klik klik klik

27 March 2011

FAIRUZ'S PORTFOLIO


maaf aku pemalas nak wat portfolio ni sebenanye.. so x upload pon lagi kerja2 dulu.. heshh~ (-___-")>

ade keje sem ni je ponn..

VERTICOLOGY



PRESENTATION DAY~

8 bod aje nampak dari view nih.. ade lagi 3 bod kat tepi bucu sini.. xsempat la nak amek gambar btul2, sebab mase aku tengah tampal 11th bod tu, assessor dah start duduk depan bod aku!! arghh...

aku 1st presenter~

pastu siap aje present terus kene turunkan bod cepat2 lagi sekali! tempat kecik dan semua orang pon nak ruang besar2...









VERTICAL UNIVERSITY
1st Year B.Arch Semester 2 2010/2011

ngeee~

(yg tolong buatkan model ni junior aku.. junior aje! fullstop. muahahaha)


*wink2~*

ERT

26 March 2011







dah lama aku xterbang keluar dari atmosfera bumi..

tadi ade masa kejap..

tengok bumi dari angkasa lepas memang sangat seronk.. dari kejauhan tu, bumi nampak sangat menenangkan dan aman damai... macam xperlukan kryptonian. patutla alien jahat2 semua jeles dan selalu aje nak invade bumi.. bile diorang dialien *mereka bukan 'orang'* teropong bumi dari jauh memang cantek macam gambar kat atas tu~... haa mau nye tak jeles..


wahai manusia, bersyukurlah~





XNAK KALAH !

21 March 2011


aku punye IT & Multimedia Vertical University.... macam xde upe U je nih . . . (-____-")>

aku jeles tengok rendering hanis gempak gile *bole klik kat nama hanis tu~*

TRENGKAS

SARI BERITA PENTING . . .

KERETA AWEK CUN DIKOPAK..

LAPTOP VAIO KAT BONET HILANG..

KEJADIAN BERLAKU DI KAED..

SILA BERHATI2

TIDAKKKKKKKKK!!!!

17 March 2011

EMEL BERANTAI~ ohh!

16 March 2011

Madam Zu bagi emel kelakar~


A Spanish Teacher was explaining to her class that in Spanish, unlike English, nouns are designated as either masculine or feminine.

'House' for instance, is feminine: 'la casa.'
'Pencil', however, is masculine: 'el lapiz.'


A student asked,
"What gender is 'computer'?"

Instead of giving the answer, the teacher split the class into two
groups, male and female, and asked them to decide for themselves whether 'computer' should be a masculine or a feminine noun. Each group was asked to give four reasons for its recommendation.


The men's group decided that 'computer' should definitely be of the feminine gender ('la computadora'), because:

1. No one but their creator understands their internal logic;

2. The native language they use to communicate with other computers is incomprehensible to everyone else;

3. Even the smallest mistakes are stored in long term memory for possible later retrieval; and

4. As soon as you make a commitment to one, you find yourself
spending half your paycheck on accessories for it.

.

.

.


The women's group, however, concluded that computers should be Masculine
('el computador'), because:


1. In order to do anything with them, you have to turn them on;

2. They have a lot of data but still can't think for themselves;

3. They are supposed to help you solve problems, but half the time they ARE the problem; and

4. As soon as you commit to one, you realize that if you had waited a little longer, you could have gotten a better model.

__________________________________

The women won. (^0^)/

__________________________________

p/s : kat bawah emel tu ade tulis 'Send this to all the smart women you know...and all the men that have a sense of humor..'

hakhak~

HEROES OF JAPAN

14 March 2011



aku google2 pasal jepun.. pastu terfikir... pasni nak kena update peta dunia.. jepun dah laen dah bentuk dia nanti xmacam kuda laut dah bentuk dia.. pastu skang jepun bz ngan evacuation sebab nuclear reactor meletup, kali ni yang kedua.. pastu efek dari nuklear radiation tu akan menyebabkan rakyat jepun sume jadi mutant.. sume2 start ade superpower.. macam citer Heroes.. macam citer X Men.. perghh. ha! macam alat2 elektronik bile terkena karen all-spark dalam trenpomes mungkin! gadget jadi robot! hoho~

oke mengarut




*edit2 buat poster untuk orang jepun sket~


show your support!

