GUDBAI

16 April 2011

wish me luck

MAENAN ORANG2 MATANG~

15 April 2011








wiiwii... letak kat desktop~~~

____________________________________

eh ade orang kate xbole ade benda2 maenan rupe cam orang ni . . . errr... cer komen skett


____________________________________

p/s: Kenapa maenan ni untuk orang2 matang?
haaa... aku bukan maen cakap aje. tajuk kat atas tu berasas taw~

dah penah tengok x ape upe maenan ni mase de kat kedai? mase dia dalam kotak? haaaa... xde upe robot langsung!

kena pasang sendiri2 tau sume komponen dia nih.. haa matang ke tak? matang ke tak? haaa~

WEEKLY CLEANER



semalam acik cleaner tu tolong basuhkan pinggang sape?

TYPOGRAPHY

13 April 2011

recent project:




aku memang suke laa maen ngan font.. susun2... aa yang atas ni gune autoCAD.. ngee~
dah penat ngadap drawingnye.. tu yg tetibe maen2 tu. hoho

SUNRISE

12 April 2011



pagi yang tenang





ini adalah viewing deck opis gua pada waktu2 subuh gajah. kelihatan seorang anak dara berumur / officemate sedang beryoga-yogi meregangkan urat sendi setelah lena yang panjang..

TISU SEPULUH RINGGIT

11 April 2011

"assalamualaikum.. " ujar pakcik itu sambil dipimpin seorang makcik.

.

.

.

seraya itu jugak aku teringat,
ade member aku yang pernah cakap betapa dia rasa xpatut untuk orang mintak2 duit ni.. macam xberusaha.. ntah lah..

macam ni laa..
kalo kau xde keikhlasan, xpayah bagi.. kalau dalam hati ade terlintas rasa macam xbape nak puas hati bile pass duit tu.. xpayah la. kau pandang je member kiri kanan kau~ hahah

tapi,
xsalah untuk berfikiran positif.
macam kau beli barang ciput je bayar gune duit besar pastu cakap "nevemaen, kip de cen~" (hah! omputihh kemaenn! hebakk mu nihh~)
kau boleh jugak anggap yang kau sedang membersihkan harta kau dengan bersedekah. xpayah pikir panjang2 pasal ke mana duit tu pergi, siapa yang dapat keuntungan sindiket ke hape ke.. xpayah pikir susah2. pikirkan part kau aje (lelaki memang malas nak pikir2 bende panjang2 sampai jadi komplikated..)

lagipon,
ade sorang member aku cakap, dia kalo time2 tengah sengkek, mase tu dia akan lebihkan 'memberi'.. nape? sebab dia percaya nanti dia akan dapat pulangan berganda! *pulangan berganda - macam iklan pembiayaan rumah dan insuran bla bla bla aku taktau pon.. tibai je..* mungkin betul mungkin tidak tapi ini semacam satu daya semangat bagi dia. aku agak suke gak idea tu.
try lahh! (^-^)

.

.

.


*lalu John (bukan nama sebenar) membelek wallet Levi's <--yg beli kat Danau la tapi~ . . . ade satu jenis duit je. tapi dia xragu2, dia tawu ini pon salah satu dugaan, kalo kecik cani punye hal pon dah kalah ngan nafsu.. memang haramjadah~*

it's your call now~
_________________________________________





p/s: btw, best jugak beli tisu dalam plastik kecik2 yg cam orang pompuan selalu simpan dalam beg dorang tu~ bole lap hingus. hoho (srroooot2~)

FIRST DAY YANG SLOW DAN COOL~ *ohh i wish*

04 April 2011

hai semua..

hari ini saya sudah mula bekerja praktikal di sebuah firm yang cool.

selaku hari pertama, eloklah jika saya mulakannya dengan bismillah dan belajar slow2..

1ST DAY LOGBOOK

- sudah buat design

- sudah pergi site

- sudah ade model gundam sendiri

______________________________





uhukk uhukk huk . . .

03 April 2011


aa... huuu... ade bende yang xbole nak di tulis kat sini.. buatkan aku terpikir untuk bukak blog laen.. eh jap.. tapi aku pemalas nak update blog.. err xpayah lah~ lalalaAAaa




*edit2 gambar lagi~*




Darth V

¿uʍop ǝpısdn ǝʇıɹʍ noʎ uɐɔ

01 April 2011

hohoho gempak x tajuk tu?
sebenanye tajuk asal untuk post nih patutnye,

THE CALM BEFORE THE STORM


*awan mendung berarak ganas, ade kilat sabung menyabung dari kejauhan*

erk? kenape?

hoho..
sekarang nih aku dah lepas submission subject paling hardcore dan true (as architecture student), STUDIO PROJECT~ dan disebabkan dah agak senior, subject2 laen yang aku amek kat sini semuanya xmemerlukan exam. tapi memerlukan aku untuk mengadap software yang aku kurang gemar wat masa nih...
MICROSOFT OFFICE WORD (-____-")>

PART 2* nih assignment sume nak tebal2... tulisan kena panjang2...dalam bahasa inggeris... buat pakai WORD.. xde de tetiba nak poster2 pakai PHOTOSHOP dah.. huuu. zaman kegemilangan dah semakin malap nampaknye ye V~

* PART 2 ialah singkatan kepada degree yg aku tgh amek skang..
Bachelor of Architecture / b.Arch


oke berbalik kepada tajuk asal, sekarang ni ialah waktu2 yang tenang sebab aku takde exam.. kalo orang ade awek2, memang asek menuju ke Wangsawalk je lah~ kahkahkah. tapi disebabkan xde awek, aku asek menuju ke studio je lah..

tapi....

xlama lagi dah x setenang nih dah, jap je lagi aku dah nak start internship.. masuk firm untuk practical training.. masuk awal nih! member laen sume start 14hb April nih, aku lak ntah apekena tah tetiba masuk senin nih. hammbekkko~ (ade sebabnye tu.. nanti aku cter bile mase dah sesuai~)

semalam jenguk ofis aku bakal bekerja.. dialu2kan oleh bos sebab bos tu kenal aku, xlama dulu bos tu penah jadi lecturer aku.. mase 3rd year aritu.. insyaAllah semuanya akan berjalan lancar dan aku akan sibuk gile2 punye sibuk tahap kau orang pon xdapat bayangkan pastu bile kau orang ajak aku kua aku terpaksa tolak pastu kau orang pon akan anggap aku gile bekerja... sebenanye memang keje banyak yang sangat2 belambak la sebenanye. . . punn~

heishhh.. pesan aku kepada diri aku;
jagalah diri (tambah ngan pesan simple dari mama -->jaga sembayang),
enjoy your life.. jangan stress2, ade banyak bende seronok yang berlaku dalam hidup kau sebenanye.. n there's more to come!
wiwiwiwiiw selalu k~
(^0^)/



perasaan ketika ini~

________________________________

eyt lupe nak wish (^,^)>

GUDLUCK pada member2 yang amek exam sume!
GUDLUCK awakkkk <--pada this particular fren of mine yang agak special...ye anda yang sedang membaca ni la.. sape lagi? kehkehkeh~

tenang macam takde masalah.. i like~



cun ~