semakin lupa diri

28 June 2011

alamak mennn~

usrah xbegerak semenjak aku masuk prektikal.. gile... dah lama xlepak2 tarbiyyah diri.. aceeeceh, xde la bagus sangat pon aku nih, xbagus langsung. cume, aku nih jenis yg follow the flow, ape yg ade depan mata tu aku kaut je.. so kalo xde pape xtvt cam tu (cm yg nak bagi insaf2 tu..) mmm, makin terawang2 la aku..

aritu ade gak la dua kali gua join macam talk2 kecik dalam LR kat... kat bangunan admin. penceramahnye senior2 usrah group besar. ni yg campur sume dak uia course laen2. hoho. wakil kaed ade aku ngn piei (junior 3rd year nak final heritage sian dorang bz).. kebetulan tgh boring mase tu.. oke la pengisian best! kelakar2.. dan disebab kan aku nih dah mencipta fenomena suatu masa dahulu, aku mmg femes sket. OHH! ahahaha. belagak~

xlah, aku ni memang antara yang bising2, perangai pening2, lawak tak beringat.. haa, kompem2 la nama aku kena sebut je~ ahaha.

terima kasih abang2 usrah sebab masih ingat ana walaupon lama dah kite xjumpe.

xsangka aku.. masuk dah la lambat sket, terus je abang tu cakap "fairuz.. fairuz geniuz.." <--sambil td dia bceramah kat depan class... hohoho. awek tudung labuh ramai duduk belah kanan class tu.. market2~ wahahaha.. <--tengok la tu perangai xmacam budak usrah.. malu lah weh pai! err oke2~(-___-")>

btw, usrah ni mengeratkan silaturahim antara aku ngan orang2 yg jauh lebih bagus dari aku.. dan walaupon aku cani.. cam pening2 gile cani, dorang masih melayan aku, dan xde double standard pon.. so xkesa siapa kita suatu masa dahulu, xkesah macamana kite sekarang, yg penting usaha yang kite buat untuk diri kite tu yg penting..

"orang tu kalau dia berkawan dengan penjual minyak wangi, sikit sebanyak dia pon akan terpalit dengan wangian tu jugak..."

terima kasih kawan2

NIA

27 June 2011

ni firm tempat aku prektikal... NIA





ni keje yang buat aku xg jejalan sabtu ngan ahad minggu nih... huh!

pfft~

26 June 2011

MARI MEMBACA~

25 June 2011

















dah lama dah aku buat nih.. tapi baru sekarang ingat nak upload kat sini. lalalaAa~

RECALLING YESTERYEAR



archuestra~

OMG~

harini patutnye berkonvoi menuju ke Melaka tapi entah hape bangang tah aku boleh tido mati plak tu.. adehh laa. dah tau tido sorang2 tu pandai2 la set alarm kat henset! entah cemane aku tlupa lak nak amek enset dari tempat charge.. dah jauh gile dari bilik tidur..

dan hasilnye . . .

ngeeEe~

member2 call belambak2 xdiangkat pon~

sori semua. aku kecewa jap.. orang biase kalo nak sedapkan hati mesti cakap 'ada hikmahnye tu~'

entahlah.. (-____-")>

_____________________________________



hikmahnye, mungkin dapat makan
nasi lemak malinja free kot?
thanks.. my day may turn upside down, but my night is totally awesome~

TAK LAPUK DEK HUJAN *bunyi hujan~*

24 June 2011



a lil sumthin' to cheer me up!

KOSONG

sudah lama tidak menaip di sini. sudah lama leka dengan perjalanan hidup yang baru. sesekali aku mengerling pada button 'new post' di blog aku nih. tangan terasa kurang berkeyakinan untuk membawa kursor menuju ke button tersebut. aku risau.

erghh persetankan perasaan yang buat aku terbelenggu ini!

tap tap tap...

aku mula menaip, sedikit demi sedikit rasa yakin terbit di hujung2 jari. aku gagahi setiap bait dengan perasaan baru. perasaan yang dahulunya selalu wujud tapi pergi meninggalkan aku. aku yang menghalau mungkin. aku yang membenarkan ia pergi mungkin. perasaan itu... perasaan teruja setiap kali menaip di blog ini~

rakan kata, usah menoleh ke belakang.
aku kata, kita menoleh ke belakang untuk melihat di mana kita suatu masa dahulu, dan di mana kita ketika ini.

wujudkah kemajuan dalam hidup aku setelah beberapa lama ini? adakah aku berada di haluan yang tepat? 'hari ini lebih baek dari semalam, esok lebih baek dari hari ini', mampukah aku ungkapkan dengan hati yang tenang? atau hanya sekadar kata2 harapan untuk hari esok?

hey kamu, mari berusaha untuk hari esok yang lebih baek..

HARI INI HARI ABAH

19 June 2011

al fatihah untuk abah.

BERITA TERKINI : GEGARAN DIRASAI DI LEMBAH KLANG

14 June 2011

KUALA LUMPUR: Gegaran kecil akibat gempa bumi kedua di Sumatera Utara sekali lagi dirasai di Lembah Klang pada jam 11.05 pagi tadi.

Beberapa kakitangan NIA yang sedang tekun mengadap Facebook di sini turut merasainya.

"Err.. Saya sedang mengadap fb tadi.. xrase hape pon sebenanye. saye tau ni pon sebab kawan saye chat ngan saye kat fb ni ha" ujar pekerja praktikal yang telah berada di situ semenjak jam 9pagi.

Aktiviti menyiapkan topikal, sketchup, dan membalas komen di facebook masih berjalan seperti biasa.

___________________________________

KAN MUDAH KALAU MACAM TU~

12 June 2011

"honey i love you.. i love you too.. see, it flows"

memorable quote by Charles (Riley Griffiths) in SUPER 8.

hahaha. aku suke muvi nih.. simple je. dan budak2 tu kelakar. sila tengok muvi ini.
:)

lalalaAaa..





oh ini Elle Fanning adek Dakota Fanning~ . . . terer blakon owh~

TENENET..TENENETT~ <--bunyi henset aku bila dapat mesej

03 June 2011

Apabila masuk saja bulan Rejab kita digalakkan berdoa,
"Ya Allah, berkatilah aku di bulan Rejab dan Sya'ban serta sampaikan aku ke bulan Ramadhan"

p/s : 3 Jun=1 Rejab :)

________________________________

tenkiu sebab mengingatkan aku~