I might lose my mind for a while, but I'll be fine ~

29 December 2009

*kipas2 badan dengan note pad*

huh...xsangka perkara macam ini pon buleh berlaku dalam studio hari isnin.
entah di mana silapnya, pendingin hawa / air-cond xberfungsi dengan melampau2 macam selalu2.

kaed go green

panas2 camni wat aku bosan . . . rasa macam nak kua studio, g makan kt cafe kaed.

. . . lauk dah habes r plak!! asal lambat sangat turun cafe? asal ramai sangat makan kat cafe kaed? aaAAAaaaaa~

jalan jauh2 g makan kat centre. . . bosan . . . panas . . .

balik studio pon panas...

masa ni aku memang harapkan sejuk. manusia memang xbersyukur. bila dapat sejuk merungut, dapat panas melenting.. haihh~

kalau siang2 aku inginkan kesejukan, bile lepas maghrib je, badan aku terus rasa xsedap... aal nih? tekak xbest, batuk2.. badan panas. . . aaaAAaa. . . jangan cakap aku nk berubah cam Jacob dlm New Moon~ owhh...

demam la plakkk....

malam2 ni bile cuaca da sejuk dan air-cond macam berfungsi dengan lebih baek, aku lak sebok2 pakai jaket zip sampai leher tangan simpan dalam poket seluar yg kt belakang tu. memang aku nak panas pon.

penedol 2 biji buat badan berpeluh, simptom2 yg aku akan sehat dan mula aktif semula.
[haa, sebab tu laa meeting malam tadi aku xbermaya dan jadi pendiam... err, kowang perasan kan?? perubahan aku. . . tadi? tadi laa tym meeting kan aku diam . . . x ke? err]

There's something bout the nite, & the way it hides all the things I like

27 December 2009







gambar bawah ini ialah adib. de driver aku yg bawak g tgk perlawanan persahabatan : boling padang/petanque nih. pemanduan de ok . .


_______________________________
empat dua

sudah berapa lama ?? ohh~

26 December 2009




hari ini buat ape??

tidur

solat jumaat

dan pergi teman kawan beli barang. pergi teman ajim dan ayahnya beli
wacom
intuos4 - sejenis gajet elektronik bersaiz A4.. disertakan sekali dengan sebilah pen acah2 untuk sketch depan pc kau. gempak tuu~ kebetulan harga pon murah je, ayah ajim cool aje belikan menda tu..

wiiwiii~

aku tumpang gembira. pasni mungkin buleh maen sketch2 jugakk!!

seronok. . . yupp, seronok tengok orang ada abah ni. memacam hal kawan aku ni borakkan dengan abah de.. termasuklah hal kawen2. haha, nice~ ajim panggil ayah de abah. . . dah lama aku xdengar atau sebut perkataan ABAH. dulu kecik2 sangat dulu pon aku panggil ayah aku abah gak. best la kau ade abah, cool* pulak tu. aku dah besar nanti nak jadi cool gak ngan anak aku! wahhaaha!

bukan semua orang bertuah macam kau. kau je tak sedar. . . <--bukan pada siapa2. lebih kepada sesi mengingati diri sendiri


*
cool dalam konteks ini ialah sangat sporting, sentiasa ada untuk mereka yang tersayang, bersahabat baek dan boleh berkongsi apa2 cerita dan rahsia, boleh dipercayai dan pandai menjaga hati. aku rasa kalau ada sifat macam ini tentu saja akan dihormati orang. apa lagi ye ciri2 ayah yg cool? mempunyai sifat humor? aa ye jugak~ lagi? lagi?

_________________________________________

err..terasa cam nak makan makaroni bakar~
xpernah lagi rase tapi nampak cam sedap gile . . .

kau xde life??

25 December 2009

kau xde life? atau kau xde next life ??

persoalan hari ini.

sebenarnye aku terbaca ayat ini dari kereta mayat <--buleh klik kalau berminat

naek keta 1: pasang kaset nasyid.. naek keta 2: pasang cd nasyid..wahhahaha~

24 December 2009

aku bersyukur aku ada dalam komuniti skang ni.

bila pikir2 balik,

aku sedar, yg Tuhan kite tu sebenarnye sentiasa tolong je setiap masa.. sentiasa ada je perhatikan kite.. dan sentiasa bagi perkara yg terbaek pada kite. even kekadang kite xrase pon benda tu yg terbaek.

contoh 1
masuk Pertandingan Maen Guli Peringkat Separuh Akhir Pra Sekolah cawangan Ayer Hitam. lepas tu kalah. <--mungkin mase tu kite rase yg terbaek utk kite adalah menang tempat pertama, dah kalah ni mane laa kire best dah~ tapi Allah lagi maha mengetahui. kite xtau pon chain reaction daripada episod kekalahan kite tu akan membawa kepada apa. itu Allah yg tentukan, yg penting usaha kena ada, usaha pada benda yg elok2 je~

Cikgu Spahic Omer penah ajar aku masa dalam kelas Quran Sunnah & Built Environment, sem lepas. de cakap pasal kenapa kekadang kita dah doa dan usaha kuat, still kalah, still xdapat apa yang kite nak. kekalahan atau perkara xbest yg berlaku pada kita tu mungkin membawa kepada sesuatu yg lebih positif pada masa hadapan, cume kita2 ni je blom prasan dan tersedar. xpe.

