bukan macam selalu - selalu

31 May 2010

yepp.. memang bukan macam selalu2

sessi basuh2

27 May 2010

rabu
9malam
main auditorium UIA
_____________________

aku dan beberapa rakan satu studio melangkah menuju centre, gi dengar ceramah bertajuk '2012'.

2012. will the wolrd shut down ?

terpampang besar kat skrin atas stage tu... ahaha. aku xsalah taip, orang yg wat poster tu yg wat camtu.

secara generalnye, membincangkan tentang Dajjal, Freemason, Zionis, Agenda Barat... dan bukan soal kiamat. menurut Ustaz panel 1st, 2012 ni lebih kepada agenda orang barat untuk mula menakluk dunia, menghancurkan islam, mengeluarkan Dajjal, dan membuatkan dunia rasa takut... bila satu dunia rasa takut, keluar plak sorang yg kononnye dapat selamatkan semua orang, dikenali sebagai Saviour~

ni laa agenda yg nak dicapai oleh orang2 barat ni.

banyak sangatlah slide2 menarek yg menunjukkan perkaitan simbol2 yang cam double meaning, kes2 kematian orang2 yg cuba membongkar sumthing.. dan rahsia2 yg cube diselindungkan dari mata kita..

so ape solution nye?

ilmu pengetahuan, sejarah masa lalu perlu dikaji . . . emmm ape lagi ye? kena rajen membacalah. ade satu bancian tu kate, peratusan rakyat Malaysia membaca 2 buah buku je setahun. hahaha

k
gutnyte...

sebenarnyee . . .emmm...

24 May 2010

sebenarnye aku memang paling sayang kowang sume! seyes aku hepi ngan group Heritage aku. terima kasih sume. kowang memang the best!

aku bersyukur sebab setiap kali post mortem dalam group, ia akan berakhir ngan perasaan lapang dada tenang hati ^^

'Assassin's Creed II' di setiap pc ye~

*entri ni cume berfaedah dan nampak logik di mata pengamal Assassin's Creed aje, kau takpayah bace!~*

game paling laku dan berpengaruh dalam studio skang ni,
ASSASSIN'S CREED 2



aku?
aku skang bukan dalam mode gamer laa..
so aku xmaen.
tapi xbermakna aku xberminat. cerita di sebalik game ni lebih menarik perhatian aku sebenarnye. macam hal2 berkaitan asal usul Assassin, apa maksud The Truth.. dan jugak tentang hal2 penerapan benda2 keagamaan.

aku buat study sket...

wat mase nih, trilogi Assassin's Creed blom pon tamat, so memang laa orang ramai xtau apa yang akan berlaku kelak. diharapkan pihak UBIsoft akan buat ending yang memuaskan hati semua pihak... lagi2 bile de dah start tunjukkan video memori 'The Truth'

dari pengamatan aku, dan study yang aku lakukan dengan muke semangat [ dan ponteng dari buat model], aku dapati,

Assassin ialah half human dan half alien.

alien dalam game ini dijelaskan sebagai "Those who came before" atau 'Gods' kot[Minerva tergolong dalam kelompok ni laa]..

Alien mempunyai teknologi yg canggih dan paksa manusia buat kerja2.. lepastu Adam ngan Eve curi Epal emas / Pieces Of Eden sebab nak larikan diri dari tempat tu rasenye.. Eden. [seperti yg kowang leh tengok dalam video 'The Truth']

Pieces of Eden ni jugak laa yg menjadi rebutan Abstergo dalam usaha nak mem'brain washed' manusia so semua ikut arahan Abstergo. tapi Abstergo sentiasa risau pada Assassin, sebab assassin ni ialah half manusia n half alien, mereka ni immune pada bende2 jahat yg Abstergo nak buat tu~

ideologi dalam game ni > semua yg kite tau hari ni [macam cakap2 dalam bible] cume untuk menutup kebenaran yg sebenar. aAaa.. aku bukan suruh kau percaya, cume untuk fahamkan game ni aje~

ade banyak lagi laa yang aku bace...
[kalau berminat boleh jugak klik sini... satu jelah aku link kan.. banyak sangat lahh references kalau nak bagi~]

kenape aku tetiba berminat?
aku memang suke study bende2 yg konspirasi nih. di sebalik game pon ade konspirasi pasal agama gak.. hoho~

jangan terpesong akidah sudahh~

akhir kata, MAENN!! JANGAN XMAENN!! membazir beli Graphic Card mahal2 kalau xtest power~ hahaha



machonye... aku nak baju cani~

"thank you class..."

