mode 'terjun bangunan' is activated~

30 April 2010

sangat panjang dan bagus malam~


ape aku merapik kat atas tu?
ayat xmasuk akal . . .

emm...
itu direct translation~
aku kan xpower english...

so long and goodnight~

p/s : lagu ulang2 malam ini ialah 'Lucky - Jason Mraz'

wii~

27 April 2010


studio di kunci tepat jam 11 tiap2 malam.

ok, malam tadi dah start berkuatkuasa dah. ditambah pulak dengan tingkap2 yg baru aje di grill, memang seronok sangat laa kalo maen kunci2 studio time2 nih!

malam tadi, baru laa timbul kesedaran dalam diri aku untuk tidur di bilik. balik2 bilik, rumate aku sowang je ade, layan 'Overhaulin' kat 8tv kalo xsilap aku. hmm... xpayah pikir panjang, join sekaki! layan gak duk bilik nih. interaksi antara aku dan rumet pon baek semester ni insyaAllah. mase check-in aritu aku belasah je bilik mane2.

"x prereg? nak bilik mane nih??" kakak jage kaunter kat pejabat mahallah Zubair cube tunjuk concern kat aku. kakak tu aku cam familiar... lantas minda aku berfikir, ahaa! aku ingat dah, de dak kaed, keje part time ea?

"xkesah laa janji block F..." jawapan selamba dari aku. ayat yang kian sebati dalam jiwa aku, yelah mane tak nye, tetiap sem pon aku gune ayat ni!~ ahahahaaa

kat bilik aku tu ade televisyen Pensonic 21 inci + remote control de skali + aerial... tapi tu aje mungkin xcukup untuk buatkan audiens aku jeles atau xsenang duduk.. objek menarek yg juga boleh ditemui di dalam bilik aku ialah konsol permainan terkini Wii~

ohh~

hmm... tidur di bilik macam agak selesa.. dan akhirnya bangun lambat! membawa ke aktiviti mandi laju2 dan bersenam jogging ke KAED di pagi hari. konon2 laa xnak ade rekod buruk late attendence ke office/studio untuk heritage nih~ lalalaAaaa... [8:45am tu last call laa tu..kene pandai kaw-tim ngan yushah ni kalau nak attendence sentiasa best~]
berpeluh2 gak laa siku dan buku lali aku mase tu. sampai aje trus disambut gembira oleh rakan sepejabat dan terus beli makan2 kat cafe.. pastu lagi, sesi makan sama2 ngan rakan sekerja dekat dalam office... ok, siap makan.. terasa xhappening laa plak office nih... layan monopoly sket~

ok, stop proses imbas kembali hari pertama di office heritage studies~

wiiwii, macam seronok aje pagi2 nih.. tapi bile malam aje kena balik awal tido kat bilik tinggal pc ape sume kat studio.. wuuuwuuu~

mengulangkaji pelajaran dan pengetahuan asas~

25 April 2010

assalamualaikum..

emm.. macam xde cerita nak bitau..

arghh..

ohh ok2.
hari ni aku balik ke kaed. suasana studio agak hambar. tak sabar aku nak tengok studio penuh ngan dak2 ni semula. last semester ni. sem depan xde dah..

ok, rewind sket...

kat umah..
emm kat umah xwat pape~
kampung xde air siang2.. tapi disebabkan kat umah xde sape2 sangat.. aku, nenek ngan atuk je.. so xde la banyak sangat nak gune air pon. ok je...

oh ye, rumah kampung ni memang rumah yg aku duduk semenjak darjah dua dulu lagi. aku memang budak kampung je. duduk ngan atuk nenek. mama aku kerja macam CSI kat melaka, cuti sabtu ahad de akan balik kampung jenguk nenek atuk...dan aku, bile aku ada kat kampung.

kekerapan aku ada kat kampung?
mmm... ini kena rewind lama nih.

semenjak darjah dua aku duduk di rumah nenek, bersekolah rendah di kawasan pedalaman.. naek beskal je, member gi sekolah naek motor..naek motor sendiri..paham?..aku kalo bawak motor,nenek xde motor laa nak bawak gi noreh. xpe,aku naek beskal pon oke. xjauh pon, 4km kot dari rumah. mama cakap, memula memang kena susah2 dulu.. no hal lah, kalao dah tetiap pagi, lama2 jadi biase je..