___________________________________

aku bersyukur aku ada dalam komuniti skang ni.

bila pikir2 balik,

aku sedar, yg Tuhan kite tu sebenarnye sentiasa tolong je setiap masa.. sentiasa ada je perhatikan kite.. dan sentiasa bagi perkara yg terbaek pada kite. contoh paling jelas pada diri aku ialah kawan2 yg aku ada skang ni, semua pon insyaAllah baek2 orangnya dan boleh guide aku jadi lebih betul in terms of menuju ke destinasi akhir tu..

"aku rase elok kite g solat dulu. solat awal waktu"

kawan aku bersuara masa tengahari buta, mase tu aku dan beberapa rakan tengah kat bumbung apartment kt Putrajaya. dalam diam aku terasa, betul sebenarnye apa yg de cakap tu. ini barulah kawan yg betul2 buleh bawak kite ke jalan yg betul kan?

dari dulu lagi aku taw Allah sentiasa nak tolong aku, mase kat sekolah rendah aku skema je, pastu masuk sekolah menengah, err..xnakal kot.. tapi mase tu kawan baek aku ialah budak alim yg rajin ke surau. dak tu akhirnye jadi presiden persatuan pelajar islam, kelab surau sekolah aku.. bile kawan ngan de tu, tergerak gak laa si pemalas ni utk sama2 join usrah, jadi ajk, wt xtvt2 ke-surau-an . . .

lepas tu dapat masuk uia lak <--ini pon bukan saje2 Allah pakai letak2 nih. ni utk jaga akhlak aku gak nih. continuity terhadap perjalanan hidup aku. jumpe kawan pon yg elok2. timekaseh semua.. masuk uia je, kawan ngan sowang mamber pening nih [tapi till di jalan yg betul] , de ajak aku teman g usrah ngan abg Ajil. sape tu?[mase 1st year baru2 masuk uia Gombak] teman je laa kan, member dah ajak. ohh.. wt halaqah kecil dan borak2 tentang agama, muhasabah diri seminggu sekali. mase awal2 memang malas nak gi. tp da makin besar ni, memang rasa ada keperluan untuk terlibat dengan 'benda2 kecil pada hari ini yg akan membentuk diri jadi seseorang pada satu hari nanti'. aku bukan bagus, aku bukan contoh.. tapi xsalah rasanya kalau aku pon nak ajak kawan2 datang usrah. ade memacam xtvt seronok sebenarnye.

masa mukhayyam 1st tym aku follow tahun lepas, aku ingat ade bro cakap "kita nak tunjukkan, dengan Islam pon kita boleh berseronok" aku rasa korang pon paham kot. mungkin ada yg rasa Islam ni ada banyak tegahan dan larangan, tapi xbermakna kite xbuleh berseronok~

(^_^)/

___________________________________

lawak2 islamik sket..

aku pernah dengar ini, Rasulullah pon pandai berjenaka taw. aku rasa mesti ramai yg dah dengar pasal seorang tua yg bertanya dia akan masuk syurga tak pada Rasulullah.. pastu Rasulullah jawab x. heE~

lebihkurang cani laa; rasulullah kata, wajah macam kau ini tidak akan masuk ke syurga. . . sebab kt syurga tu semua orang akan berwajah muda kembali, bukan macam wajah orang yg tua2.

hihi [ketawa tup mulut]

ade lagi satu,

suatu hari, Rasulullah duduk makan kurma bersama para sahabat. biji kurma banyak laa depan masing2. seorang sahabat rasulullah saje nak melawak, letak semua biji kurmanya pada rasulullah punye biji2 kurma seraya berkata ; banyak betul rasulullah makan, bertimbun2 biji kurmanya~

rasullullah jawab cool aje,
lebihkurang cani laa ; ni kire xpe lagi, kau tu lagi kuat makan, sampai biji2 kurma pon kau telan sekali [ sambil tunjuk depan si sahabat ni bersih xde biji kurma langsung]

hihi [ketawa tup mulut]

ok
tata~

kenduri kendara~

21 December 2009

loading pictures~
















jangan sampai terlupa untuk broga ye rakan2~

18 December 2009

4:50am - bersiap2, hensem2 kan diri depan cermin dalam toilet~

5:17am - keta waja ajil = ajil/piei/syafik/adib/encem. keta unser ahnaf [ahnaf vokalis utama 'algebra'..ye, kau xsilap..sila cemburu sekarang] = ahnaf/aku/deli/azri/zubair.
bergerak menuju ke Bukit Broga kat . . .err... bukit Broga lahh~

dalam unser, berkaraoke~
dalam waja . . . mungkin proses mengorek rahsia kot~

5:30am - berhenti solat subuh.

sambung perjalanan...

