BAK KATA PEPATAH HARI INI,

31 July 2012

'jauh skrol ke bawah, banyak terjumpa benda lawak'
(aku dan 9GAG...)

(-___-")>


pastu aku terjumpe gambo ni...
mm.. wow!
nampak segala isi dalam badan...
kat area kaki dia tu kan, aku tgk cam simple aje.. cam xde ape yg bole wat dia bergerak..
pastu aku terpikir...
'nyawa'
nyawa, bende x nampak tu yg buat dia bole gerak.. roh.. haa bende tu. . .

hebat.

hebat Allah.


VS THE WORLD

"Open your eyes, maybe you'll see."
-Scott Pilgrim-




TEORI

30 July 2012

aku bukan orang yang bagus.

selama aku hidup ni, bile ade bende macam perbalahan atau xsama pendapat, aku selalu cuba berfikir dari mentaliti dan pemahaman 2 2 pihak. mungkin ade orang akan cakap aku jeis yang macam 'atas pagar'. em, aku rase aku oke dengan gelaran 'atas pagar', tapi aku tahu aku bukan 'xde prinsip' or ape2 yang sewaktu dengannye.

aku bukan orang yang bagus. aku x cakap tiap kali pon aku mampu fikirkan rasional 2 2 pihak/ rasional 2 2 jawapan yang berlawanan. tapi aku cuba.

aku bukan orang yang bagus.

____________________________________

btw,
aku perasan malam tadi kat fb tetiba belambak2 post kua pasal teori konspirasi. lebih tepat lagi kalau aku cakap teori konspirasi olimpik 2012. sebab ade sorang member ni la pegi post satu blog ni kat fb...

aku...

aku suke bace komen orang ramai berkenaan teori tu,
kat blog tu..
kat fb..

manusia memang ade macam2 perangai . . .

macam aku cakap kat atas, 'aku selalu cuba berfikir dari mentaliti dan pemahaman 2 2 pihak'.

BAK KATA PEPATAH...

KAMBENG tu kalau kite ajar dia ABC, anta g sekolah, malam bawak gi tuisyen,
lepas setahun, dia tetap akan mengembek gak.


"mbek"

insomniac

18 July 2012




Insomnia is trouble falling asleep or staying asleep through the night. Episodes may come and go (episodic), last up to 3 weeks (short-term), or be long-lasting (chronic).
 adehhh....

aku ade sindrom ni skang... (-___-) golek2 3jam still xleh ttido . . .

lalu, aku ngadap photoshop buat gambar di atas . . . haa, macam render x? hee


okebai

BZ DESIGN BUKU (mencarik duet nak minang anak dara cun)... nak tengok? maksud aku buku tu...

05 July 2012

Salam,
buat pakai adobe indesign.
haa sket aje laa aku tunjuk ye.. blom finalized design lagi..
client blom komen kaw2 lagi...

berikut ialah gambar yg aku snipping tool kan dah~







huarghh.. oke dah ngantuk

jangan lah dimaen2kan hati aku ini.. tapi kalau nak maen2 dalam taman dalam hati aku xpe~ (pikir jap . . . yep, boleh letak ni sebagai tajuk. related ngn isi. yep kompem!)

03 July 2012

aku tengok.. bole tahan ramai gak kawan aku yg mengikut jejak langkah jari aku, xupdate blog tahap melampau lampau, sama macam aku...

ade beberapa blog yg aku folow belakang dia tapi xbape nak rapat laa, folow dalam jarak yang selamat, pon stop lebih kurang cam aku..

huh

semalam xbole nak update, entenet takde.. so sebagai balasannye, skang ni, harini, aku nak melantak nasi goreng tomyam ngan telur mate.. nasi lebih2.. letak kicap banyak2... grrr

HARINI AKU BLAJA NAK UPLOAD GAMBAR KAT BLOG PULAK~~ comellll sangat budak2 baru blaja, tekun plak tu aihh~

02 July 2012

hmm
semenjak patblas menjak nih, KAED dah jadi tempat orang luar buat program2 mereka... kekadang ade kawen2, kekadang ade orang wat talk3 kat Lecture Theatre... kekadang guna main auditorium KAED untuk program jerit2 dan membakar semangat anak muda..