"tonight’s gonna be a good night
tonight’s gonna be a good night"


madam english aku nyanyi lepas kitowang abes jawab exam english jumaat lepas.. tibe2 teringat. madam umairah diaz, walaupon dah berumur 60 lebey, tapi still young at heart! yeahhh~

aku serious ade cita2 nak jadi cool macam beliau! ahahaha~

cuaca yang suram ram ram ~

23 May 2010

situasi 1
cafe HS

member1 : ni pai ke?
aku : . . .

____________________________________

situasi 2
meja model

member2 : kau nape ni?
aku : . . .
____________________________________

situasi 3
depan pc dalam ym

member3 : awak kelihatan kurang ok
aku: . . .

____________________________________

(terima kasih kerana mengambil berat pasal aku)

aku dengar muzik rock yang tahap menguji kerongkong
aku makan makanan manis..
aku minum air manis . . .
ngadap video kelakar di youtube [boleh klik sini dan sini]
bace blog klakar . . .

redbull pon xmampu buat aku hyper harini...

v[-__-]v
pece, out

ape yang buat dak2 lelaki ni tergelak2 hepi?

21 May 2010

kat blakang aku ni, si ajim ngan ewa tengah tergelak2.. bukan ngadap muvi lawak.. bukan ngadap youtube rating tinggi.. bukan ngadap game . . . ngadap sketchup~

dowang tengah lumbe sape punye skecap lagi laju loading rumah heritage kitowang tuh.. belumba sape save lagi laju... dari pengamatan aku, pc ajim lembab laa plak kan bile banding ngan pc ewa. hoho... bole tahan power pc ewa!

ni aku dengar, dah dua minit pc masing2 nak save umah tu.. n still continuing...

kruuk kruukk...

4minit dah~

WAHH!! pc ajim dah pawa! 5minit nak save satu bijik umah yg siap ngn rafter2 n ornament tahap lavish! ahahaha. tahniah~

"ape laa yg klaka sangat tahh?" cik enon bersuara sambil ngadap CAD.

pompuan memang susa sket nak paham perangai lelaki ni..xpe biarkan je dak lelaki ngan kegembiraan mereka pada bende2 macam tu~


oke...tadi ade rase macam nak marah sikit . . .

grrr... geram pulak aku bile ttiap malam asek nak tup studio aje.. aku ade banyak keje laa #$^&%*@!! [carutan tu xelok ye.. kekadang tlepas gak bile aku dah stress2 pastu orang nak nganjing2 plak...]

mm, sok nak kene tunjuk invitation card... nak kene ngadap model yg scalenye punyelaa comel.. nak kena get ready untuk exam english . . . ehh jap, sok ape lak?! siang nanti laa!!! arghh . . . nasib la sempat terpandang gadis. lembut semula hati aku nih..

*dressing tanak kalah ye malam nih!haha
..

aku . . .errr...emm..xde papelahh~ ishh

penah x kau.. kau blur macam nak berborak tapi xtau nak cakap ape, lidah kelu.. minda buntu . . . tapi... tapi nak laa borakk! wuuu...

mm... dah taip dah tapi pastu kau delete. pesal?

dah bukak dah phonebook tu..dah ngadap dah nama tu lame... pastu lock semula enset.. pesal?

aAaaaa

.

.

.

aku harap bukan aku je yg macam ni ~

peraturan ketat~

19 May 2010

kisah malam semalam yang seronok~

dinner dak2 rumi + archustic

venue : atas lantai KAED Gallery
time : kalau nak cepat makan datang seawal jam 8malam . .
foods : ayam kfc dan piza dominos *
tertakluk kepada syarat dan peraturan2 ketat
drinks : air oren sikit ais banyak.. cawan kongsi2
budget : hadiah menang performance terbaek RUMI tahun lepas . . .^^


performance dari pada adek2 archustic nampak macam menarek. aku ni boleh katakan antara orang yg paling kerap tunjuk muka nengok2 persediaan dowang. xde la membantu ape pon, saje nyebok. aku datang untuk support korang... yeahh!!


