning..pastu merah...pastu ijau.. sampai laa last,tu kaler untuk group masing2 upenye...

ABU BAKAR
biru
UMAR merah
SEMANTAP UTHMAN kuning<--ni name group aku nih~
ALI hijau

lepas solat asar, aku lukis logo untuk group dan buat cheer! yeayyy~ group aku mmg haru biru sebab ade aku ngan piei! wahahaha

lepas solat maghrib, baca alMathurat.. dengar ceramah.. err, aku ngantuk2 . . . well, who doesnt?? hahah<--nakal dak ni lepas solat isya' lagi 'bestt!' ade forum lakk aihh~ ok sambung tido...aku scribble2 atas sehelai kertas~ piei tulis nota gak... tapi . . .


ini notes dari aku~



ini notes piei~


bersambung...
[aku nak balik umah dah..nanti aku tulis lagi gune laptop nenek aku~]

assalamualaikum~

introduksi : mari nyanyi sama2 wahai ikhwah & akhawat ~

Muslim Combat Quest 2009
ini lagu tema MCQ '09
~


sudah pulang dari mukhayyam.. mungkin perlu tidur sebentar~

23 November 2009

baru balik dari mukhayyam MCQ '09...sampai kaed dalam pukul 4ptg~
rasa mengantuk tapi peluang untuk menaip di sini takkan aku sia2 kan...hahaha

tumpang pc piei jap nak online...
pengumuman...
aku telah kehilangan LCD SKRIN 22INCI BENQ...dan SPEAKER EVO III SONICGEAR hitam..




sabar . . . sabar . . .
yeap. aku bersabar. dak2 pon tak perasan sangat aku bersedih. baguslah. aku takut kalau2 prestasi kerja dan lawak aku menurun mase mukhayyam sebab musibah ni... alhamdulillah aku tetap hyper dan berjaya menghyperkan group aku, 'SEMANTAP UTHMAN' , yang akhirnye membawa kepada kejayaan sebagai group paling hebat...dapat nombor satu weyh..hahaha..

nanti aku ceritakan tentatif program dan gambar2 berkenaan... tunggu aku ade monitor dulu lahh~

' ailurophile ' lahh kau ni ! ! ~

20 November 2009

hahaha... sesuai sangat untuk orang2 macam kaw & kau...ohh ye, kau pun...haa yelahh2

cth ayat : 'ailurophile' lahh kau ni!!~

______________________________



i luv sleep~

pagi Jumaat punya rasa~


hati aku rasa sebak...
aku pon tataw nape..

jap, aku rase aku taw..

sebab studio dah kosong gile.. member dah xramai.. hmm, semalam ade gak dak2 datang studio, selesaikan hal2 berkaitan studio.. seronok gak laa aku sakat dowang . . .wiiwi~

mintak maaplaa kalau ade yang terase cam aku hyper n kacau2 korang...
aku cume taknak situasi yang penuh emosi.. kang aku nanges kang~ <--xlelaki sungguh. ahh lantak r, aku cume bersikap jujur pada diri sendiri.hahaha~

hari ini tiada sesiapa . . .

mmm...
rasa terpanggil untuk berblogging pagi ini kerana lepas ini mungkin aku tak akan update untuk satu masa yang lama... lamaaaa sangat... lamaaaaa sangat2...

_______________________________
dah siap packing untuk g MCQ '09 . . . sejenis aktiviti lasak berpeluh2 satu badan dan membantu menimbulkan otot2 tubuh peserta. owhh~ [semua xsabar nak tengok r tu...lalalaAAaa~]

_______________________________

semester kali ini berakhir dengan keadaan huru hara result studio...aku masih tidak tahu result studio aku berada pada tahap 'hayun' ke berapa... tapi kawan2 ramai yg sedih2, aku rasa terpanggil untuk menceriakan hari korang... tapi kalau salah langkah makin sedih kang... so, mungkin macam ni kot; kalau nak aku buat lawak utk menceriakan hari kau, boleh dtg jumpe atau buat appointment dulu... servis tertakluk pada terma dan syarat* . . . boleh nego.

semester kali ini berakhir dengan jiwa kosong . . . harapnye camping kali ini mampu membaik-pulihkan semula spiritual aku yg lemah ini. yeapp!!

semester kali ini berakhir dengan . . .