6:59am - dah sampai kt tepi bukit Broga. banyak gile kereta park kt tepi jalan.. nak parking je dah jauh~

ok, langit dah makin cerah.. kena lari!!!!

10minit kemudian . . .

ok, dah cramp~ <--akibat x stretching langsung~ panjat2. . . *sedar sumthing. . . afiq tiada. ok, afiq bangun lambat rupenye~

7:27am -
berjaya sampai ke puncak.yeayy.. berpeluh macam budak sehat. ramai chinese kt puncak..semua pon berpeluh. bau wangi~

sesi ambil gambar! wiiwii~
[seronok betul bila semua pon ade DSLR sendiri... aku xde, aku model~]


loading pictures . . .













____________________________________

today's words :

- Qiqmulqill
- Tarikah

raksaksa besar yang menyedut tenaga aku~

raksaksa besar yang menyedut tenaga aku = library

aAaaaa... sedikit fakta tentang raksaksa :
1]masuk2 aje dah nguap. aku xtau ni sindrom ape.

2] nak cari buku pakai benda intenet tu.. tapi nombor kod buku tu agak panjang, perlu rajin salin ye

3] mouse jenis lama punye, yg ade guli kat bawah mouse tu..

4] ohh.. buku kat lvl 4 banyak gambar.. buku lvl laen mcm pelik. . . penuh dengan tulisan aje. . . pelik kan buku macam tu??

5] setengah jam dalam perut raksaksa, aku dah makin lemah..kalau tambah lagi doploh minit, mungkin dah pengsan~ zZzz z

6] nak pinjam buku mesti ingat nombor pin kau... aku xpe, aku xpinjam buku . . .

lalalaAaa~

i guess sometimes we find solace in the oddest places~

17 December 2009

"gemuk lambang kekayaan..." quoted by Jim. hahahh~

______________________________

selamat tahun baru~

______________________________

ajil suh aku tido awal..
sebab pagi2 ni nak g Broga..panjat bukit~

lalalaAaaa~

senyum sowang2 macam baru jumpa cinta hati~

alhamdulillah

seyes buat airmata meleleh bila tengok video utk design proposal Sekolah Tahfiz Bayu Syahadah yg dak2/ member2 aku buat nih.. puas hati gile2 wa cakap lu~

Konsert Nasyid Nazrey Johani Tour de Tahfiz berjaya dengan cemerlangnya . . . wiiii~

selain dari dapat belajar benda baru, dapat gak eratkan ukhuwwah sesama committee a.k.a. ahli heritage studies group Malaysia~

*tidur pon senyum lebar malam ni...

maaf, dah xbuleh ditahan2 lagi dahh gejolak rasa di hati ini~

16 December 2009



maaf, aku xdapat tahan diri dari menghantar satu lagi entri hari ini.
lagu ini sangat sedap!
Zubair yg kenalkan aku pd artis dan lagu2nye yg sedap2 belaka nih~

Open Your Eyes ni yg paling aku suke skang~

Look around yourselves
Can't you see this wonder
Spreaded in front of you
The clouds floating by
The skies are clear and blue
Planets in the orbits
The moon and the sun
Such perfect harmony
Lets start question in ourselves
Isn't this proof enough for us
Or are we so blind
To push it all aside?
NO......

*We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
We can't keep hiding from the truth
Let it take us by surprise


Take us in the best way (Allah)
Guide us every single day (Allah)
Keep us close to you
Until the end of time...


Look inside yourselves
Such a perfect order
Hiding in yourselves
Running in your veins
What about anger love and pain
And all the things you're feeling
Can you touch them with your hand?
So are they really there?
Lets start question in ourselves
Isn't this proof enough for us
Or are we so blind
To push it all aside?
NO..........

*
When a baby's born
So helpless and weak
And you're watching him growing..
So why deny
Whats in front of your eyes
The biggest miracle of life..

*
Allah...

You created everything
We belong to yo0u
Ya Rab we raise our hands
Forever we thank you

Alhamdulillah......

cun kemaenn!! haihh, saje nak bagi aku cair~

lelaki memang ego. . . <--kombinasi perkataan 'ego' dan warna pink macam pelik sedikit, tapi aku teruskan jugak~

haha.. ini salah satu ciri seorang lelaki. bila ego, mereka akan kelihatan seperti cakap besar sedikit kadang2. tapi satu perbezaan dengan jantina lawan ialah, bila dah cakap.. mereka seboleh - bolehnya akan berpegang pada apa2 yg mereka cakap..

mmm.. pelik? xpaham?

ok, contoh.. Johnny seorang lelaki. dia pernah beritahu yg dia xsuka makan pisang goreng cecah ngan sambal kicap. kau buleh cek sendiri laa, kau ada ke terserempak nampak Johnny makan pisang goreng cicah sambal kicap?? de seboleh2nye xkan makan pisang goreng cecah sambal kicap.