_________________________________________

ok studio dah start kena kunci. tata~

ahh,sume2 pon nak cemburu kat aku~

miting mitingg miting...

pastu keje belambak . . . belambak - lambak. . .

wuu... T_T

waktu mula mencemburui aku . . .

anak gadis diam2 tgkap gmba aku, aku biarkan.. tapi kalau lepas tu dah xboleh lepas pandang aku xhenti2.. awek sebelah aku pon bole tsedak tengok~

17 May 2010

baru awak taw kenapa saye jarang keluar jalan2 . . .
saye xnak awak jeles senanye~

perihal lelaki sejati

16 May 2010

satu kelebihan gua yg gua malas nak bising2kan selama nih ialah kebolehan gua untuk fokus pada dua pekerjaan dalam satu masa. . .

gua rasa ramai yg dah sedar kelebihan gua nih, tapi 'malam tadi punye kejadian' dah boleh buat ramai pihak rasa sangsi dengan statement di atas. gua pon ikut sangsi . . .

gua macam biasa, malam2 mesti sosial kalau ada teman2 yg free nak ajak gi jejalan. . . gua terang2 cakap gua xde pengalaman sangat dengan budaya masyarakat urban ni, tapi gua kena jugak wat study untuk meluaskan pandangan meluaskan daya pengetahuan . . .

dipendekkan cerita, gua keluar malam tu dengan gadis. dan disebabkan rakan gua, watak pipih dalam cerita ni, lambat sangat nak cari parking.. gua terpaksalah call..bagi mesej bertubi2 nak btau 'gua kat depan guardian dah', 'gua kat depan ayam penyet'.. 'gua kat depan popeye'. . .

mata gua asyik pandang skrin henset je. tapi gua tetap tak lupekan gadis gua.. hujung mata gua memang tak pernah lepas dari gadis ni.. gua follow belakang sambil baca bait2 mesej dari si watak pipih : xde tempat parking lagi laa

papp! sensor deria ke patblas gua tetiba bertindakbalas dengan keadaan sekeliling.. [penah tengok katun spiderman yg dulu2? view sekeliling Peter Parker tetibe jadi gelap2 ungu hitam... signal nak btau macam ada sesuatu yg x kena..]

mata gua lantas mencerna semua yg ada direct di depan gua skang!

--> 1 gadis separuh umur kat singki sedang pandang gua.
--> 1 gadis separuh umur kat singki sebelah gadis di atas sedang pandang gua dari reflection cermin depan singki...
--> noor [bukan nama sebenar] sedang senyum cover nak tergelak signal gua suh keluar.

tett! tett!!
aAAaaaaaaaa gua dalam toilet jantina berlawanan!



gua janji akan lebih berhati2 . . . dan lebih fokus! . . . agar x dipandang serong, bukan aje oleh masyarakat, malah anak2 gadis yg masih innocent dan belum kenal dunia.
[gua dah clear things sama gadis gua.. de dapat terima kenyataan gua nih, tp gua risau kalau2 esok kua suratkhabar.. paparazi nih bukan boleh percaye]

oke, gua ada reputasi untuk dibina! gerak dulu
assalamualaikum~

kruuukk kruuukkk [bunyi cengkerik di pagi hari memecah kesunyian bilik aku]

weekend dah lama xterisi dengan bende berfaedah dan aktiviti2 menarek!
weekend kali ini sangat menghepikan~~~

sabtu pagi2 kul 730 aku dah start peluh2 kat atas tilam.. oit2! ape kau pikir~
aAaa..planning hidup aku mmg selalunye berubah di saat2 akhir. ewa xley join... tapi masih ada ajim yg terkandas di rumahnya tanpa sebarang kenderaan untuk berjalan2~. memang last minutes tu is the best time to get the best idea kott.. ok xleh lengah, gosok baju, bukak deodoran baru beli still dalam plastik.. mandi dengan penuh semangat toksah cter.. rase macam belom penah lagi sem ni aku ada semangat untuk bangun awal macam hari ni.. ahahaha