sekolah menengah aku masuk sekolah asrama. memang aku lama plan dah nak duk asrama, sebab aku pikir, kalau aku sekolah biase aje, susah aku nak gi bus stop dari rumah aku yg jauh di pedalaman tu. dari bus stop nanti baru naek bas sambung2 gi sekolah... aku tengok orang laen cam senang sket sebab dowang ada motor sendiri2 nak gi bus stop tu. senang cite, leceh laa kalao aku sekolah menengah kat kampung. menyusahkan nenek aku. tanak susahkan orang kene laa blaja rajen2.

dapat masuk sekolah asrama kat kluang. huu, naseb bek laa dapat sekolah sains dekat2 aje. seronok gak laa. senang nak balik kampung..

balek kampung naek bas sambung2 je.. takyah susah2 pikir pasal tiket bas. cume part yang aku kurang gemar tu bile kena menapak dari bus stop ke rumah tu.. de jadi best kalo tetibe petang2 kul 5 tu ade orang kampung lalu pastu tumpangkan aku. lalalaAaa~

haa mase sekolah menengah ni aku balik sebulan sekali. ade kat umah dua ari je rasenye.. pastu dah balik sekolah. . .

pastu masuk uia aku balik satu sem sekali. . .

gile sikit masa aku kat umah.. kan?

pasni dah grad.. err,pastu... planning dah ade, pelaksanaan tu aku kurang pasti. rase macam makin jarang balik umah pon ade kalau ikut plan A nih~ aku fikir macam2 dalam masa cuti kat umah ni. sambil2 pikir tu aku ulangkaji buku komik Budak Getah. asal usul dan susur galur kesultanan Perak aku memang xpass, itu kena tanya dak2 report Heritage nih. yg aku taw skang nih, Monkey.D.Dragon tu ayah Monkey.D.Luffy... datuk Luffy lak Monkey.D.Garp~

ok stop merapik.

datuk Luffy~



ayah Luffy~



abang Luffy~



Luffy!!


oh ye, watak feveret aku dalam Budak Getah ialah . . . . [jengjeng jeng~]
SANJI!!! *tapi asal laaa tukang tangkap gambar tu lupe nak bukak cover lense de mase tangkap gamba sanji?!* grrr... sanji sangat macho k!
sanji pon panas hati je mase tengok gambo muke de nih..hahaha

*sebenarnye gamba latest Nami untuk mende ganjaran tangkapan ni tersangatlah hot! hahah..

ok

19 April 2010

relax2... cool... xde pape tu. xde pape nak di jeleskan pon *monolog dalaman*


kasut berjalan di kawasan urban = kasut redah semak di site

habes hilang kepercayaan gua pada diri lu

12 April 2010

nak kutuk2 gua, gua xkesah. gua memang tau dalam dunia ni xkan ada manusia sempurna dan dalam dunia ni memang banyak orang yang sentiasa xsenang dengan orang laen..

tapi jangan laa sampai kantoi ngutuk, gua telinga lintah beb~

peace, out...

gua nak buat CAD

mari sunburn ramai2~

11 April 2010

hahaha... im back~

selamat tinggal semua ~

08 April 2010

pakai pakaian angkasawan

berjalan slow menuju ke pesawat . . .

zoom pada langkahan kaki...

slow motion . . .

view dari belakang...
menoleh ke audiens dalam keadaan slow motion..

memberi senyuman penuh harapan pada semua

kenyit mata pada si dia~

mengeratkan genggaman helmet pada tangan kanan . . .


jauh di lubuk sanubarinya jelas menyampaikan mesej,

wish me luck...



office hour : nine to five

07 April 2010

sudah start office hour di studio.


p r e s e n t i n g

KUALAKANGSAR
H E R I T A G E S T U D I E S 2 0 1 0


aku hanya seorang budak technical ~

05 April 2010

heritage dah makin dekat, kekadang rasa macam xpatut laa soalan2 remeh baru nak tanya sekarang.. samar2 je rasa sabar aku tadi.

