adakah bahasa tubuh rakan di sekeliling anda seperti mengatakan "anda seorang yang hott ??"

30 September 2009

merapik ape dengan tajuk tu??
hahaha... aku xterlintas pon nak bercakap tentang ini, cume nak bagi perasaan ingin tahu kau meningkat kejap je~ hahaha


TEORI & PRAKTIKALITI
ye..
sangat mudah untuk memahami sesuatu dengan teori... tapi bila masuk je bab mempraktikkannye . . .errr~

sebagai contoh... aku rasa aku memang suke bagi contoh kan??

'basuh pinggan sehingga bersih dengan sabun'
nampak mudah tapi sebenarnya ada banyak fasa yang perlu kita lalui bile kite betul2 sedang lakukannya/mempraktikkan arahan di atas. sebagai contoh.. mase mula2 sekali perlu buang dulu sisa makanan macam tulang2 atau nasi xabes tu dalam tong sampah.. kalau kau terus aje sabunkan pinggan tadi, x ke kotor kat span kau tu pastu sumbat2 laa singki tu kan?? kan?? haa ni contoh mudah laa...

maksud aku, kadangkala sesuatu perkara itu bila dijelaskan secara teori,

"ringkas aje..."

tapi bile dah start praktik...

"aikk?? ni tadi xde btau pon..cmne nih?? err...yg ni cmne nak buat lak?? err... klu macam ni buleh x??"


betul x??

kirenye cakap aje memang senang tapi try praktikkan dulu baru lah lengkap pengetahuan itu. kire cam, kite kena rasa dulu sesuatu tu sendiri baru kite paham betul2 dengan situasi tersebut~

ok paham??

V: baekk~ [-_-'] saye akan cube praktikkan ape2 yg saye cakap dan belajar... ~

warghhh... kerja rumah yg lama ini belum lagi siap, namun semakin banyak pule kerja baru.. ohh, ini mungkin kerana sikap suke bertangguh~

ye laa tu kan?? hahaha~
[ade kerja rumah yg perlu dihantar tghari ini tapi aku ada masa pula untuk menulis blog...wahaha~]

aku terasa macam nak ingatkan diri aku tentang ini... ada sesetengah perkara yang kita tak perlu tahu, dan elok ia begitu.

ada sesetengah perkara yang kadang2 kite macam nak tau sangat2 sebab kite macam ternampak kawan kite bisik2...contohnye... pastu kite beria2 nak jugak tau... kan??kan?? biasa x?? kekadang bile kawan kite xbagitau kite, kite rasa macam xbest laa kan.. owang nak taw jugak!! nak tau jugak!! xkire, xbgtau pon nak tau jugak!! ini memang biasa laa kot.. tapi bagi kawan2 kite tu, mungkin masa dan mungkin cerita itu sendiri tidak sesuai untuk kau ambil tau.. tak sesuai dan mungkin kekadang tu xde faedah untuk kau ambil tahu. faedah ialah sesuatu yg memberikan kau keuntungan, mendatangkan kebaikan kepada diri kau, meningkatkan kadar produktiviti kau, menambahkan tahap keyakinan diri kau.. et cetera~

kadang2 benda yang kau tak perlu tahu tu belum lagi sampai masanya untuk kau tahu. ok, aku diam aje dan buat2 xambil tahu.. dan aku pon ada perasaan perlu berfikliran positif yang benda itu tiada kaitan dengan aku... dan memang pon sebenarnye perkara tersebut xmengganggu hidup aku dan corak pemikiran aku~ aku cuma diam2 dan sampai satu masa aku tau jugak. terima kasih laa kawan, sebab still membantu aku menghilangkan keraguan di hati aku.. aku lihat semua benda ada jaring penyambung.. maksud aku setiap event itu chained.. macam haram penerangan ade melayu ada english.. tapi itulah yg aku nampak. sedikit sebanyak setiap dari kite sebenanye menyumbang sesuatu dalam event yang kite tengok cam xde kene mengena ngan kite tapi bila fikir jauh sikit, ade sebenarnye...

