nak hepi ke nak cemburu? pilihan di tangan aku~

04 November 2009

ok.. dah lama xupdate blog...

dan skang aku terasa macam ada benda yg perlu dikeluarkan untuk meringankan beban dalam kepala aku.

aku ada masa untuk berfikir dan membuat pilihan... sampai pukul 330ptg ni..

macam mana nak membuat pilihan??
dulu masa sekolah masa muda2 dulu ada belajar langkah2 membuat pilihan... ada sesiapa dapat recall?? ok. selama ni aku punye jawapan ialah :
setiap pilihan yg kite buat itu akan ada akibat. there is always consequence..there is always damage happens to both of our choises.. tapi kite pilih laa yg less damaging~

ok part ini nampak macam memudahkan kan?
aku fikir pendek aje...macam orang lelaki biasa2 fikir... tapi aku bukan orang biasa, so aku dah dapat soalan seterusnye yang akan buat aku terus berfikir . . .

less damaging to who?

which one will i chose?
is it important that i just keep it to myself, meaning that it will make others happy but not me for at least 2 sems??

or me being happy instead? and ignoring what others will feel~

"Pasni takm0 em02 lg k..Fikir dlu sblum bertindak..Lebihkan pk tntg perasaan org len..Bkn biar org lyn kita mcm smpah,tp just treat ppl how we want to be treated..N if ppl dont treat us how we treat them,takpe..Bila niat baik,hati sntiasa tenang..Allah slalu ade..Biarkan..K?"

ini someone special yg mesej aku suatu masa dulu.. aku akan sentiasa ingat ini dan cube sedaya upaya untuk apply ini~

1 comment:

  1. glad, and flattered.
    insyaAllah, me always be here.

    ReplyDelete