_______________________________

ohh ye, terimakasih sebab selalu ambil berat pasal kite.. jap2 lagi kite jumpe k. cerite?? hehee...macam biase..ade banyak untuk diceritakan, banyak lagi untuk dikongsi bersama~ mama tunggu la kite balik umah.. men mesej je xbest lahh, cakap dalam phone pon kureng best.. de yang best kalo dapat g kua jejalan pastu lepak minum kopi mahal kat tempat2 mahal pastu baru ade mood nak borak2! hahahah... err, kt anjung umah pon ok~

_______________________________


ini aku buat mase awal2 sem dulu...semangat x?? x laa...sesaje bosan... studio two r nih 'conserve'2 nih... conservation laa katekan~

dengar lagu2 slow di malam hari . . .

19 November 2009

suasana studio sunyi sepi... solo habes aku malam ni...

"asal kau xbalik lagi weyh??"
ramai kawan2 tanye...

aku ade camping..nanti dah balik nanti aku cerita..ni lom g pon lagi~

*aishh...bile nak packing nih??~ lalalaAAaa..dengar lagu lagi*

lagu malam ini : James Blunt - You're Beautiful

study..study..study... aik?? orang da balik umah dah, kau study ape lg tu??~

17 November 2009

haa tu laa kowang xtaw~

lalaAalalaaaaa~

______________________________

*lepak bersama rakan2 memang membahagiakan..

______________________________
2012... ramai lak laa yg g tengok citer nih... haihh, aku dah cakap dah, citer tu ade alien bunuh2 manusia untuk kebahagiaan galaksi sejagat~

xcaye??

haa..kau g tengok lagi~
hahaha

"cuz i aint givin up on us~" <--ini lirik lagu OST 2012 tu...layan laa jugak~ [tengah dengar ulang2 ni]

______________________________

neenoo nenooo.... ade budak pening pale . . . ~

(ini episod kedua laa...kau dah bace post sebelum ini??)

tidoooo... [selepas mandi..ye, saye sangat patuh pada arahan sesetengah orang yang macam mama saye]

dalam tido tu...rase cam enset berbunyi~
teneneneeeet teneeneneneeet *nada monofonik phone aku.. Lagu : 12:51 by The Stroke...tp monophonic je weyh..yang kite compose sendirik tuhh*

[itu copy paste saje dari post sebelum ini..asal kau teruja lagi?kau dah bace ke lum ni??]

tapi bunyi kjap jek..by the time im looking at the small black and white phone screen tuh.. da xde pape..bateri abes laa.. aAAaa~ malas nak g kua dari toto dan ambil charger..ok, biarkan . . .

sambung,
tidur~

zz Z z . . . . . .

"nak aku kejutkan adik kau ke x piei?"
aku agak sure aku dengar Kechik cakap macam ni...

o_O adekk?

anyway, hebat kan aku? tidur pon buleh dengar kalau orang sebut2 pasal aku.AHHAHH, jangan berani2 nak mengumpat aku, aku 'telinga lintah'~

dah bangun sebelum kecik sempat tepuk aku lagi. . . . tak taulah asal buleh terbangun, mungkin sebab . . . mmm...
SEBAB PIEI BELANJE MAKAN SATE AYAM !!
yeayyy~ tenkiu piei

ntah bape cucuk tah aku pon lupe nak kire...8 - 10 cucuk laa kot aku bedal, cukup laa untuk mengalas perut untuk malam ni.. *kreeuukk kruukk <--skang..pukul 3pagi*

aku tak pening...aku x pening...aku x pening . . . <--monolog dalaman~

result studio??mmm...tanak amek tau buleh x??nak g maen boling ~

ok..kawan2 sume agak stress...mm..xtau nak buat ape.. terfikir all the possibilities that can come out from one single action.. mm.. kawan tanye opinion.. aku memberi pendapat sekadar termampu ..yg mampu aku fikirkan... harapnye membantu..

ok.. hari Isnin..
hari isnin selepas result studio keluar = hari huru hara students kejar lecturers . . .
[ok, ini hiperbola..]

berimaginasi~
kamera static ke kaki lima..nmpak lecturer sedang jalan laju dan toleh2 belakang.. muke risau dan berpeluh2.. babak seterusnye students berjalan tengok atas bawah kiri kanan.. n the rest kowang mesti dah leh bayang kan?? alaa...biase je tengok kan?? kejar2~

ok

ape pulak aku nak buat hari Isnin??
result tak tau lagi tapi madam xde...
(-__-")
tidooooo . . .

teneneneeeet teneeneneneeet *nada monofonik phone aku.. Lagu : 12:51 by The Stroke...tp monophonic je weyh..yang kite compose sendirik tuhh*

dari kejauhan sayup2 aku dengar suara Adib.."Hang p mana aihh?? mau ikut p maen boling ka?" [haha..x...de cakap biase aje.. ini interpretasi penulis semata-mata...]