ok berbalik tentang pengetahuan yang xperlu kite tahu...

kadang kala pengetahuan yang tak perlu kite tahu ni bile kite dah tahu buat kite sedih aje. adehh laa... kan?? kan?? ok , mungkin aku terlampau spesifik pada rahsia2 yang menyedihkan...ok ok..

rephrase : kadang kala pengetahuan yang tak perlu kite tahu ni bile kite dah tahu buat kite jadi bukan diri kite yang sebelumnye... kan?? jadi kadang kadang sebab tu laa rakan kita x terbagitau depan kite.. nanti kite berubah.. dan kalau rakan2 kite xak btau tu tentulah sebab de takut kite berubah jadi yg lagi x best kan?? kalau berita gembira tentang kau, tentu aje kawan2 kau cepat2 bgitau kau supaya kau hepi xhengatt!! hahaha

emmm... ada rahsia orang lain yg kalau kau tau nanti kau sedih...

tapi kalau dah terlepas?? kalau dah terambil tahu??
ok kite bercakap tentang ini lagi bagus... xkan nak marah diri sendiri sebab tau bende xbest kan?? xkan nak nanges aje kan?? benda pon dah terlepas kepada pengetahuan diri kita...

k,
kite fikirkan jalan penyelesaian sama2 k?

hmmm...

mungkin tanggapan yang kite dah cipta dalam kepala itu susah kita nak ubah lepas tau rahsia orang... tapi apa yang boleh kita lakukan ialah mewujudkan satu ruang pemikiran baru yang menjurus kepada menangkis segala tanggapan negatif. ini lebih mudah jika kita ada seorang rakan yang boleh tolong.. pemikiran kite aje takkan adil.. mestilah nak memihak pada diri sendiri.. perlu ambil masa dan banyak berfikir. cuba fikirkan dari sudut pandangan orang laen, sudut pandangan pihak lawan misalnya...

macam ada banyak lagi nak tulis pasal ni tapi kerja rumah aku pon perlukan perhatian aku jugak...




ok nanti aku sambung lagi... kalau ada persoalan, sila kemukakan~

bendasing

29 September 2009

messing with ur blog.

hahaha.

;) wink wink

hai nama saya V....

just call me V..

cari duit...cari duit...perlu cari duit~

emm...
macam menarik...

rase nak jugak~

lalalaaaaAa




hint : DSLR

macam nak tulis sesuatu tapi ade banyak kerja laen...

28 September 2009

aku macam xpandai menolak permintaan orang...
adehhh

tapi xpe...
aku ok je..
memang selalu camni dan aku ok je selama ni...


*semangat 'YES MAN'*
yeahh~
[-_-"]

kawan2, sila balik ke uia sekarang dan buat bising di studio~ huuu...meh laa datang studio oi

26 September 2009

lengang sungguh studio . . . sila masuk ikut tingkap~

kumpul2 duit raye macam budak kecil...

hahaha...dah besar2 ni kurang laa sket dapat duet raye...tapi masih dapat!! yeahh~

aku bukan aku [macam yg selalu2 kau kenal]

25 September 2009

aku balik bercuti di kampung halaman aku.. sampai umah xde sape2 pon selain nenek ngan atuk. xbanyak bercakap... xbanyak bercakap... xbanyak bercakap.. memang x macam aku yang selalu kau nampak. kalau susah nak percaya xpe, aku paham.. tapi memang seyes aku terasa macam bile kat rumah aku perlu jadi matang... bukan! bukan perlu.. tapi tibe2 aje jadi matang... xde laa matang sangat ...cume banyak perkara aku fikirkan... dan banyak perkara perlu dilakukan, banyak perkara yang dulu2 kecik2 xpayah buat tapi sekarang perlu buat.

bagus jugak. terasa tanggungjawab macam orang dah besar2...

