maafkan kesampahan diri aku. terima kaseh

31 October 2012




Untuk segala yang terpendam tak terpadam,
maafkan aku.





CURIOSITY

21 October 2012

tetiba aku terfikir..

emm, sebenarnye daripada 6 ogos aritu lagi aku dah terfikir, si Curiosity tu tak bawak benih tumbuhan ke gi Marikh?

aku terase cam kalau Curiosity bawak benih rumput ke, cam awesome gak kan.. pilih la rumput or tumbuhan yang paling tahan ngan cuaca gurun contohnye.. sebab katenye ade air kat Mars..

cube bayangkan, dalam mase 17 tahun maybe Mars dah ijau dah ngan rumput~~ wiwii






REVIU CERITA : CABIN IN THE WOODS (ade mamat Thor~)... pergh banyak pulak mase aku nengok2 muvi depan pc skang nih...

17 October 2012





 Reviu cerita The Cabin In The Woods (2012)...

SAMPAH.









MAKAN MEATBALL SPAGHETI DI RUMAH ARKITEK

16 October 2012

Hari ini aku ade usrah suke2 bersama rakan2 taulan dan naqib, akhi syed...

bace quran sket.. bace tafsir.. study satu hadith.. then borak2~ :)

_______________________________________

akhi bercerita,
akhi syed gi OU aritu sempena PAM EXHIBITION.. dia check and bagi marking untuk pertandingan booth paling awesome.. jalan3 sampai ke booth UIA, dia tegur dak yg jage booth (dak 2nd year archi KAED)..

"ehh ni sketches lame ni~~"

Akhi Syed nampak ade name aku ngan nama piei kat sketches tu... silap la~ hahaha.. aku ngan piei ni anak usrah dia kot~ kantoi letak sketches senior lama2~

hahaha.




booth UIAM~~ wiiwii





aku xde gamba sketches aku tu, dari gambar di atas ni boleh nampak sketch aku yg dlm frame coklat yg potret, sketch piei yg frame coklat landscape. Akhi Syed siap amek gamba sketches kitorang, simpan dalam nset~~ hepi aku.   :)





Menang best booth~~ alhamdulillah. hebat junior2 buat booth.
Islamic International University Malaysia.  International Islamic University Malaysia.


PENING KEPALA AKU LAHH~

14 October 2012


korang dah tengok Hunger Games? movie tuh..
hmm, aku baru amek dari pc member.. tengok sket . . .

pastu rase pening.

aku bukan maksudkan pening macam susah nak paham jalan cerita tu, aku cakap pasal literally pening. pening yg betul2...

grr... geram pulak aku ngan cinematografi cite nih.. menggelabah gile tetiap mase nak buat efek gegar2 hand shake~ gambar pakcik tua, gambar orang susah tengah bejalan, gambar budak2 jengah ke luar tingkap, nak watpe pulak efek bergegar2? lagu melankolik nak tunjuk macam orang susah, macam sadis... visual pon dah oke tunjuk orang2 tu, tapi cara penyampaian pakai stail gegar2 tu mcm tengah penuh aksi, macam tengah gelabah.. . . . heishh geram aku~ pening kepala, literally.

aku terbayang kalau bubuh efek slow-mo untuk tunjuk kesadisan hidup orang district 12 tu lagi menjadik..

cube korang bayangkan; visual slow motion tunjuk pakcik muke kedut2 tengah kelip mate sambil menoleh ke kiri. . . . slow motion kanak2 tengah lari2 kat jalan lecak.. pastu slow mo gak kat slipar dorang, kasi nampak tanah lumpur terpercik2~... baru la nampak sayu.

hmmm... terase macam nak belajar buat video la pulak. . .



 haa di atas merupakan contoh2 shot yg pada aku xperlu nak bergegar2~



gegar2, di tambah plak ngan zoom in gile dekat.. kesian otak aku pening~

insyaAllah istiqamah~

assalamualaikum,

banyak benda berlaku.. dan gua xtulis pon dalam blog.. gua perasan bz, gua bz~

_______________________________________

malam tadi AGD (Archi KAED Annual Grand Dinner 2012), sabtu malam ahad.
tema : The Road Not Taken
















Secara asasnya, setiap rakan artis gua dikehendaki berperwatakan selain daripada perwatakan normal seorang arkitek atau pelajar senibina... ape yang anda jadi jika x jadi arkitek?

gua serabut..

siang hari kejadian, lebih kurang 10 jam sebelum majlis bermula, gua celaru tak tau nak pakai baju ape. gua bajet nak pakai kemeja hitam ngan blazer aje.. (arkitek sangat~). Tp blazer gua ade pada member.. adehh~

xjadi nak pakai kemeja..

4 jam sebelum majlis . . .

gua cari alternatif laen, ape gua nak jadi kalau bukan jadi arkitek?

"gua nak jadi imam muda~" getus hati kecil gua.

gua calling2 member dapatkan jubah.. setel.. gua calling2 member2 laen nak mintak serban... huh! member2 gua rock, mane ade serban~ sume serban tinggal kat umah...

1 jam sebelum majlis..

dalam keserabutan nak mencari serban, gua berjalan dari KAED, ke masjid.. azan. gua terus masuk masjid.. solat maghrib berjemaah kat 1st saf.. dalam hati gua mohon Allah permudah segala urusan duniawi gua.. gua dah mengharap pada member2 tadi, xjalan..

di hujung solat, bagi salam toleh kanan, toleh kiri.. ehh, member2 ikram~ usamah, bani, umair...

30 minit sebelum majlis..

serban? setel~


eewww di toilet~~

09 October 2012

hari ini dapat hadiah gatsby eaw de toilette~

wiiwiiwi ^,^ *sambil makan rotiboy*

sekian.

pagi yang brutal bermula dengan . . .

03 October 2012

krup krupp krup *makan bende rangup macam makan nasik*

rakan : weyh, ko makan pe tu?

gua : honeystar... gua paw honeystar dari awek cun, *suap honeystar dalam mulut seraya meneguk susu* Ni pon.. *tunjuk susu kotak besar*


Brutal sungguh gua~... krupp krup krup