KEEP ALL YOUR BELONGING WITH YOU ALL THE TIME pon tidak dapat menjamin keselamatan harta benda anda~

13 March 2011

Marcapada menyaksikan, kes kehilangan harta benda berharga di KAED semakin melampau lampau lampau. Seringkali laptop menjadi mangsa keadaan nampaknye. dua bijik laptop ilang kat studio 3rd year aritu..

pagi tadi lagi satu kes..

KAED - seorang gadis, 'Syikin' (bukan nama sebenar.. tapi selalu kene panggil ngan nama nih), 20, yg tidur lena bersama2 laptop di sisinya di surau kaed mendapati laptopnya telah diculik! kejadian berlaku antara jam 5:30 hingga 6:30pagi. kehilangan laptop disedari sebaik rakan mangsa mengejutkan mangsa untuk solat subuh, dan setelah mangsa tidak mamai kesan dari tidur lewat mengadap design.

kes disiasat di bawah 'akta penculikan dan pemerdagangan harta orang laen secara sesuka hati kau je ea'. pihak yang bertanggungjawab sedang berusaha mencari pihak yang tidak bertanggungjawab.

sekian berita.. sari berita penting . . . ~

emm nak pakai font ape nih?

12 March 2011



keje banyak melambak sempat pulak kau nak edit2 kejadah nihh?!!





* fonts/ typefaces ; aku addicted kat bende2 macam nih~ (-___-")>

CINCAI2 JE... JANJI LAWA (in progress~)

11 March 2011

huuu...

kau pernah tak rase macam eish geram.. tapi bukan pada siapa2.

situasi ; kau dapat mesej, pastu kau tau kau mesti reply.. sebab bende yg kau reply tu mampu buat satu perubahan besar.. tapi jap lagi bile kau send, dia xnak pegi.. (mesej tu laaa) . . . kedit abes~

aaaaa melepas (-___-")>

BILA DEMAM AJE KOMPEM MIMPI MERAPIK TAHAP TAK BOLEH NAK DICERNA AKAL.. TAPI XMCM MIMPI BIASE2(lupe bile bangun), YG NI INGAT GILE2 BILE DAH TERJAGA~

08 March 2011

demam satu hari lepas 3RD CRIT SESSION.. huuu

*hingus meleleh~*

(erghh esaimen bile nak buat nihh? sempat ke tak nih siap ? huu)

MALAYSIA 'GMT+8'

05 March 2011

beteri enset aku dah semakin weak.. mungkin sebab selalu sangat dengar lagu kat enset nih.. pastu charge pon asal ade peluang. kekadang tu beteri still xkosong sangat lagi pon aku dah caj. lagi parah bile aku caj sambil jawab call...

adehh (-___-")>

dan aku terperasan, mesej dalam inbox aku dah kelam kabut dah timing dia.. date and time enset nih dah betul dah, bile send, masa dia betul.. tapi mesej yang aku dapat, masa dia mesti mengarut..

hoho (*0*)

lupe nak betulkan setting upenye! kat Mesia kene pakai 'GMT+8'
pas ubah tu nanti, masa inbox mesej tu terus oke semula dah~

maen panas~

04 March 2011














member-luar-kawalan aku yang semakin di luar kawalan~ HOHO

01 March 2011

eishh...

susah gak nak jaga member yang satu nih...

(-__-")>

nak kate baru kenal tu x jugak.. eh jap.. haa dah lama dah! dah puluh2 tahun jugak kite berkenalan kan?~

oke2, kekadang rase macam dah kenal dah.. macam dah tau sume dah, jap lagi macam xkenal langsung la plak.. sampai tahap xbole di bawak bincang kekadang tu.. huu

emmm cane nih?

mungkin kite patut duduk2 minum kopi teh... (aa ye aku tau kau xsuke kopi.. aku pon same.. semenjak dua menjak ni ttibe kita jadi alah pada kopi kan? huu... dulu kite oke je lepak2 minum kopi nescafe sesama) lepak2 santai2 . . . borak ringan2.. yelah, aku memang nak berkenalan dengan kau pon..

aku serius macam xkenal sangat ngan HATI AKU skang nih.. dia ade agenda laen kot?~

(korang pernah rasa macam korang patut buat bende A tapi hati korang suruh buat bende B... maksud aku . . . nak ikut yang mane?haaa)