tolong nenek itu.. tolong nenek ini... mencangkul sana mencangkul sini.. pindahkan pasu pindahkan tempayan.. beli barang dan beli lagi.. cat rumah.. cabut langsir pasang langsir.. tangkap ayam, sembelih ayam.. tangkap kucing... xsembelih k.

semua kerja tu aku sowang2 buat. atuk lumpuh, pastu sekarang ni asik semput2 saket dada aje... sedih betul aku. nenek selalu sehat je kuat buat kerja sekarang ni dah saket pinggang sengal2 lutut... sebak je aku. kekadang tu penat gak nak buat itu ini tapi aku tibe2 teringat ayat ni
' layankan aje permintaan orang tua2..'

musim2 raya memang laa makin banyak kerja nak dibuat. aku aje pulak tu yg ade kat kampung selain atuk ngan nenek. memang terasa macam ada banyak tanggungjawab kt bahu aku...

penat tapi hepi bile kerja dah siap..

raya?
raya maknanye bangun pagi xsahur dah... makan sarapan ngan atuk nenek sket, mandi tapi xyah berebut sebab xde sape pon nak berebut mandi ngan aku.. capai baju raya malam tadi iron dah, capai kaen pelekat yg buat alas iron baju malam tadi tu, pakai buat sampin.. start motor, g masjid dan solat hari raya... balik raya stop jap kat kubur.. pastu balik rumah salam mintak ampun pada atuk nenek ngan mama . . .

definisi raya kau mesti lagi seronok kan??




ada sesetengah perkara that we should kept to ourselves je kan??hmm . . .

*
berfikir.. berfikir... berfikir... tibe2 aje dah siap cat dinding umah..aku pon xsedar. heE~ kau pernah macam ni x??

*
berfikir.. berfikir... berfikir... tibe2 aje dah habes nasi dalam pinggan...bile tah suap dalam mulut pon xingat... kau pernah macam ni x??


*terlampau banyak sangat berfikir satu2 perkara atau orang sampai kau terbawa2 dalam tidur... termimpi2.. xtau laa kalau ade ngigau sebut2 nama . . . xde sape dengar kot~ kau pernah macam ni x??

* mengadap satu2 objek dalam jangka masa yang sangat lama tapi sebenarnye sikit pon xmasuk otak kau. aku ngadap monitor pc aku, bukak muvie...tibe2 dah habes... aku tatau citer tu endng de cmane pon walaupon aku xgerak langsung dari depan pc. . . kau pernah macam ni x??

*
tengok movie dan rasa macam setiap kata2 orang dalam movie tu related pada diri kau dan macam sedang beri petunjuk pada kau. bukak movie laen dan kata2 orang tu still related dengan diri kau... uhh mmm, susah laa aku nak terangkan tapi macam keadaan sekeliling yg xde relation dengan kau tiba2 memberi petunjuk pada kau suruh kau lakukan itu dan ini. . . kau pernah macam ni x??

* . . .

*apa maksud 'hmm' ? . . . adehh, aku sedey je dengar ini.. macam mengeluh dan berputus asa...
plz dont give up on me...im trying, and i need . . . a booster . . .

macam nak cakap...macam xjadi...macam nak.. pas dah nekad nak cakap, xdapat laa plak..hmm, mungkin mmg dah ditakdirkan utk aku xcakap kot.. aaAa~

adehh...pnah tak kau dah nekad nak cakap tapi tibe2 ada halangan pada masa tu?? pastu kau tibe2 aje berniat: hmm...kalau de tanye jap g bru bitau/ kalau aku terserempak ngan de dalam 2 hari ni aku akan cakap/ ape2 niat laen laa kau pasang~

hmm..
aku berserah aje...pada sape?? pada Allah laa, kalau Dia nak aku cakap, mesti aku akan teserempak atau de akan tanya...haa, aku selalu pikir cani laa...

kali ni x berjaya.. Dia xnak aku cakap rasenye...xpe lahh~

selamat hari raya

15 September 2009

selamat hari raya semua

HUJAN selalu wat AKU gembira

13 September 2009

owh..ape nak buat malam2 cani??
kawan2 ramai dah balik rumah bercuti... aku aje lagi yang hati keras stay kat studio~

pagi ahad nak g Perak... recce/ reconnaisance* apetah tu.

