DOGMA : trip site analysis ke Taiping membosankan ~

29 July 2009

ini gambar biasa diambil oleh orang biasa~


ini gambar biasa diedit gune adobe photoshoplightroom oleh orang luar biasa.muahahaha~


TRIP TO TAIPING PERAK
24 - 27th JULY 09'
a r c h S T U D I O s e c t i o n T W O ~


day 1 friday
gerak dari uia pukul 6am~
aku ketua dalam bus UIA...lalalaa~
aku demam + aku ade sejenis penyakit laen. orang panggil 'sindrom tidak buleh membaca dalam kenderaan bergerak', so awal2 naek bus je dah kene check namelist..dah start pening, OK..tido~

bangun je dah sampai Cameron Highland~

stop jap je kat perkampungan orang asli.. pastu 3rd yr g jejalan kat area bandar.. pecah2 ikut kumpulan2 kecil wat case study, tengok2 hotel/ rumah penginapan. aku follow owang pompuan.. KakFawi, KakPaah, KakFarah, KakDzu...lalalaaa~

jalan2 jap je.. pastu makan kakFarah belanje. aku tade langsung duit~

solat jumaat

abes solat jumaat aku jalan sowang2 sebab member llaki sume g makan.. g bus, sume gadis..abang driver belanje durian!!wiii~ *mkn cepat sebelum dak2 laki sampai...mkn cepat..mkn cepat*

bus gerak dan aku pon tataw bile aku start tido tp awal gile r..kul 3 kot. terbangun kul 6.16pm, bus bru nak benti kt RnR..wahhh, lame tul tido~

sambung perjalanan ke tempat penginapan kt Bukit Merah. sampai petang, lepak2..malam makan kt rumah banglo mdm Hanita duk.

sesi tengok tv di rumah bujang....err,TV tengok orang~

day 2 saturday
hari ini ade HERITAGE TRAIL
aku same group dengan kakPiei, kakDzu, kakNab, kakTini.. 2nd year - Aina, Ain, Wewe, Jimi, Hidir...TERBAEKK KAN?
group first sampai last checkpoint..wiiwii~

makan2 dan solat2~

SITE ANALYSIS
aku kat site B... under Aesthetic, aku lah yang mengukur building yg bakal d conserve tu~ adehh.group Aesthetic aku ni dah laa comel2 je sume.. KakNab, kakSu, kakFawi, KakAdie+SLR...

balik, makan malam kt area belakang rumah aku. pastu ade plak laa CULTURAL NITE...group aku xdapat pikirkan ape2 idea persembahan pon...lalalaa~
persembahan malam tu mmg sgt best dan penuh variasi.. seyes seronok tgk.. semua group pon cume discuss dalam setengah jam je, tp performance gempak2!!~ performance group aku?? ehehe...RANDOM abess~

day 3 sunday
menuju ke Kuala Sepetang.. MATANG MANGROOVE TRAIL
dengar briefing pasal hutan paya bakau.. jalan2 dalam hutan paya bakau.. naek bot!!~ aku xmuat la plak kan nak join dak2 nih, aku dah muke sedey...tapi aku sonok semula sebab aku naek bot ngan madam hanita!! bot aku ade mdm hanita, bro.Lan, Yas, Hezry, Shafiq Hashim, Mursyidi, Kakpaah, KakSu...

sampai jeti semula.. aku lapo dah. mdm ajak g makan mee udang! naek van kali nih pon aku xmuat nak join group piei n the gang..hmm, xpe. aku g ngan mdm hanita lagi..de blanje~

BBQ NITE mmg terbaek.. memula tataw nak wt xtvt ape...maenn!! kami maen game capkalicap [tiru2 gaye member sebelah...]mdm first tym maen tp sgt hebatt!! pastu aku emo 5minit.. pastu aku maen game ultraman..

