HINT - HINT DALAM KEHIDUPAN SEHARIAN

25 November 2010

huuu... semakin tidak sehat... selsema, hingus meleleh- leleh.. batuk- batuk kronik.. ni bukan batuk2 macam ehem2 nak tarik perhatian orang ramai atau gadis hot.. ini batuk berkahakptuihh.. huu, nak layan usya awek kat carrefour pon xtenang laa tadi! huh~

________________________________


cuaca hujan.. kalau tiada kerja yang nak diselesaikan, hujan memang lahh antara cuaca kesayangan rasa nak timang2 aje, tapi bile hujan mula membuatkan banyak kerja tergendala.. sedikit sebanyak boleh menimbulkan rasa tidak senang di hati.. sikit je lahh, sebab aku tetap suke pada hujan walau macamane pon.. macam kau suke kat perempuan tu tapi xdapat, kau takkan tetiba benci pulak?? mesti kau admire pandang dari jauh2 di sebalik tingkap tinted.. ohh~

cuaca hujan.. biasenya akan buat perut jadi lapar. aku rasa mungkin sebab badan memerlukan haba lebih kot.. tu yang ttiba rasa macam perlu untuk melantak, mentekadaghah . . .err.. menjamu selera~

kruukk kruukk<--perut dah lapar, sedang tunggu tuan rumah memasak. hihi~

________________________________


tibe2 aku teringat nenek aku aritu ade memulakan perbualan.. err... sebenarnye lebih kepada komunikasi satu hala.

situasi : aku ngan atuk tengah makan tengahari
posisi : bersila
perlakuan : ngap ngap ngap~

nenek datang dari dapur,

"Anas tu tua setaun dari Ayus kan.."


"a ah" aku jawab ringkas, dalam samar2 antara dengar dan tidak aje.. aku fokuskan diri pada nasi dan sup ayam.

"dah nak kawen dah Anas tu.." nenek menyambung.

aku teguk air, tambah nasik




*Anas ialah salah seorang sedara kat area kampung
*Ayus ialah seorang remaja yang masih single~

MENGEPAM

24 November 2010



hari hujan2 ni gi mengePAM pon best gak nih~



hujan di uia sungguh menenangkan hati mententeramkan jiwa~



zupp! dah sampai PAM



mamat sedang menunggu hujan reda



err... random je. aku upload sebab ade perkataan geniuz GENIUS








sekian

PAMERAN ARKITEK MALAYSIA
world day of architecture
venue : PAM BUILDING, KUALA LUMPUR

aku yang keseorangan

23 November 2010

nak tido xngantuk lagi.. so ngadap pc yang parking elok2 je sebelah tv besar nih... kjap2 kua iklan seram kat tv3 nih! tensen aku... tagline pon xnak kalah;

ANDA TIDAK KESEORANGAN

caharam sungguh! *eishh jangan pikir bukan2...jangan pikir bukan2 (>.<)*

selamat malam sume~ (^-^)/

___________________________________

p/s : piei, cepat balik rumah xde orang nih.. ape le kau cari kat carrefour pukul 2pagi nih?

tanpa internet

21 November 2010

mengambil tahu dengan lebih lanjut tentang tubuh manusia.

mula belajar perkataan panjang2, nama2 saintifik yang sebenarnya tak perlu tahu.

terdedah dengan akronim2 yang sampai kesudah taktau pon ape perkataan penuhnya.

terasa pekerjaan professional memang sentiasa ada daya penarik yang tak dapat dijelaskan hanya dengan kata2...(atau dengan penulisan blog)


terasa ingin mencontohi sikap sarkastik yang penuh dengan sifat heroism itu~


tiba2 aku dah jadi addicted pada HOUSE

REMEMBER REMEMBER THE 13TH OF NOVEMBER . . .