contoh dua : Johnny, masih seorang lelaki.. cakap depan gadis yg dia xsuka makan pisang goreng cecah ngan sambal kicap. ini lagilah buat si Johnny betul2 ikut apa yg dia dah cakap!wahaha~

'dah ludah xjilat balik' atau.. 'dah koyakkan kertas, xambil balik dari tong sampah dan tampal semula guna selotape'.. atau . . 'dah baling kunci kereta jauh2, xcari semula' *contoh2 peribahasa dan/atau perumpamaan di sini tidak boleh digunapakai dalam kertas peperiksaan bertulis mana2 sekolah atau universiti. tapi dalam blog kau buleh~*

ini memang lelaki dan sifat egonya. oh ya satu lagi, bila lelaki sanggup meminta maaf atas satu2 situasi.. tolong hargainya. bukan senang seorang lelaki untuk letak tepi sifat ego. bukan nak suruh menangkan lelaki je, tapi bila lelaki have choose to move on to another page.. well, untuk kebaikan setiap pihak kan, elok laa kita2 ni pon start a new one~

perempuan?? aku xnak cakap.. kalau xbest, nanti ramai xpuas hati pastu cakap aku xtau pape pasal orang perempuan.. semua pon cakap pakai emosi bile tiba mase2 camni/ masa2 percanggahan ideologi.. otak letak tepi. nanti dah cool down, ambil semula otak kat tepi tu plug in balik ke USB port.. connected~ pastu tiba2 rase ada banyak perkara dah terlepas cakap.. dan sebab xego, nanti tetap buat sesuatu perkara tu even time emosi2 tu cakap xnak buat perkara tu..

jadi, apa yang buleh kita belajar dari sini?

lelaki boleh jadi pendengar setia untuk setiap masalah perempuan, dan.. kalau nak jaga hati dan tenangkan gadis itu, kau lelaki just bagi dia menang masa de bercerita tu.. macam de cakap tu semua betul.. dan berkelakuan prihatin.. dan xperlu ambil pusing sangat tentang betul atau tidak si gadis akan laksanakan apa2 yg dia cakap masa tu. itu emosi de yang bercakap masa tu~

ohh, lupe.. ini xperlu ajar kau semua.. sudah selalu apply kan?

___________________________

aku perasan sesuatu pada kau,
muka kau terlampau serius masa baca entri atas tadi ~

hahah, gotcha!






macam geli2 sket mase awal2 dengar lagu nih.. sama r lagu 'plis plis plis' tuh. kadang2 sebab lagu tu 'catchy', buat kite terminat..

ok, aku mahu jadi 'catchy'.haha~

umum mungkin kurang memahami k.a.m.i. ~

15 December 2009

"daripada bosan macam ni, baek bz ngan kje studio..."

"arghhh...bosaaaannn"

"ape nak buat ni?"

"tido...tido...tido...tataw nk wtpe. . . "

*petikan dari perbualan.. status ym.. post di blog.. shoutout friendster.. status facebook.. et cetera~
*

haihh...macam ni laa dak kaed bile tym relax, xde keja, tym cuti semester... mengarut . .
sudah seminggu masuk semester baru.. studio terakhir aku, harap2 laa. . .

so, buat apa ye lepas seminggu naek sem?


aktiviti masa lapang kanak2 3rd year di studio section 3 ~









ini ahli terbaru.. hellboy masih under construction~



ok, sudah ada alasan untuk tidur lewat~
terimakaseh pd abg senior 4th year yg banyak memberi tunjuk ajar

buleh dapatkan macam2 mainan free dengan design comel2 di sini :
http://www.cubeecraft.com/

Wait around, I'll smile again ~

13 December 2009

aku : sempat x nak 0der bubur?nk bubur . . nk bubur . . <--ckp mcm zombi sbb lapo

si dia :
Mns bhati suci xdpt mliht dnia kejahatan.makanya xmndgr sbrg suara z0mbi..lalala~


(O_o)

*petikan ayat2 pelik dari benda kuno kaler pink yg selalu ada dalam poket seluar kiri aku..emmm...ape tu name de?? aAaaa.. ahahh!! handphone~*

__________________________________





Saya ada kuda
Dibuat oleh ayah
Leher pakai tali
Kudaku mahu lari
Oh kudaku garang
Ekornya sangat panjang
Kuda ayah buat
Dari pelepah pisang

melancholy of V~

12 December 2009

"There is melancholy in the wind and sorrow in the grass"


bukan setiap masa kita boleh buat benda2 yang kita suka. paling x best ialah bila kita terpaksa lakukan sesuatu yang akhirnya buat kita sedih. haha.. xpe, aku memang akan tetap tolong orang selagi boleh, walaupon kadang2 pertolongan tu akan merugikan aku.