ok,ok.. jalan2 di LowYat~ yeayy.. aku beli ape?err... beli headphone aje~

hari seronok macam ni xsah laa kalau xpenat kan?
oleh itu, petang itu hanya dipenuhi dengan dengkuran solo aku di bilik . . . rumate sume xde. . . nak layan gossip girl pon dah sengguk2 nih, mmg tido laa jawabnye

maghrib... dapat mesej ajim: jom kua g wgsawalk ke, jj ke.. ajak laa sape2~

bertubi2 aku tekan button henset nak send invitation...


kruuk kruuk . . .[bunyi cengkerik]

mane g sume orang ha??

still kua jejalan ke Wangsawalk ngn ajim, kakjah dan mira~
+ geng keta lambat cari tempat parking..kecik, fara n fauzi[kawan kecik katenye tapi aku tgk dah macam adek beradek je...]

kua buat ape??
g tempah meja makan nak duduk 7 orang sekali macam nak makan besar . . .


kruuk...kruuuk...


3 orang aje yg makan?
lauk kongsi?
hakhak

tapi aku seronokkkkkkk

supermassive black hole

12 May 2010

hoho... dah lama x gi pasar..
semuanya ok. . .
tapi member2 pandang pelik pada bungkusan2 makanan aku~

"pe? pe? anggap je dalam perut aku ade black hole~"

reality or fantasy ?

08 May 2010

adakah mimpi anda selalu menjadi realiti?
ok, at least sekali dua laa dalam lebih kurang 20 tahun idup?

aku banyak kali dah!
deja vu~~~~

uu... so kekadang bile aku mimpi kene kejar denosor tyrannosaurus rex. . .
ahh sudah! ni nanti jadi realiti ke nih??
(-__-")>

antara mimpi dejavu yg aku xpernah lupe ialah
'aku berjalan masuk ke dalam makmal sains sekolah rendah aku yg kat kampung tu.. [aku still ingat lagi aku lalu sebelah pintu grill makmal.. kaler pintu kayu tu lak hijau mase tu..mmg sebijik] time sekolah rendah laa nih. duduk ramai2 ngadap depan ade cekgu ramai. dan aku hepi gile lepas tu...'

bile bangun . . .
blur. . . buat xkesah~

lama2 lepas tu... buleh tahan lama la macam sebulan ke...yg penting bukan 3 4 hari laa, benda tu berlaku betul2 sebijik

dan hari tu adalah hari cekgu nak btau result UPSR upenye~

AAAAA (-__-")/

aAaaa... dan tadi pon ade bende dah jadi realiti jugak lagi! kalo bende elok jadi realiti aku ok je. alhamdulillah. . .

tapi part kene kjar denoso tu aku xbape gemar kalo jadi realiti~ aku cakap serius nih (>_<)

. . . .

07 May 2010

nak hepi ke nak gelabah ni??

neves . . . neves . . . ~

insomniac

blog sudah terbengkalai...
sila tinggalkan blog ini~~~~~

adehh laa...

mm, ape dah jadi pada aku semenjak dua menjak nih?
aku mula dapati yg aku semakin kronik, xley tido malam...

walaupon aku penat n ngantuk . . . dalam pukul 12mlm baring kat tilam sedap2 dengan posisi badan yang selesa, postur yg betul . . . still xboleh tertido. lama gile otak aku menerawang terfikir macam2 hal... macam kau x ngantuk tapi baring. . . [err... kau kalau xngantuk tapi baring pon buleh tido ea?? hebatt~]

dah 2 3 jam aku golek2 xwat pape... baru aku tertido.

mungkin sebab aku dah terlalu biasa stay up... ishhh, bahaye nih... serius aku kene betulkan semula jam dalam otak aku nih...

ok, perlu try tidur awal lagi malam ni. . .