13 November 2010

majlis makan2 free di rumah mr. arkitek
Sabtu 13/11/2010
8mlm



sesampainye di rumah tersebut...



melantak mentekadaghah menjamah makanan dengan lahapnye



bahan2 yang bakal dimasak goreng bakar... bakar kot~



chef kita malam ini . . . *jeng jeng jeng*~



Bro. Ar. Sokri ! ~ Wohha! *maaf gambar anak gadis beliau tidak dimuatkan di sini*



macam2 jenis makanan ade; kek macam kek secret recipe, spegeti, udang sotong daging sate, kueh mueh, garlic bread mushroom soup, rojak buah, dan ape ke name tah lagi makanan tu aku lupe dah.. memang superb!



hambekk kau! "hambek..hambek jangan malu2~"



minuman berunsurkan buah-buahan tempatan; laici dan limau~



manusia sejagat bersama perut masing2~



geng2 bro sokri memang sume mude2 je lahh~ party habes2an!



get ready nak buat persembahan~



buah-buahan dan pokok pelengkap dekorasi...



rojak buah pelengkap perut aku~



ini bebi kepada kakak ape tah name beliau aku xingat, staf bro lahh~.. Dzulkarnain, lebih kurang camtu la name bebi nih tapi name glemer Shamrin~ *kebetulan mak de fan band Fotograf*

comel gile anakgadis bro, mak budak ni bebi ni~ ehem2

kesimpulannya, party malam tadi mengakibatkan kerosakan harta benda seperti peti surat pecah (perut syafik abu) dan rak kasut patah (tumit azroy)

* objek di dalam kurungan ialah pesalah~

_____________________________________


OHH OHHH~ *teruja*



ini RX-78 Gundam; Gundam zaman dulu2. scale 1:1 ye~



emm cuti ni mungkin mase untuk mengulangkaji siri Gundam Seed dan Gundam Seed Destiny. lalalaAaa~ *mechaholic* v[-__-]v

"KIRA YAMATO, STRAIKU, IKIMASSU!"

kira yamato (nama pilot), Strike(GAT-X105 Strike Gundam), berlepas!

_____________________________________

oke nak balik kampung dah ni. selamat tinggal. doakan laa aku selamat pergi balik ke Johonesburge . . . naek Aegis Gundam bas nih, eishh~
mintak maaf kalau ade salah silap.
selamat hari raye semua.
wiwiii (^o^)/


GAT-X303 Aegis Gundam



GAT-X105 Strike Gundam

SPOILER ALERT! BIG TIME! JANGAN BACA KALAU XNAK KECEWA~

REVIEW sejurus selepas menonton : "poyo gile citer nih wehh!! ahahahah"



acecehh intro~


wahh orang kena sedut lahh~


battleship alien; macam yg biase korang akan nampak dalam mane2 citer pasal alien. stok yg berserabut ngan duri2. ade tengok muvi Star Trek latest tu x? pastu bayangkan de terapung macam Independence Day

robot Sentinel dalam The Matrix kenal x? oke mereka diambil belakon dalam muvi ni jugak. *xtau, sile gugel image mereka*



senjata US. berjaya tembak jatuh alien ship.*ship tu jatuh menjunam ke bumi macam dalam Independence Day tu lahh~* tapi kali ni alien dah lagi advance! de ade 'kuasa-hidup-semula'; objek hancur2 bergabung kembali~


ahh si poyo nih dah kua dahh!



"arghhh!! nak lari ke mane nih?? semua orang kena sedut ke udara lahh!! arghhh jom lari ke bumbung apartment!" *wadde?*



"jom menuju ke tengah2 helipad kat atas bumbung ni tanpa ada tujuan yang jelas~"


hero dan awek disedut ke dlm kapal angkasa alien *ohh xsangkanye~*

.

.