result studio dah kua. mm.. mampu ke aku kalao macam ni hampeh punye result? huu.. rase cam nak gi keje ladang laa. keje ladang kat ostrelia kate naqib usrah aku buleh dapat duit banyak. nak duit nak duit nak duit . . .

tahniah la kowang

satu hari xmakan pape lagi...ok, ade makan kek batik tadi.
skang ni aku rase cam nak makan mekdi tapi xde sape nak g mekdi

meeting jap lagi. . . aku ngantuk sebab lapa

zZz z z

entri 18SX

04 April 2010

semenjak malam semalam lagi minda gua dah mencanang2kan idea untuk keluar menonton wayang. memang gua xtunggu lama. satu persatu rakan taulan gua mesej . . .

situasi sebenar :

taip mesej : Wayang esok!! pagi sampai malam lupe diri ingat Tuhan mase solat... nak join??

*lepas tu gua blur nak send mesej ni pada sape ntah yg maseh ada kat UIA?? . . . * (-__-")>

last2, 2sen je kot kedit gua yg tergunapakai

pagi2 gua caj apa2 yg patut,
henphone
camcorder
energy tubuh gua~

seawal jam 10pagi gua terjaga dari lena, driver gua call. macam biasa, ambil gadis ; farah dan filzah. kembara laju menongkah arus menuju ke kawasan urban. bekal makanan tak kami lupakan. gua hidu2 ada bau ayam masak merah.. gua kawal nafsu dengan cube2 layan muzik kat radio.

picnic tetengah hari bute kat taman memang seronok. xde sape pon kat taman bile terang2 macam ni. makan free memang menjadi menu wajib gua time2 xde duit ni. nasi + ayam masak merah + lauk labu cam kuning2 pekat. dessert kek batik + star2 kt atas de~
[abang kakjah yg masak..sedap xagak2 gua sikit pon xtipu]

selesai makan, kembara meluncur laju menuju OU. beratur panjang untuk tiket wayang. gua jeling skrin atas kaunter wayang. dah agak yakin nak tengok cerita ringan2 untuk bersantai aje, tibe2 gua terpegun dengan tajuk muvi . . . err... gua yakin semalamcerita nih masih 13PG, apesal harini dah macam 18SX??

'CLASH OF THE TIT..'

ini mengarut.. gua tetap cool,
dalam hati gua terfikir,

apesal laa punye banyak untung bukak wayang cani, pakai tv skrin kecik2 je.. xmuat tajuk muvi tu..

CLASH OF THE TITANS memang penuh dengan aksi dan padat dengan adegan heroic. gua ok dan xtercabar. dalam diam, gua admire kt Sam Worthington...

___________________________________________

dalam perkara yg tidak berkaitan;

CLASH OF THE TITANS ni sebenarnye remake, dulu taun 1981 <--boleh klik sini untuk penerangan lebih lanjut pon dah kua muvi nih.. gua masih ingat lagi, tengok muvi tu mase 2nd day released, mak gua dukung g tengok wayang pacak.

plot untuk versi 1981 tu pada gua lebih tersusun dan lebih tepat dengan mitos asal greek tu, berbanding versi 2010 ni. terdapat sedikit perubahan laa maybe nak bagi sedap mata memandang dan supaya ada elemen2 di luar jangkaan.

secara keseluruhan, kedua2 muvi mempunyai kekuatan tersendiri.. eceyycehhh~

aku klasik ~

03 April 2010

hari ini pergi muzium . . .

gambar belum ambil dari hazim azami/mr photography lagi ~

diet seimbang . . .

01 April 2010

aku rasa minggu ni sangat banyak tidur...
dan makan yang xtentu masa
dalam kuantiti yang masih masuk akal.. akal aku~

sebagai contoh, hari ni . . .

tido pagi bangun tengahari - nasi goreng thai cafe KAED
malam lepas solat maghrib - Nasi putih + tomyam ayam PLANET
pukul 3pagi lepas penat study - order beger ayam special EMO.. tunggu lama lak aih, gerak g FAROUK jap, jamah megi goreng double sket~

dan beger yg dah siap tu baru je lepas makan ni haa..

^^

macam orang kata... b a h a g i a ~




______________________________________

ohh ye,
dah lama xkena cahaya matahari~