"ultraman akan menyerang..ultraman akan menyerang orang yg pakai kaen pelekat!!~" aku jerit. hahahaha..mmg saje aku aim kt ihsan 2nd year mase nih~

alaa, susah laa aku nak btau cmne nak maen tp aku start first dan berjaya 'menyerang' ihsan dgn hebat sekali... hmm, nab pon perform mase nih..
**psst, aku rase de saje je mengalah mase ultraman 'menyerang' ORANG YG MASIH SINGLE~ heE

makan!! makanan banyak gile..banyak gile2..ayam bbq..sosej..ayam bbq lg..nasi..sosej...sosej lagi...

malam ni tido kat dewan makan..xtido kt chalet pon..saje nak aircond..lgpon tanak sempit sgt sume dalam chalet


day 4 monday
huarghh.. bangun awal berkobar2 semangat nak solat jemaah & dengar tazkirah pagi. hezry bg tazkirah..mlm tadi de dah ingatkan ktowang supaya jgn hepi2 sgt sampai lupe Allah.. istighfar~

check out pagi,dan menuju ke Bukit Merah Laketown Resort~
dapat tiket yg buleh masuk sume tempat.. first sekali dengar Landscape Arch kt situ bercerita ttg pembangunan Bukit Merah..perghh..site model ade lampu2~

naek bot..g Orang Utan Island. tengok orang utan..ade sekor name ILYAS.heE.. menarek!!~
pastu masuk Laketown Ecopark..tengok binatang..memerang adalah binatang yg sangat2 comell !!!!~ adehh..lama gila aku lepak kat habitat memrang..seyes rase cam nak bela

tengahari bute dah~ hmm..xkan nak mandi manda kat Waterpark waktu panas2 cani kan.. SALAH! ktowang mandi tanpa hiraukan cuaca terik!! wahahaha~

pukul 5pm..puas dah mandi..dah sunburn abes..balik~
stop kat RnR Tapah - solat n makan2
naek bus..bajet2 cam nak tdo..cam bese lah ttiap kali naek bus pon tido tv pasang cerita APOCALYPTO la plak kan..kali nih semua mata pon terbeliak tengok cerita tuh!! seyes kt belakang sume dak laki xtido langsung~

09:30pm - sampai KAED~

- the end -

perut rasa lapar + mata rasa mengantuk..apa yang KAU lakukan?? aku TIDUR ~

21 July 2009

hujan.. sekarang ini tengah hujan~
aku pulak ade dalam studio yg sangatlah sejuk...adehh

aku tetap suke hujan~
____________________________

lembab..
yup, terasa sem ini aku bermula agak lembab.. bukan xde semangat. cuma kerja aku macam xberapa memberi impak pada masyarakat. aku macam kurang berdaya saing, kurang membantu.. minta maaf ye, aku akan berubah!! yeahh!!

*stop mengadap internet dan bukak photoshop buat poster orang atasan suruh buat*

sudah jatuh cinta~

20 July 2009

malu pulak nak bagitau tapi malam tadi aku di OU dan dah jatuh cinta pandang pertama pada . . ..

Luna Lovegood

comel dan pelik betul... laen dari yang laen, aku suke ~


ini objek biasa2~


ini sejenis objek luarbiasa yang menarik perhatian aku~

amboi...makan karipap macam makan pizza. [maaf, makanan kegemaran aku ialah MAKANAN FREE]

17 July 2009

orang yang tak puasa atau orang bukan islam biasenye bertanya macam mane tiba2 aje perut kaw itu boleh tahan xmakan minum seharian.. bile mereka2 ini cuba, mereka juga akui kesusahannya . . .

tahu x ape perbuatan yang mampu buat kaw tiba2 aje boleh tahan berpuasa??