contohnya, tolong orang laen melarikan diri dan menghilangkan diri.

ok, skang de dah hilangkan diri . . .

tata~
_______________________________

sifat dan perilaku pelik dari makhluk jantina berlawanan... umm, mereka ini ada semacam satu anggapan yg tak masuk dek akal lelaki. mereka selalu harap orang lelaki akan faham diri mereka tanpa perlu mereka meluahkan isi hati mereka itu.

pelik x bagi kau??

jangan jawab ikut emosi.. fikir dahulu guna otak, dan jawab.

bercakap mengikut emosi. ini satu lagi... cakap xagak2, jap lagi telan balik air liur yang dah diludah itu.

haha. xpuas hati dengan statement aku?

jangan jawab ikut emosi.. fikir dahulu guna otak, dan jawab.

sebab tu laa cume satu jantina je yang boleh lafaz talak mintak cerai tu...aku taknak bitau laa jantina mane..kang ade lak yang tak puas hati~

_______________________________

favourite music?
all i here laa

hahah. manglish + bolog siapp!
_______________________________

ok. boleh sambung tengok movie ~

here we go again~

11 December 2009

putrajaya..
9:30 am - sarapan nasi lemak di Taman Botani... lambat sangat sampai, kan da nak abeh lauk! haihh.. baekk!! makan kenyang2 untuk persediaan menuju ke site! makan sekali untuk tengahari!! yeahh~ <--buleh caye ke nih?? xpe, kite tunggu dan lihatt~

10:00 am - menuju ke Perbadanan Putrajaya untuk membuat appointment~
hantar wakil : kaknadz, kak ewa, kak piei, & kak ajim...

kami yg laen abiskan kodak kt depan bangunan Perbadanan Putrajaya~

yeayy!! gambo lompat!! gambo comel!! gambo matang!! <--aksaitet 10 minit pertama~

krukk kruuukk . . . <--bunyi cengkerik 30 minit kemudian~

2 jam kemudian . . . (-__-")

[ wakil2 keluar dari bangunan gaya macho, masa seakan berhenti.. gaya berjalan slow-mo turun dari anak tangga.. angin bertiup.. baju kemeja hitam + jalur2 ditiup angin , rambut macam dalam iklan syampu Sunsilk; bergerak2 dan berkilat2~ muzik korporat ]

guess what?!
dapat dah sume benda!! settle!~ alhamdulillah, xyah pakai surat2 pon..hikhik. terima kasih ye pada orang yang baek2, bagi macam2, tolong macam2 . . . terima kasih atas layanan terbaek kelas pertama mereka.

solat Jumaat kat Masjid Besi.. seronok jugak sebab sejuk jew~ good air ventilation sebab masjid tu xde dinding, angin masuk straight away lalu kiri kanan & siap ade kolam lagi kt kiri kanan tu kan~

khutbah hari ini tentang Doa~
cemana nak dapatkan doa yg makbul? mm..ape ye?? makan makanan halal. berwudhuk. mulakan dengan al-Fatihah. berdoa dengan bersungguh2. percaya Allah akan makbulkan doa kite. ape lagi yek??mm...ha, ngadap kiblat...*pikir2*

waktu solat memang wat aku insaf & terasa nak solat jemaah kat situ selalu. imam punye lenggok bacaan mantapp!! haihh, susah laa aku nak terangkan tapi serius aku puas hati dan rasa xkesah kalau de baca surah panjang2 pon...

siap solat...mm, lepak kt Cafe Perbadanan Putrajaya jap... ade aircond. nak sejukkan badan je... tu je. . .

ehh?? piei g beli mee kari??
err...azri beli mee kari gak ea??
aku??ehehe..soto je~

dah kot. . . ehh jap!

mimi beli laksa..
azri beli laksa jugak~ <--ini suda lebeyy~
nadz beli mee kari~

yeayy...sume melantak~ mula2 sume malu2 macam anak kucing baru lepas bangun tidur~

hahaha

ok, mari tengok site~
vrooOom . . .

presint 15 : taman diplomatik
memang site untuk embassy building..
ok, pilih2 lot~
cuaca sangat panas... aku dapat bayangkan minggu depan aku akan berpanas mengukur site . . .hukhuk~

4:oo pm - balik ke UIA~
_______________________________

hari jumaat yang seronok dan banyak input~


good things come to those who wait . . . or is it??

kalau aku ade superpower buleh baca fikiran orang laen.. aku akan jadi pendiam *dan bukan jadi diri aku* sebab aku tahu kau sedang kutuk aku. ahahaha...

aaaAaaaaaaaAaaAaa~

aku tanak superpower nih laaaaaaaAa

huuuu
____________________________

how complicated are we??

life? ok. money? decreasing. love? . . . *kreuk krukk*<--bunyi cengkerik~

tajuk??
ahaha..
orang alim2 kata, cinta utama itu pada Allah.. *kau ingat Tuhan setiap masa tak?? aku seyes kena berubah pasal ni*

____________________________


hari ini banyak tidur...

hmm.. masuk kelas dan volunteer diri untuk bercakap . . . tapi xdapat pon add nama dalam kelas tu... ye, class English yg hot stuff tu laa..

macam pisang goreng panas,
pastu siap ngan sambal kicap n teh o suam.
ok aku suke kombinasi ini.