capai tuala, mandi.. [part ni xusah laa aku elaborate panjang2 kan? xperlu laa aku bitau yg aku pakai sabun shokubutsu yg kaler biru..yg untuk orang bersukan tu~ ececehh..bersukan lahh sangat <-- kawan aku cakap cani..haihh~] nak maen boling kat MetroPoint Kajang~
yeayy...Ihsan yg ajak sebenarnye..macam chain reaction. ihsan n geng de dak studio section 3 nak men boling then ajak We..We ajak laa dak studio kite lak [aku macam berborak sesame dak section2 je kan? hahah]

pas dah redah ujan lebat dalam perjalanan ke destinasi . . .

so, here they are... adib syafii'ei azwanfadhli edzuan hezry mawardi afwaz ihsan hasif faizmarhalim saifudin aisamudin muhammad sidiqiAli & me

maen boling 4 lane...4 frame... hezry ajar aku berhenti menjadi looser.hahaha.. bola kali ni nak ke kiri je...haihh...pas dah follow nasihat hezry, permainan semakin lancar~ hakhak..[ini standard dak2 kecik je tw..bukan yg gempak2 tu]

ok, tangan dah sakett~

yeayyy...g makan!!!

"weyh??nk makan ktne nih??" (-__-")
follow je kereta depan si sidiqi bawak...xtaw lah de redah taman redah bumper redah ujan ape sume, adib follow jew~

kreukk kreeuukkk
ok, aku dah lapar...stop jap tepi jalan makan rumput ngan tar jalan~
oh ye, piei pon dah hilang buasir de sebab jalan taman penuh ngn bonggol2 'sila-jangan-memandu-laju-ini-kawasan-perumahan' tapi adib still pandu laju~ hahahaha
adi? adi cool~

lepas kami dah jadi kurus gile sebab kelaparan...*dah kul 5pm k tak makan pape lg satu hari pastu g bersukan lagi...[dalam cerita ini, boling dianggap sebagai sukan yang sangat memenatkan..macam gladiator, ye anggap macam tu...]*

sampai pon ke . . . ape ntah aku pon xtengok sangat..haa, sampai ke Bangi Superbowl lak..td Kajang Superbowl~

makan kat restoran mamak...nasi beriani ea??aku pon tataw aku sental je
+ ayam madu
+ sotong goreng
+ teh o ais
= rm10.20

lalalalaAAaaaa~
ehh??

0_O

ahhh..wuuuuwuu! jahat dak2 ni bawak g tempat mahal..wuuu

bayar dengan muke macho macam aku ini anak orang kaye yg xpikirkan langsung tentang duit~

berlari dalam hujan ke kereta...ohh, kt cni laa permulaan aku pening kepale!!

orang yg bersenang lenang~

13 November 2009

aku berjalan semalam.. dan tengok2 manusia sekitar.. dan terdengar org Malaysia[pemandu arah] ckp pasal budaya orang Msia pada 3 orang India yg dtg melancong.. "this is malaysia, the people enjoying life everyday" [intonasi : cina]

aku tengok sekeliling dan nampak ramai sangat orang..orang Msia dan pelancong..wAaa,semua orang suke berjalan!

sila bersyukur dengan keadaan di Msia..and try to make the best out of it~

apa khabar kau di sana?

11 November 2009

pagi tadi exam Theory Of Architecture..

ok lah, semua pon dah baca, walaupon xhafal sgt tapi sekurang kurangnye tau sket2 untuk menggoreng... dan soalan tadi macam sedang2 elok untuk digoreng.. yupp! mmg aku tak lepaskan peluang yg ade~
so hari ini lenguh2 tangan jawab soalan berbentuk esei...soalan 3markah pon setengah mukasurat? apahal beb?? hahahaah~
____________________________

macam biasa, xde apa yg menarik berlaku dalam hidup aku... (-__-")
makan, baca notes berlambak, makan, tido sket... hmm.. makan . . . aku ada satu teori;

"semakin bahagia seseorang tu, semakin banyak de makan"

boleh percaya ke?

haha..ini berdasarkan pemerhatian aku terhadap rakan2 sekeliling aku aje dan aku rasa ramai je yg akan cakap waktu dowang stress nonggeng pon dowang hilangkan stress tu ngn makan jugak. hihi. ok, berlainan laa kan setiap orang punye selera. ada yang datang selera masa bahagia.. ada yang mmg sentiasa berselera.. dan ada yang kekadang tu x berselera pon tapi sebab macam nak lepaskan geram, g makan dengan 'hebab'nye~[itu bukan salah eja.. itu untuk bolog kawan aku suatu masa dulu]

aku??

mm..aku ok je. xbahagia sangat tapi takde laa patah hati pon.hahah~ ape2 pon, tahniah laa pada kawan2 yg hepi2 selalu dan berbahagia senantiasa hendaknye.
____________________________

kawan2 aku dah habes exam . . . tata~

tengok movies tanpa henti, youtubing.. blogging.. adakah ini LIFE ?..oh ye, ade mcFlurry hari ini~

08 November 2009

Currently studying Architecture in International Islamic University Malaysia. This boy loves designing, reading comics and listening to great musics, occasionally he blogs about his thoughts and opinions.