Maksudnye : Pergi ke Perak bersama rakan2 yang sama group Heritage untuk melihat- lihat bangunan yang mungkin berpotensi untuk kami ukur~

yeayy... menuju ke Perak!!
______________________
itu cerita pagi nanti.. jadi ape cerita malam ini??

kawan2 ajak pergi jalan2 ke Danau.
aku suke berjalan2 ke Danau.
orang sangat ramai...jadi, perlu singgah ke restoran mamak dahulu untuk menonton perlawanan bola sepak.

Pasukan Sedih vs Man U lahh~
erkk...asal pasukan sedih lak nih??
hee... sebab kt skrin tu tulis name pasukan tu cani
>> TOT >> ToT >> (ToT)
ade rupe macam muke orang sedey x?? haha aku selalu dapat mesej yg ade kartun2 cani..

ManU vs Totenham. 3-1 ManU lead~ kami pergi jalan2 di danau pula. ramainyew owangg~

Endingnye, hujan lebat~

ohh ye, aku sebelum tu ade beli sehelai t shirt,
'hujan memang selalu wat aku gembira'

introduksi / introduction

12 September 2009







satu syawal seribu kemaafan

masa untuk berehat sebentar..*pandang kiri kanan*.. bilangan pc berkurangan..member2 dah balik umah?

11 September 2009

elok2 balik kampung.. tunjukkan perangai yg elok2 depan keluarga..bukan hipokrit, tapi lebih kepada ke arah mengubah perangai kepada yg lebih elok. yelahh, aku kalau balik umah.. kompem banyak tido je.. ape pulak laa mereka2 yg tak taw ape2 tentang kehidupan kite tu pikir nanti.

kan??

siang tido pastu malam mate tebelalak ngadap ntenet n tv pastu g dapur ngabehkan makanan.. segala macam makanan yang ade akan habis menjelang pukul 3 pagi.

kau macam ni x??

SELAMAT HARI RAYA
mintak mahap zahir batin . . .
*ea?? mintak mahap pada zahir ngan batin je kew?*
ok x.. mintak mahap pada semua sebenanye... macam2 bende aku buat, macam2 masalah aku timbulkan, macam2 aku demand, macam2 aku maki, time emo asek nak menang je xnak kalah langsung , saketkan ati owang sebab cemburu owang laen hidup bahagia..

jahat aku nih..

mintak maap ye~

bahan bacaan ringan untuk orang ringan dan orang berat...xkesah~

09 September 2009

assalamualaikum~

wahh...tadi baru aje volunteer baca quran kt depan owang ramai utk Majlis Khatam Quran Peringkat Batch architeX [3rd year archi KAED] . . .

perasaan : berdebar2 masa baca Quran depan orang ramai mungkin sebab jarang bercakap masa speakers corner kat sekolah dulu- dulu... tapi aku kelas BI SET 1 taw!! muahahaha~

[kat sekolah sains aku, tetiapkali subjek BI, kami akan bergerak ke SET masing2....paling pandai 1,dan laen2 hingga SET5.. alaa, dak laen tu power jugak tapi saje nak pilih teacher yg lemah lembut xbanyak bagi homework buleh cakap melayu dlm kelas BI, so dowang jawab test masa awal2 tahun ala kadar je.aku nak set2, so aku dah bajet2 jawapan xsemua betul...tp still tmasuk set1...haihh~]

ok..bukan nak cerita tentang ini ye~

lepas baca surah pendek, satu je pulak tu tapi nak gak ada perasaan gelabah tak tentu pasal, kami ada sesi dengar tazkirah dari seorang sahabat.

aku macam biase, banyak maenn~
so, apa je aku sempat dengar dan belajar??

errrr...emmm...aAaaa . . .


