HUU.. DEMAM~

03 December 2013

Salam,

Yey harini saya demam~

Sehubungan dengan itu saya nak ceritakan tentang apebende perkara yang buatkan saya rase nak emo. (tapi x emo pon.. sebab dah biase.. dah lali.. dah immune..)

saya akan rase nak emo bile orang bagi kerja dengan deadline yang singkat.

"Buat 3 proposals k. Nak esok~"

"Nak esok"

"Esok"

.

.

.


PHOTOSHOP

Salam,



Hahaa!

boleh klik sini kalau rasa ingin tahu --> wink wink~

BEAUTIFUL

01 December 2013

Ha?
Buat bende ni?
.
.
Oke~
_______________________________________

Rules
1. Put your music library on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough.
4. Ok, go!
5. When you're done, tag 20 people in this note, and make sure to tag the person who sent you this.

_______________________________________


1) IF SOMEONE SAYS "IS THIS OK?" YOU SAY?
Entah


2) HOW WOULD YOU BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
Bromance

3) WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Cerita Dia

4) HOW DO YOU FEEL TODAY?
Insomnia

5) WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Karena Wanita (Ingin Dimengerti)

6) WHAT IS YOUR MOTTO?
It's Not Me, It's You

7) WHAT DO YOU THINK OF YOUR PARENTS?
Enchanted

8) WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Just Give Me a Reason

9) WHAT IS 2+2?
Nur Nilam Sari

10) WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND
Accidentally in Love

11) WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE?
This I Promise You

12) WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Not Afraid

13) WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Jangan Kau Lepas

14) WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Not Gonna Get Us

15) WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Live Like We're Dying

16) WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Pizza In His Pocket

17) WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Bukan Di Sini

18) WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Fields of Hope

19) WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Kryptonite

20) WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Face Down

21)WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Beautiful

_______________________________________

Wow! Hahaha kelakar bile jawapan tu kene ngan soalan! tekejut aku, lepas bukak enset, aku on shuffle..lagu first, Entah - Afghan. Then tengok soalan first.. terus gelak sesorang.

KAU TAHU APE YANG TENGAH KELAKAR SEKARANG NI ?

30 November 2013

Salam,

Kau taw x ape yang tengah kelakar sekarang ni?

Bile kau baru dapat tahu member kau sedang kapel dengan member kau yg lagi satu.. lepastu, sebenarnye dorang dah start kapel agak lame tapi dorang sembunyikan.

pastu kan, yg kelakar nye tu bile . . .

Lepas kite2 yg kawan2 ni tau.. start la macam, "EH BETOL KE?"

"EH JAPPP!" 

dengan x semena-mena tetiba kite2 ni start recall semula benda2 yg pada mulanya kite xpaham sangat, xdapat tangkap sangat selama ni.. or kite baru start nampak double meaning nye..

"OOOOOOO PATUT LAA MASE TU DIA bla bla bla!!!"

"HA AH! LAAA! AGAK LA! KAU INGAT TAK YANG DIA TETIBA  bla bla bla!"

pastu ade kawan2 yg dig deeper, dia cek pulak segala laman sosial member tadi tu..
baru perasan itu, baru perasan ini..

Okebai.

OH YOU WANT TO DOWNLOAD SOFTWARE FROM MY WEBSITE? GOOD, NOW GO DOWNLOAD & INSTALL THIS INSTALLER FIRST TO DOWNLOAD THE SOFTWARE, DONT WORRY.. IT WILL TURN YOUR BROWSER INTO CRAP..and etc.

29 November 2013

aku cukup xsuke bile aku berdepan dengan perkara seperti di atas.

nak download software tapi kena paksa2 download installer jahat dia. installer jahat dia akan merosakkan pc gempak aku.

browser google chrome akan tetiba bertukar arah.. jadi xtentu arah.

biadap betul kalau jadi macam tu.

aku memang dah lama dah tinggalkan amalan meng'install' benda2 pelik yang x diketahui kebolehpercayaannye ni.. sebab dulu mase kecik2 aku pernah lakukan, dan ianya meninggalkan kesan yang sangat mendalam terhadap diri aku... dan diri pc aku.

aku paling rasa nak meradang / mencekik trakea, bile satu hari tu aku, pada zaman dahulu kala la ni.. satu hari tu kan.. aku bukak pc aku dari sleep yang lena,

klik klik!

(imaginasikan jemari aku sedang mengklik ikon gugel chrome)

.
.
.

PASTU YANG KUA FRONT PAGE DIA BUKAN GUGEL !

hapetahname search engine tu tapi kaler nak tiru2 gugel gak la nak biru merah kuning bagai~

AKU HANGEN.. sape la pinjam pc pastu download benda2 jahat yang seterusnya dengan x dijemput2, sesuka hati je nak ubah2 pc aku..

lama gile weyh aku nak membuang kejadah search engine tu..

bukan setakat uninstall je, kene cek kat C:, kene search hidden, browser tu masih gak lagi haramjadah.. sampai kene reset browser pastu habehh hilang segala bookmarks kesayangan. pastu siap dia ade akaun tipu kat dalam gugel browser lah ape lah... penat aku menggugel kat entenet.. makan mase 2 hari gak. lepas 2 hari. simptom2 kejahatan tidak kelihatan dah. aku bersyukur ke hadrat Ilahi.

semenjak hari itu,

katakan tidak untuk pemerdownloadan installer2 yang jahat dan tidak dikenali!

Maaf, saya tak minum air nescafe.

23 November 2013

Relevan lagi ke untuk aku ade  blogspot ni ? haha.

THE CUBE.

21 February 2013

Salam.

cuti semester aritu, 3minggu gua duduk kat kampung sambil menajamkan skil2 kemahiran hidup gua...

antara skil yang baru gua pelopori dan berjaya gua asah dengan tajam ialah kebolehan menyiapkan Rubic's cube 3x3. kahkah kah.

Sepupu gua, apis, (sekolah tingkatan bape ea skang? heee gua lupe) ajar gua dengan tekun dan konsisten. Penyudahnye, gua reti dah siapkan sendirik. yey.

eh, berikut ialah gambar rubic cube yang gua guna sepanjang latihan gua di kampung.












ahaaa.. sempoi gile beb. kaler dia dah tanggal2, sepupu gua tampal ngan kertas warne aje.. pastu lekat gune selotape aje..

tapi bagi gua, banyak berjasa sebenarnye rubic cube nih.


:)


assalamualaikum.