Everyday he refill himself with weird energy-inducing substances known as 'teh-o-panas' and then off saving the world, I mean studying and blogging of course.

The author is not a computer expert nor a web genius. Just another guy spending too much time online (believe me, way too much). The thoughts and feelings featured here are meant for basic level understanding~
________________________________

sedikit lawak architecture . . .

dan artistik~

*from Speedbump

malam2 tidak mengantuk, siang pula tersengguk2..cube teka siapa saye~

06 November 2009


ohh..hujan...hujan...hujan lebat~
wiiwiiii... saya suka ini~

baca nota untuk exam memang best kalau ada bantal ngan toto~

04 November 2009

ok.. benda yang aku post sebelum ini.. bagi aku ia berakhir dengan keadaan masih menyebelahi aku. tapi aku rasa aku dah mengalah tadi.. aku dah tangok sendiri apa akan jadi kalau aku buat pilihan yang mementingkan diri aku... aku mungkin akan hepi kemaen tapi orang akan bersusah payah disebabkan aku. dan aku rasa ini bukan apa yang terbaek untuk aku. jangan terlalu ikut emosi.. ye aku ingat ini, so aku sekadar menggertak je. last2 tu aku mengalah k. dan alhamdulillah, keputusan akhir pada isu ini ialah tiada perubahan dibuat. mungkin ada yang sedih dan ada yang gembira. aku pon nak menang.. kau pon nak menang...haihh, aku xharap pon akan ada perasaan sedih2 antara kawan2 aku. mestilah kan? kalau kau betul2 kawan, kau xkan nak de sedih kan? aku harap semua orang akan hepi2 aje... kite xmungkin dapat semua yg kite nak, tapi kite bukan xdapat pape langsung kan?

kadang2 aku hyper dan kuat huha2... kau semua mungkin nampak aku macam menggelabah dan saiko kau. sebenarnye aku buat benda tu untuk elak diri aku rasa tersaiko. aku bersikap macam tu untuk cuba tenangkan diri aku yg tersaiko itu..

*entri kali ini lebih kepada entri untuk bahan bacaan persendirian. sekadar untuk aku.. bagi sesiapa yg kurang arif tentang situasi ini, bolehlah sekadar baca2 pastu cari blog laen yg lagi seronok.. blog aku blog serius.. boleh tengok nama blog~

nak hepi ke nak cemburu? pilihan di tangan aku~

ok.. dah lama xupdate blog...

dan skang aku terasa macam ada benda yg perlu dikeluarkan untuk meringankan beban dalam kepala aku.

aku ada masa untuk berfikir dan membuat pilihan... sampai pukul 330ptg ni..

macam mana nak membuat pilihan??
dulu masa sekolah masa muda2 dulu ada belajar langkah2 membuat pilihan... ada sesiapa dapat recall?? ok. selama ni aku punye jawapan ialah :
setiap pilihan yg kite buat itu akan ada akibat. there is always consequence..there is always damage happens to both of our choises.. tapi kite pilih laa yg less damaging~

ok part ini nampak macam memudahkan kan?
aku fikir pendek aje...macam orang lelaki biasa2 fikir... tapi aku bukan orang biasa, so aku dah dapat soalan seterusnye yang akan buat aku terus berfikir . . .

less damaging to who?

which one will i chose?
is it important that i just keep it to myself, meaning that it will make others happy but not me for at least 2 sems??

or me being happy instead? and ignoring what others will feel~

"Pasni takm0 em02 lg k..Fikir dlu sblum bertindak..Lebihkan pk tntg perasaan org len..Bkn biar org lyn kita mcm smpah,tp just treat ppl how we want to be treated..N if ppl dont treat us how we treat them,takpe..Bila niat baik,hati sntiasa tenang..Allah slalu ade..Biarkan..K?"

ini someone special yg mesej aku suatu masa dulu.. aku akan sentiasa ingat ini dan cube sedaya upaya untuk apply ini~

testing...123..ABC. . . lama betul xmenulis blog~

aAaaaa~