orang baek2 nih biasanye de tak akan beria2 ajarkan kita/ rakan2 sekeliling tentang perkara2 baek yg asas yg perlu dilakukan setiap hari...tapi mereka sebenarnye menjadi role model untuk kita. maknanye, kita sendiri yg kene perhatikan mereka dan contohi mereka. sebagai contoh, mereka xkan beria2 bagitau kite 'masuk tandas kaki kiri', 'nak makan baca doa', 'nampak pompuan sexy tundukkan pandangan' [owhh~]...
tapi mereka aplikasikan ini dalam hidup seharian mereka...so rajin2 laa belajar cara hidup dari orang baek2 ini..

lagi satu, orang baek2 ni Allah bagi dowang kemudahan, kesenangan, 'hadiah'... dan kite orang2 yg disekelilingni kalau ada dekat2 dengan de pon buleh dapat berkat kebaikan orang tu.. aku tau mungkin ada yang susah nak percaya tapi aku memang lalui benda best bile lepak ngan sowang kawan aku yg baek ni. ini berkenaan kejadian baru2 ni laa...kawan laen pon alim jugak taw, jangan kecik ati lak.

aku memang buleh katekan tetiap hari buke pose free... makanan de boleh dikategorikan sebagai 'kuantiti'.. sebab makanan de banyak..lauk biase2 je+nasi putih.

pastu satu hari, kawan alim ni volunteer nak teman aku..yeayy~
tetiba makanan hari tu laa yg paling sedap-seyes-aku- tak-tipu-kowang-memang-sedap. kategori 'kualiti' [xbanyak tapi sedap xhengatt]. pastu ade lagi hari de xfollow, so 'kuantiti' . . . then, de ade! 'kualiti' !! ahh aku rase kowang paham maksud aku nih..

mamat alim = makanan sedap

oitt! aku bukan nak suh kowang buat kepercayaan cani.. kang buleh terpesong plak akidah tu~
ape yg aku nak sampaikan ialah, kalau jadi owang baek2 ni.. macam semua benda pon dipermudahkan... kau mesti pernah rasa kan? kau buat benda baek, tiba2 aje terus waktu tu jugak Allah bagi balasan. waktu2 macam tu laa yg buat aku hepi, tuhan kita tu sebenanye sentiasa ada dekat aje taw.. kite je yg nak mintak tolong ke tak..

ok, aku yg x alim ni nak g 'ngendeng' kat kawan2 aku la ni..tata~

kempen jom bela binatang ~

08 September 2009

ehemm..ehemm..

kempen jom bela binatang ni hanya buleh di apply oleh warganegara malaysia yang mempunyai status kewangan yg stabil dan yang paling penting . . . MASA !! perlu ada masa untuk bela binatang tersebut. perlu ada masa untuk belai binatang tersebut...

diri sendiri pon x terjage... toksa la ~ *monologku*

shopping.. shopping.. photoshoping~

07 September 2009

ini lagi satu poster last minute dari aku... yeayy~



berikut ialah 2 banner dah lame dah sem lepas member mintak buatkan sempena minggu islam scholar..lebihkurang camtu laa bunyinye...
saje nak letak kat sini sebab aku rase cm xjadi print je.. atau aku je yg xnampak~



ini poster masa 1st year.. masa awal2 ngadap photoshop.. ini untuk subjek HISTORY.
group hammam: piei/elmi/suhaila/kucai/aku





*aku ada sejenis gejala pelik.. aku suke buat poster

sila baca post sebelum ini dahulu~

dah baca post aku yg lepas?? tentang pizza tu...
sila baca sekarang
. . . . . . . . [selepas seketika]

tajuk post yang ini ialah,
'Susah Sebenarnye Nak Bahagikan PIZZA Supaya Semua Cukup Dapat Sama Rata...kekadang tu kite dah kire dah congak dah..tapi tibe2 still kurang ~'

macam tajuknye jugak, memang susahkan nak bahagikan sama rata pada setiap orang?

macam tu jugak laa diri kite..