*pejam mata..berimaginasi*

memang terasa macam kat rumah.. terasa macam kat kampung aku yang kat area pedalaman tu.. ohh, bahagia~

ok stop dreaming~
____________________________

mintak maap bila aku sarcastic tahap gilavavi annoying . . .

with NO particular reason at all . . .

10 December 2009

selalunya aku tak punya peluang untuk mengadap internet..

maklumlaa, aku cume ada CPU, still xde monitor... hahaha<--gelak buat2~

malam ni dah ade peluang mengadap pc..

tumpang pc owang . . .

so peluang ngadap skrin lelama memang x aku lepaskan...

tapi. . .

lepas setengah jam ngadap pon xtau nak wtpe...

adehh~

nak tulis ape pon taktau kt blog nih..

hmmm...

blurr japp~

______________________________

ok, siang tadi, RABU...

keluar berempat pergi jalan2 dan tampal poster di luar UIA. . .
poster konsert nasyid Nazrey Johani Tour de Tahfiz @ IIUM
mmm... nak makan tengahari kat dalam aircond sebab cuaca panas terik. . .
tapi kami berempat semua tersangatlahh sengkek skang nih...
hahaha, so makan di tempat biasa2 yg tiada pendingin hawa...hukhuk

petang pula, duduk2 di booth untuk jual tiket konsert nasyid Nazrey Johani Tour de Tahfiz @ IIUM... lama gak, shift aku dari 3 -6pm.

err...

aku rasa orang yang lalu lalang kat masjid, female area tu sume pon tengok aku dan adib 2 3 kali then pandang semula poster yg tampal2 kat meja tu..pastu pandang kitowang semula...pastu sebab xnk nampak cam berminat ngan booth kitowang, dowang saje2 jalan ulang alik depan booth.. lalalaaaaAaa~

[aku dan adib pakai baju tshirt lengan pendek round neck hitam...pakai sua jeans... aku siap pakai cap, gantung DSLR D3000 piei kat leher...] <--buleh caye ke mamat2 ni?? tul ke dowang jual tiket konsert nasyid Nazrey Johani Tour de Tahfiz @ IIUM nihh??
*aku buleh bace minda...especially gadis...owhh.hahaha*

"xbuleh jadik cani... kene gosok baju melayu nih, sok nak pakai baju yg lebih 'islamic' mase kt booth" getus hati kecilku, sambil sedaya upaya mengingati kembali tempat aku simpan kopiah aku~

macam tu ke??


oh ya, kalau berminat, buleh tengok transformasi aku dengan baju 'islamic' di perkarangan masjid UIA, female area . . . booth menjual tiket konsert nasyid Nazrey Johani Tour de Tahfiz @ IIUM dibuka dari jam 9am hingga 6pm setiap hari bermula semalam/Rabu sehingga 16hb Disember 09... jemputlaa datang ye~

harga tiket untuk students RM5

harga tiket untuk abah atau mak student . . . RM7

harga sebuah keikhlasan menderma kepada tabung yang kami letak kat booth tu, balasan syurga rasanya

hargai diri anda dan rakan2 yang berada di sekeliling anda.. belanjalah mereka tengok konsert nasyid Nazrey Johani Tour de Tahfiz @ IIUM

'kawan' bukan senang dicari..
'kawan' patutnye bukan yg datang dan pergi sesuka hati~ ehh ape aku tetibe serius lak nih?? err~ ok tata

______________________________

boleh layari blog Nazrey Johani di sini :
http://nazreytahfizsyahadah.blogspot.com/

im still here breathing now~

08 December 2009

ape yang aku belajar hari ini??

emm..

hari ini bertekak dengan makcik celpad..owhh~

mungkin kami anak2 muda ni salah sebab tinggikan suara pada orang yang lebih tua... tapi aku rasa ini perkara biasa.. <--kurang ajar.. bukan, bukan tu maksud aku.. kami bukan maki2 k. cume bercakap dengan nada yang agak tinggi. mm.. teruskan membaca;

kenapa tinggikan suara??

mahukan perhatian... yeapp!! kalau dah cakap lembut2, cakap elok2, xlayan... buat2 sibuk, xpaham2 ngan situasi kami si lelaki remaja, haihh...lama2 mau panas jugak dibuatnye.. aku xjoin kes tadi tapi aku buleh paham situasi dua2 pihak..baik dari pihak veteran mahupun pihak remaja.