.


relaks dulu jangan abeskan popcorn plz, part poyo baru je nak bermula :

wikipedia :
otak manusia digunapakai untuk menghidupkan segala macam rupe alien. kua kan otak manusia dan letak kat kepala alien yg blubang xde otak. pasang je otak, terus alien mengganas berleluasa di muka bumi.

berbalik kepada muvi,

otak hero disedut dan dipasang ke kepala alien.

tapi dek kehebatan otaknya, maka tubuh alien tersebut masih lagi dikawal oleh otak seorang hero lantas menyelamatkan aweknye dari dibunuh oleh alien laen. dalam tubuh alien masih wujud kehebatan cinta seorang hero, menghabeskan sisa2 hidupnya dengan menyerang makhluk pelik laen . . .

pung pang pung pang, abes camtu je~

______________________________________

entah ape bagus sangat ngan otak si hero tah aku tengok dari awal tadi minum arak jugak, melihat aurat wanita dan tidak lupa juga untuk maen pompuan..


______________________________________



vanilla strawberry puree kat sweet bowl memang sedappp!! wiiwiii~


KAPAL TERBANG memang cool kan?

12 November 2010

"skang dah maju.. 2jam dah leh siap!"

beberapa watak yang samar2 dalam hidup aku memberi penerangan pasal kehebatan cara beroperasi pejabat kerajaan dalam pemprosesan membuat pasport~

aku xberapa ingat macamane idea ni boleh tertanam dalam subconcious mind aku. aku syak member aku dah menerobos masuk dalam mimpi aku dan tanamkan idea nih ; maklumlah sekarang kan dah ada teknologi INCEPTION.

_______________________________________

setelah masuk hari ketiga berusaha dapatkan passport aku sedar sesuatu.

1. memang ramai orang nak buat pasport kat ujung2 taun cani
2. system memang suke down mase2 kritikal, mase2 orang tengah sesak2 ramai2 kat kaunter dan waiting area...
3. promoter 'skim ape ntah untuk pekerja kerajaan' apesal beria nak approach aku pastu bile aku cakap umo aku 22 tetibe nak wat muke 'terkezutt-woww-mudenye-belajar-lagi-ke' ??~

4. kapal terbang memang coooooool~ *mate xbekelip pandang kapalterbang besar*


_______________________________________

huh. berbalik kepada tentatif program semalam, hari ini dan esok lusa..

semalam gi Pejabat Imigresen Sri Rampai,
"nombor giliran untuk hari ni dah habes.. nah isi borang dulu, esok hantar"
*huh, sape suh datang kul 3ptg?~*

harini gi Pejabat Imigresen Sri Rampai,
"nombor giliran untuk hari ni dah habes.. system down"
*huh, sape suh datang kul 10pg?~*

harini juge saya laju2 pergi ke Pejabat Imigresen Terminal Subang,
"yeyy bestnye dapat nombor giliran, jom menunggu selama 3 jam tanpa membuat sebarang aktiviti jom!"

dan seterusnya, *dalam kul 330pm gitu~*
"ambil esok kat kaunter 13" <--kakak ni cantek aku ye kan je~ so tengok lahh ape jadi pagi esok~ (-__-")>



_______________________________________

ice skating? . . . xsempat nak ice skating hari ni sebab lama sangat terperap kat Terminal Subang. lepak jap je kat Sunway Piramid.

_______________________________________

makan2 di studio berjalan lancar tapi sayang xdapat jumpe sume rakan sebab aku blah awal dan mereka datang lambat sket.. huuu~

_______________________________________

MEGAMIND 3D best jugak *opss~*

_______________________________________



ramainye orang usya punggung pompuan tu..



dinding



sinki



railing



ruang mimpi aku; bole pegi sini gune 'inception'



kapalterbang coooool~

G R A F I K :

08 November 2010




izzati??
de dah nak gi oversea dah xlama lagi.
de nak belanje rakan2 sebelum de gi jauh2 ke perantauan orang.

fairuz??
de suke ngadap photoshop.
dan suke makan free~

ittadakimasu