kadangkala kita xboleh nak bahagikan diri kita kepada setiap rakan kite dan berlaku sama adil... memang susah. lagi susah sebab ia sesuatu yg subjektif, sesuatu yg abstrak, sesuatu yg bukan senang2 aje kau buleh potong2 sama besar pastu pass2 kat member..even pizza dalam cerita post sebelum ini yg nampak macam mudah nak bahagi tu pon ade masalah...ada berlaku ralat ntah kat mane tah...

inikan pula soal melayan setiap keinginan rakan2 kita . . .

kekadang kita berusaha sedaya upaya melayan orang ni, tapi ade orang laen jeles...sebagai contoh, aku.. dan kalau kau cube betulkan keadaan dengan aku, nanti ade orang laen pulak rasa terpinggir..adehh, macam mana ye??

kau ada idea dan jalan penyelesaian??

mungkin perlu bagi masa untuk orang tu sesuaikan diri de dengan rakan2 dan nanti lama2 de ok laa tu . . .

susah sebenanye nak bahagikan PIZZA supaya semua cukup dapat sama rata...kekadang tu kite dah kire dah congak dah..tapi tibe2 still kurang ~

06 September 2009

hari jumaat . .

dapat duit raya dari mdm Asiah!! yeayy~
dapat 5hengget!!

wah!! hari ini ada duit lebih buleh belanja untuk berbuka!! wiiwii~
tapi 5hengget aje..lagi singgit itu ade owang belanjew taww!! pewwitt!!

nak makan ape ye?? bulan ni xpernah buke pose same2 lagi...hukhuk~ kemelesetan ekonomi buat aku tak mampu nak join rakan2 makan sama2 kat studio..kat luar...kat mane2 laa.. tetiap hari pon makan senyap2 aje xde member nak wt lawak xde member nak gelak2 kiri kanan depan belakang mase berbuka. berbuka kat masjid memang tak ramai yang nak ikut. [timekaceh laa pada yg nak teman aku kekadang tu]

ehemm..ehemm...

hari ini laen sikit,
hari ini ada duit raya laa~
hari ini buleh makan ramai2 same2 macam aku ada ramai adek beradek makan sama2 duduk sila atas tikar macam kat kampung. makan ramai2 selalu buat aku jadi lebih berselera... tu aku suke tu~

makan ape nih??
makan piza!! makan domino pizza ramai2 16 orang sowang dapat 3slices aku taktau ape name pizza tu sebab aku nih owang kampung aje tapi aku suke macam dapat makanan paling best di dunia sebab aku owang kampung.

tapi last2, selepas semua makan2, aku dapati sedikit ralat... ada 3 orang rakan aku yg hanya berjaya makan 2slices aje.. ea?? maryam hamzah dan rakan2 gadis sibuk bercongak2 matematik dalam kepala masing2.. aku buleh nampak atas kepala mereka ada nombor2 digital macam kat kalkulator saintifik. ikut kiraan tu memang tepat patutnye semua dapat makan 3slices seorang...tapi. . .

pelik... aku punye otak xde kalkulator saintifik, aku punye otak ada crayon aje. hahaha paham??
aku xpandai sangat mencongak2 matematik macam yang kat atas kepala maryam hamzah.. kalau kau buleh tengok atas kepala aku macam aku buleh tengok atas kepala maryam, kau akan nampak;
aku lukis plan susunan kami duduk atas tikar pakai crayon... aku kalerkan pink untuk represent aku~ pastu lukis pizza ade banyak slices... pastu ade anak panah nak bahagi2 pizza pada semua orang.. pastu lukis ade 3 owang yang cakap 'oh!'...
3orang tu xcukup 1 slices setiap sowang pastu aku akan lukis satu watak misteri...

heheheee...

watak misteri ni macam bayang2 panjang kaler itam kat belakang orang ramai. de senyum jahat ngan mata hampir terpejam... watak misteri ni laa yg tetiba join dan dapat makan bahagian de macam orang yang laen..de dapat makan 3slices lengkap! hebatt~

err...tu je dulu cerita pasal kepala otak aku~

pebende nih?? asal aku nak view blog tetibe kua page nih??

bende pelik yg suke kua tetiap kali aku nak bukak blog aku & blog kau...aihh, panas ati nih~
ade sesape experiencing the same sindrome??

aAaaaa . . . lupe nak cerita tentang cuti hujung minggu lepas!