biase lah tu..

yang xbape nak biase tu bile aku g toilet, pastu upe dan bau toilet dah camharam dah.

x x ni bukan post pasal berak2 or tahi2. aku xkan sebut langsung pasal berak dan tahi supaya xde sape yg tetiba terbayang-bayang plak pastu rase loya ke hape ke.. kirenye kalo loya gak tu maybe sebab korang dah ngandung. . . emm cakap pasal ngandung, ramai dah member aku dah kawen dah (banyak betul pengulangan 'dah'... mmg sungguh2 betul aku taip malam ni . . .)

eh ape ni aku bukan nak cakap pasal berak, tahi atau kawen . . . (-____-")>

aku nak cakap pasal pemerokokan yang berleluasa di tandas KAED ketika cuti2 hujung minggu ketika ade ramai orang luar datang bertandang.



seperti yang kita semua kurang ambil peduli, poster di atas dah pon ditampal.. elokk je aku tengok ha.. ade gambar senyum2 siap, berbudi bahasa sangat.. hikhik. macam bagi amaran sambil tunduk2 tersipu malu je kekadang tu kan.. 

kalau Sin Chan dulu penah tanye kite, "Ape tu CE-RI-YA?" (read : ceria)
jawapannye ialah poster ni lah!
kan ke CE-RI-YA tu~

TAPIIIIIIII




bendealah cani ade gak kat singki.. bau rokok toksa cite la bro!

so cane nih?

emmmm... *gugel2 entenet... bukak photoshop . . .*


nenonenoooo~~~
wiii... buat poster... hobi aku . . .
ni aku bayar nih print kat printer Mad... kaler pulak tuh, saje nak bagi diri aku puas hati


pap! pap! pap! maen tampal2~~~
(sebenanye aritu ade orang post kat fb, kat group arci KAED...tanye sape yg buat ni.. heee aku diam aje. . . kire ni la 1st time aku bgtau nih.. tu pon sebab aku pikir xde sape yg bace blog aku skang.. aa ye, aku memang menulis untuk diri aku je . . .n aku akan terus diam aje kat fb tu.. kalau cakap kat fb mcm sangat3 tersebar luas.. bahaye la aku )



jeng jeng jeng... 2 keping aje aku tampal... kat toilet lelaki level 3 aje.. yg paling aku kerap gune tu lahh..

(soalan peminat : ape ni gambar kejap besa kejap kecik? . . . oo ni sebab aku budak comel baru belajar~)


pastu ade satu hari ahad tu, ade orang jerit2 kat dalam audi (program jutawan), ade aku kat dalam toilet tengah amek air semayang kat singki (ngah angkat2 kaki nak basuh), dan ramaaaiiiii orang muda bakal jutawan tetiba masuk toilet..

aku dengar je rintihan dorang yang bersedih hati dan pilu setelah terbaca poster baru tersebut . . .
impaknye?
satu pemerokokan pon tidak berlaku hari itu insyaAllah.. setau aku la..

timekaseh kerana menghormati poster aku.

______________________________________

btw, asal bende dah lama ni tetiba arini aku beria nak btau?

1. sebab aku nak btau bile keadaan dah reda la.. n poster aku tu pon dah kene cabut 1. ade lagi satu tapi tu cam dah koyak sket...

membawa kepada sebab kedua,

2. aku g toilet jap tadi dan aku perasaan ade puntung rokok dalam singki lagi!
ade pemerokokan berlaku lagi! dan memang siang tadi ade remaja jutawan punye sesi jerit2...




eh amende nih?? amende?

01 July 2012

oi terkesima kejap nak mencari button 'new post' xreti dah.. hahahallamak aihh~ ooo oke kau dah baru dah ea upe kau.. oke oke sori lame sangat tinggal blog ni. aku naek blur dah tadi siap tekan2 kat skrin pc aku dah, ingat cam dah moden sangat kan tetiba sume bende pon pakai touchscreen dah.. oke.. emm.. oke tu jelah rasenye.. lagi 3 bulan aku update lagi, kalau aku jumpe button 'new post' lahh~