perihal dada~

02 May 2010

setiap orang ada cara masing2 untuk melapangkan dada menenangkan hati yang gundah gulana.
ada yang suke habeskan masa sorang2.. ada yang akan jerit2.. ada yang suke g kua berbelanja makan gile2! ahaha.. baguslah kalau selera xterganggu~ mm.. tido pon ade gak.. maen game.. yang aku taw, masalah dalam hati ni jangan la simpan lelama pendam2.. masalah perlu dikongsi. sebab tu laa ada manusia yang digelar 'good listener'. mungkin xbanyak membantu atau member yg dengar tu xmampu tolong pape pon.. tapi secara psikologinya, berkongsi masalah tu mampu meringankan beban kat otak orang yang bermasalah... ececeyhh, ayat biasa kat dalam bilik kaunseling sekolah~ ahahah

of course laa yang paling penting sekali ialah berkongsi dan mintak tolong pada Allah. kekadang aku rasa malu nak mintak tolong sebab bile senang kite xbape nak ingat pon kat Dia.. solat pon nak laju aje doa pon laju macam xsungguh2.

sebab tu laa ade orang yang ditimpa masalah. Allah nak dengar rintihan hambaNya. Allah nak kite2 ni mintak tolong pada de.. masa2 kite dalam kesusahan baru laa kite nanges2 mintak pertolongan, solat makin khusyuk.. setiap apa2 yang kita lakukan tu kita jaga betul2 sebab kita teringat, buat jahat dibalas jahat.. satu dunia kate 'Karma'..

*islam pon ada cakap pasal ni.. bezanya, balasannya tu berlaku masa sekarang ni haa..atau kat akhirat nanti. xde laa balasan bile kau hidup semula a.k.a reincarnation.


semoga kite semua sentiasa diberi petunjuk dan sentiasa disayangi Allah~

____________________________________

dalam perkara yang tidak berkaitan, semalam aku wat study sket.. pasal 3D laa.. kan kena buat sketchup, naekkan Baitul Rahmah... so kena laa g tengok Ironman 2~ ohh! hahaha

ironman 2 seronok!
*penjelasan lebih lanjut di bahagian bawah ni mungkin bertindak seperti spoiler... better jangan baca kalau xmahu spoiler*

aku suke sebab dalam ironman2, suit ironman dah dalam bentuk compact, macam briefcase! aku suke sebab dah lebih dekat dengan versi kartun. versi kartun, memang Tony Stark sentiasa bawak briefcase suit ironman tu ke mana2. macam lagi praktikal laa kan.. xde laa tetiapkali nak pakai suit kena balik rumah~

babak kat litar lumba Monaco tu best sebab Tony pakai suit ironman yang dari briefcase. tapi suit tu lebih simple laa.. wiiwii~





cool kan??~


side-kick ironman pon dah ade dalam movie kedua nih~
War Machine~
suit war machine ni Rhodey yang pakai, Rhodey upgrade sendiri.. memula de amek prototype ironman yang kaler silver tu [Tony pakai mase nak test terbang 1st time dalam Ironman1].. kosong je xde senjata pape, kaler pon x bubuh lagi.. amek pon tanpa persetujuan Tony. pastu Rhodey upgrade sendiri guna alat2 senjata dari Hammer Industries; syarikat persenjataan yang selalu jeles dan nakkan teknologi Stark Industries~

paling kelakar pasal Hammer industries ni ialah peluru berpandu comel, saiz macam rokok yang besar tu.. digelar ' ex-wife'... pasang kat tangan War Machine. cakap berapi, tapi bende tu xmeletop pon~hahaha



ohh ye, perhatikan juga dada ironman yang dah ada improvement! dari bentuk bulat.. dah tukar jadi 3segi! tu bukan suke2 tukar tu.. dah last2 baru upgrade macam tu sebab . . . sebab . . . aaa kowang tengok nanti taw laa~

^^

"dalam hati ada taman" ujar Adnan~

01 May 2010

saya memang xpandai sembunyikan perasaan.

kalau saya marah.. semua boleh tau dengan hanya tgk saya punye reaksi, raut wajah.. perlakuan saya, bahasa tubuh saya..

kalau saya sedih saya menanges. orang laen sume nak cakap saya lembek ke hape ke saya tetap xmakan saman.. bile saya sedih saya jadi lemah badan dan saya perlukan hujan untuk cheer me up. pelik ke?

bile saye gembira . . .?
3 bulan ini saye sangat bahagia. awak je xtaw