05 September 2009

minggu lepas hari sabtu, aku balik kampung sekejap...kampung kat pedalaman Ayer Hitam, Batu Pahat, Johor...
[bukan kat Johor Bahru ea.. kt JB aku ada sebiji rumah..yepp, rumah atas nama aku.. tapi xduduk situ dah lame semenjak mama pindah tempat kerja ke Melaka, g sewakan]

nak balik kampung macam malas2...
ish...buruk tul perangai dak nih..balik rumah pon malas...

bukan ape, aku jadi kurang bersemangat balik kampung kalau cuti pendek aje. sebab aku balik naek bas ekspres aje.. penat taw tak duk dalam bus 3 jam pastu sampai rumah...esok dah nak balik..kau bayangkan laa sendri

tapi kali ni aku nekad nak balik jugak sebab nak rasa ramadhan dengan mama, atuk dan nenek. kita xtau apa akan jadi pada kita kelak, kalau dah terasa nak jumpe keluarga, sila laa jumpe kejap pon xpe..

so aku balik kampung hari sabtu pukul 11 pagi punye bas. pukul 2 sampai Ayer Hitam. mama dah ade kat kampung so mama amek aku laa dari bus stop. gi beli tiket jap... err...tiket hari isnin tade. . . meaning, aku kene laa balik hari Ahad... hukhuk.. isnin cuti lagi, isnin 31 ogos.. tp . . . sebab tu jugak laa tiket abes awal. hmmm...nak taknak kene gak laa balik hari ahad.. (-_-')

so sempat berbuka kt kampung maghrib tu..
malam tu pinjam motor honda EX5 nenek, gi masjid solat isya' ngan tarawikh same2 ngan orang kampung . . . lame dah xjumpe owang kampung..owang tua2. malam tu aku pakai jubah pelik aku tu, kaler hitam pastu ade tutup kepale...cam laen dari yg laen..best~
abes tarawikh ade sesi salam2 dengan sume owang buat pusing2 keliling tu...pastu makan makanan yang owang ramai bawak..cempedak goweng!! yea!!! aku suke cempedak goweng laaa . . .
balik malam tu cambest...sejuk...gelap je jalan kt kampung tapi rase seronok bawak motor sowang2 malam tu.. wiiwii...

tidur agak awal mungkin kerana penat.. lagipun aku memang rasa kat kampung sangat sunyi dan tenteram. aku selalu terfikir betapa bising bunyi kenderaan kat jalanraya kalau umah dekat tepi jalan... aaaaAaa, xsuke duk kat bandar.

ohh ya, sebelum tidur, sempat bukak tv tengok . . . ape?? maaf rumah aku takde ASTRO~ tengok tv2 ade movie War of The World, cerita alien tembak2 owang ramai, hisap darah manusia dan semburkan kat tanah...

yarghh...yarghhh...yarghhh... pijak bangunan!! yargh... pijak orang!!
. . . . . . z Zz z z


ohh.. tersedar semula dan ada perasaan nak sambung tengok tv. . .
ape je cerita nih?? lalalalaaaa~