so, chill k~

akhirnya aku masih xdapat add subjek English/ LE4000 . . . oit, dah nak grad nih, bagi laa priority pada kami~ lagipon , kalau ikut study plan dak kaed, amek english nih last2 jek.. tapi kalau dah xdapat cani. . . extend setahun lagilahh baru grad, semata2 sebab English~

owhh~ (-_-")

people change . . . so does the heART~

ape buat kite berubah??

betul ke kite buleh tetiba bangun pagi pada satu hari dan tibe2 aje jadi matang.. dah x gelak2 besar.. dah tak kelakar bodoh.. dah tak berkelakuan xsenonoh . . . dah xsame macam hari semalam??

mmm..ntah..

aku rasa x . . .

untuk berubah, perlu ada semacam satu daya perangsang.. katalis.. pemangkin.. orang putih gelar booster~

tragedi yang dahsyat mungkin??
mimpi ngeri ?
kecelakaan tahap tinggi??

ok, positif sikit . . .

hidayah?
petunjuk dari Tuhan kau ?
kejadian yang menimpa orang laen yang mampu buat mata hati kau terbuka ?
nazar?
sifat suka mencuba??
'seseorang' . . . 'that' special someone?




ape yang buatkan kau berubah??

__________________________________

Through The Trees by Low Shoulder

All alone in an empty room
nothing left but the memories of when I had my best friend
I don't know how we ended up here
I don't know but it's never been so clear
We made a mistake, dear.
And I see the broken glass in front of me
I see your shadow hanging over me
and your face, I can see...

*Through the trees
I will find you
I will heal the ruins left inside you
cuz I'm still here breathing now...
I'm still here breathing now...
I'm still here breathing now...
until I'm set free.
Go quiet through the trees

I remember how we used to talk
about the places we would go when we were off
and all that we were gonna find
And I remember watching our seeds grow
and how you cried when you saw
the first leaves show
The love was pouring from your eyes

So can you see
the branches hanging over me?
Can you see
the love you left inside of me?
in my face
can you see?

*

Cuz you're not coming back
And you're not coming back
No-oo.. No-oo.. No
You're not coming back...
You're not coming back...

Take my breath as your own
Take my eyes to guide you home

Cuz I'm still here breathing now...
I'm still here breathing now...
I'm still here breathing now...
And I'm still here...

But you're not coming back
And you're not coming back
Cuz you're not coming back
until I'm set free
Go quiet through the trees

warghhh waaAargh wAaarGhh ~

07 December 2009

konsert nasyid NAZREY JOHANI TOUR de TAHFIZ
16 Disember 2009
Main Hall CAC Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA)
8 mlm - 12 mlm
tiket rm 5 untuk student & rm 7 untuk yg yg lain
artis yang akan hadir : NAZREY (ex-vokalis kumpulan RAIHAN), INTEAM, AL-GEBRA, & NICE

konsert ini bertujuan utk mengutip dana bagi sekolah tahfiz yg akan dibina di Sabah, bawah pengurusan NAZREY JOHANI sendiri...jadi anda boleh menderma pd malam itu..dan tiket itu juga akan disalurkan kepada dana sekolah tahfiz itu.

Untuk sebarang maklumat lanjut & tempahan tiket sila hubungi :
hezry – 0126908060
fawizah - 0133608657

datang oii..bitau kawan2 sume~

mafia go to sleep, everybody wake up!

06 December 2009


assalamualaikum..

ape khabar adek2 semua??

trip! trip!! yeayy.. trip ke Kuala Kangsar Perak~

pukul 4pagi jumaat gerak kua dari UIA.. 8 keta kan..haa~

9 am dah sampai kt site dah..wii..
ehh.. sape yg xsampai2 site tu?? Adib dan keretanye~
kereta rosak..

mm, aku terasa seronok mase kt site Baitul Rahmah kali ni...sebab kami dapat temubual orang yg duk kt rumah bawah tu. pastu anak de, Puteri Dania Iman sangat lahh comel dan riang~
"kakakk! kakakk!" terngiang2 lagi kt telinga aku.. hepi kemaen de pagi tu maen2 ngan kakak2 - KakPaah, KakYam, KakNadz, KakFairuz, KakPiei . . .err

pastu dengar cerita dari Abang Majid!
mak aihh cerita cm cerita dongeng..tapi cerita betul..puas ati dengar! kalau ikutkan, satu hari satu malam pon xabes abg Majid ni bercerita.. best2~

ok, lapo.. makan dulu..

check-in Resort Sungai Perak
lelaki 1 bilik, pompuan 1 bilik..emm..xbpe cukup katil..ade gak yg tido kt lantai.. tv pon memula ade, tetiba dah xde..huuu~

tido japp!!