The Hitchhikers Guide to The Galaxy!
[hohoo...malam ni macam 'malam-mari-menonton-cerita-alien'!!]
tengok sket . . . yup, tengok sket dan tidur banyak! haha

bangun pagi...sahur dengan atuk nenek dan mama~

solat... bace komik... tertido.. tengok kartun!! yepp!! dah tengok kartun baru mandi!! yeaaa~ [macam mase kecik2 dulu jugak]

ea?? dah tengahari. . . .hurmmm...dah nak balik... adehh.. x unpack lagi, dah nak balik uia.. huhuu~

balik . . .
sampai KAED...yup, aku trus ke kaed... dah nak buke.. ade makanan mama bungkuskan tadi.yeaaa~ hukhuk..tade sape ke kat studio??pale pening2...badan sengal2...adehh..
kak elmi datang..dari rumah gak kate de... buke pose romentik ngan kak elmi [err...mngantok je sebenanye... ] aku rase malam tu aku collapse sebab nak ilangkan pening pale aku~ zz zZ z

bosan kan cuti hujung minggu aku??
huuu~ so jangan laa kau rase hidup hujung minggu kau bosan sangat.. best kott!! lalalaaaa~

pengalaman berbuka puasa di bazar ramadhan ! ! ! ~

04 September 2009

err.. aku xpernah lagi ke bazar . . .

beradab atau biadab??

01 September 2009

picture above depicting the facade and plantations beside my house

ketenangan itu penting ketika ingin membuat sesuatu pekerjaan...

aku dah naek tension ngan dak2 belakang aku yang bising xbertempat ni. aku taw laa kite dak2 archi ni memang lantang bersuara dan lantang bernyanyi dan lantang bergelak ketawa dan lantang berpekik dan lantang2 laen lagi... tapi biarlah bertempat~

xpayah laa setiap masa pon nak menjerit cakap dengan kawan sebelah tahap molot kau dengan telinga member tu ade laa dalam 40cm tapi kau jerit macam member kau tu jauh kt courtyard bawah tu, macam member kau pekak...pekak kah de?? bile suruh present suara pelan plak...setakat 'jaguh kampung' nak wtpe beb.

aku rasa terpanggil nak bercerita rentang pengalaman aku ketika kecil2 dahulu.

pengalaman yang dah lama tersimpan, tapi tetap segar dalam ingatan aku...mungkin sampai bile2... macam ni, mase tu umur aku baru setahun jagung. aku sedang dalam bilik di asrama Sekolah Sains aku. situasi ini berlaku petang2 lepas habis prep hour dan lepas solat asar. lebih kurang pukul 5 petang. sedang aku sibuk dengan aktiviti berkelompok bersama rakan sebaya di dalam bilik, tiba2 speaker utama yang mikrofonnye ade dekat dalam bilik pengawas tu mengeluarkan alunan ayat2 suci Al Quran...

semua nampak macam betul.. semua nampak macam bagus.. yelah, xkan memperdengarkan ayat suci Al Quran petang2 hari buleh mendatangkan dosa lak kan??

tapi ade satu masalah sebenarnye bile buat macam tu.

students kat asrama xdiam sebagai tanda menghormati ayat2 Al Quran tu... ramai senior kt level 2 yang masih terjerit2 panggil2 junior kat level 4... ade owang maen lari2 kt koridor.. ade owang gelak2. jap lagi ade dak dari courtyard mintak member kat bilik balingkan short laa, balingkan bola.. pass kan raket, campakkan skin tight... macam2 bunyi laa keluar dari mulut remaja2 ini..

oleh itu, sesi memperdengarkan Al Quran pada petang2 hari dibatalkan sebab students xdiam atau merendahkan suara. macam biadab..err kurang beradab bagi sesiapa yang tidak diam apabila mendengar bacaan Quran.

ahaa, berbalik kepada situasi sekarang ini. ye sekarang! kat belakang aku ni ada yang pasang bacaan ayat Al Quran tapi dalam masa yang sama, rakan yang duk xsampai 10meter tu lantang bersuara dan lantang bernyanyi dan lantang bergelak ketawa dan lantang berpekik dan lantang2 laen lagi...

biadabkah anda?? ehemm..silap. . .
biadabkah kita??

p/s : haaa.. bila dah dekat2 nak imsak kau tetiba aje senyap.. aku taw kowang g isap rokok kan?? sebab skang ni kau dah bising semula!!!

panas hati aku aihh~