ok, petang hari kami perlu pergi mencari2 back up building.. bangunan2 yg mungkin berpotensi untuk dikaji sebagai heritage building~
hmmm...redah je~ xtau pon nak gerak ke mane. . . lalalaLAaaAa~
bile da start bosan, kena laa amek gambo lompat2~ wiiwii

ok, dah pukul 5ptg..kena balik resort kot...eh jap!! Namee nak makan KFC? ok.. 2 kereta gerak g KFC jap..nyum2~

balik resort.. cari surat khabar, cari selotap... lalalaAaa~ *buat bola*
"JOMM MAENN BOLA COPP!!!!" <--dodgeball laa nih~ selepas satu game... uhuuhh..huhhh...*semput* gile penat lari2~ maen dodgeball.. maen Capkalicap..wiiwii~ tolong2 geng bakar ayam sampai hari gelap~ sesi makan malam bersama2 dalam satu buolatan..mm, best mase nih sebab semua orang kene suapkan makanan pada member sebelah kiri memasing~ hikhik


[nanti jap2 lagi aku upload gambo2 berkenaan... *kumpul2 gambo*] BERSAMBUNG~

don't stop, make it pop.dj blow my speakers up . . .*nynyi lagu pstu ttibe terperasan pkataan speaker . . .*wuUu~ speaker hilang...wuuwuuu

03 December 2009

skang pukul 2 lebey2 dah.. tapi tetiba aku xtido lak?jap lagi kul 4am nak gerak g Kuala Kangsar, Perak untuk Ukhuwwah Bonding Trip among our heritage team~

hmm.. tadi pas maghrib, lebih kurang laa.. dah tido jap.. lagipon tetiba internet laju lak skang nih! aihh~ ohh ye, tadi mase 12am tadi lembab jek, nak add drop pon susah wo.. alhamdulillah dah dapat add studio section 3. yeayy~

__________________________
bile kena tegur . . .

hmm... ramai orang menjawab "hidup sendiri2 laa.. kau ngan hidup kau, aku ngan hidup aku, watpe kau sibuk2... sukehati aku lahh, kubo laen2..bla bla lba [yg sewaktu dengannya]"

salah tu sebenarnya. . .

kita ni umat Islam kena saling ingat mengingati, Allah suruh...
kalau kami ni diam xmengingatkan kau, nanti kami dapat dosa taw...

so ok laa..kau mungkin xdapat terima nasihat bila kau tengok pemberi nasihat tu orang yg cam xlayak di mata kau..?? camtu ea??

ok . . . tapi aku penah belajo nih, kita jangan tengok sape yang bagi nasihat tu, tapi kita fikir2 kan apa masihat de tu... macam cerita pasal sape tu... sowang cendekiawan Islam yang buat nota banyak gile sebab de rajin belajar, belajar dari banyak guru laa nih dah... pastu buku tu bawak naik unta.. ketika dalam perjalanan, ada perompak nak merompak harta de. lalu si cendekiawan pon kata "jangan hambek buku aku, itu ilmu aku"
Perompak kata "kau patut hafalkan ilmu tu..kalau cani,kalau aku amek buku kau, abehhlaa ko da jadi xpandai~". cendekiawan tu pon ikut nasihat perompak tu~

happy ending . . .

same2 laa kite saling ingat-mengingati ye . . .

__________________________

if you have the guts to speak up your mind, then you should also have the strength to face the consequence...

ape aku cakap kat atas tu?? tul ke vocab tu?? buleh ke paham?? haihh~

maksud aku : kekadang kite ada sikap macam, "ini blog/status ym/shoutout friendster/status facebook aku, ske hati aku laa nak tulis ape..."

so, kalau kau dah berani nak speak up ur mind.. kau kene berani laa terima apa2 kritikan orang lain terhadapnya~

ade yg mungkin lebih selesa mendiamkan diri, tapi xbermakna de sependapat dengan kau.. dan ada yang suke lawan depan2 berkenaan percanggahan ideologi tu... hahah.. tengok jelahh nanti~


Domo-kun~ binatang peliharaan terbaru aku

1 + 832768994576 = 832768994577

dah lama xrasa cara pemanduan 160 km/h <--ini seronok
pergi pahang pagi2 bute... adib bawak keta laju makk aihh~

pergi jalan2 ke balai polis.. tengok2 keadaan sekeliling...

mm, oh ye.. pergi Bera, area perkampungan keluarga angkat aku yg dah lama x berjenguk.. huuu, tengok warung. . . tempat aku makan nasi lemak free aboh blanje pagi2... minum air teh tarik... tambah lagi satu bungkus nasi lemak... ohh kenangann~

huu...bile nak g lepak2 umah kuage angkat lagi nih?? wuuu~ <--soalan untuk piei, haziq, kucai, azri, dll

and i was the class clown that always kept you laughing~

01 December 2009

bile sorang2, ade banyak benda aku nak tulis... tapi internet xbest~ xde mood, ok... makan! [bukan sebab aku bahagia~]

oh ye, adek sepupu aku bagi aku satu cerita lawak semalam.

Pak Pandir ternampak ramai orang berlari dalam satu acara lumba lari kat sebuah kampung. Pak Pandir selambe jek tanye pada ketua kampung,
"Pemenangnye sorang aje, kenapa ramai2 lari pulak??"