NIAT sebenarnye...

kalau orang2 bukan islam tidak berniat dan cuma tahan diri dari makan aje, memanglah terseksa. nak tau kenape?? kita kembali kepada fungsi niat itu sendiri. dari segi saintifiknya, niat adalah perbuatan kau memberitahu tubuh kau berbuat sesuatu tanpa orang lain dengar.. aku xpandai nak bagi terjemahan laaa. ok macam ini,

bila kau berniat puasa pagi2 tu, kau sebenarnye memberitahu tubuh kau yang kau sebenarnya tidak akan makan dan minum dari matahari terbit sampai matahari terbenam. oleh itu, jus gaster dalam perut kau tidak akan merembes macam hari2 kau tidak puasa.. paham?? jus gaster ini ialah sejenis asid untuk melarutkan makanan..mmm, untuk menghadamkan makanan. sebagai contoh, jika kau kerap makan tengahari pukul 1, lebih kurang waktu2 macam tu badan kau secara automatiknya akan merembeskan jus gaster..kire cam perut ko bajet ade laa makanan yg masuk bile time2 camtu.. tapi kalau kau dah niat awal2 pagi.. jus gaster tu dah xkeluar dah sebab badan kau tau ko xmakan laa mase tengahari tu~

so niat itu sangat penting ye.. lagipon kalau kau niat aje buat bende baek, kau dah buleh dapat pahala~

hard disk aku yang isi system itu tiba2 aje xdetect.. ADEHH, hancur berkecai hati aku nih taw!~

16 July 2009

"Urwah Bin Zubair ialah jiran Rasulullah. Urwah perasan ade perbezaan antara rumah Rasulullah dan rumah2 laen. kebiasaannye, setiap rumah akan terang pada waktu2 sebelum maghrib dan selepas maghrib.. kecuali rumah rasulullah. rumah rasulullah gelap je setiap mase.
*rumah jadi terang bila orang rumah tu memasak sebenarnye..*
kat rumah rasulullah lak, baginda berpuasa dan cuma berbuka makan kurma ngan air je.."
ahaa, aku rajen dengar ceramah agama jugak taw..tp sikit2 aje~

yo wassap!!
assalamualaikum~

hari ini aku tidur petang di bilik di mahallah aku..wow! aku ade bilik!! sume owang xpercaye kan~

bangun tidur pukul 7petang...
ishh...nak watpe nih??
err...kena berbuka puasa . . . adehh, xde member laa pulak kan..hmm, tengok nset, bace mesej semalam... ok!! dah tau halatuju... CAFE ECONS!!

ahaa, gi cafe econ, nak buka puasa ngan Ajil.. owhh, ramai laa pulak kan ahli ikhwah yang laen.. aku ini muka yang xpernah join sebelum ni..segan2...

"Allahumma lakasumna, wabika amanna.. wa ala rizkika aftarna, birahmatika ya arhamarrahiminn"

aku, ajil, pudin dan zubair duduk semeja dan tuang makanan kami dalam satu dulang. banyak gile dan kenyang gile.muahahaha heaven~

solat maghrib sama2.. pastu ade sesi suaikenal ngan ikhwah baru..dak2 junior. agak ramai yang datang iftar kali ini. 27 orang kalau xsilap aku. dah lame xjumpe Marwan budak law tu..kami borak sket2..bagus de tuh~

pastu ade sesi borak2...dengar ceramah santai sket..gelak2 [aku mane reti diam,mesti laa kene join wt lawak kan.ahaha]... solat isya' dan bersurai~
IFTAR BERSAMA IKHWAH [aku geng bro.AJIL] akan diadakan setiap hari Khamis..insyaAllah berkumpul di Cafe Econs pukul 7petang.
______________________________________

aku xde mood sebenarnye skang nih.. pc rosak laa plak kan time2 aku kene design memacam nih!! rasa cam nak marah je... tapi aku kene sabar~
aku kene gak bersikap ceria bile depan orang ramai...dan junior~
AAAARGGHHHH~ xjerit pon...sekadar penulisan
huuUuuu~ xnangis pon...cume mate berair~ . . .

bende2 yang aku suke bile rase bosan sowang2 dan sedih dapat group taaruf pon xde member nak huha2...ialah~

14 July 2009

cuace mendung dan hujan yang tidak beserta petir... aku suke ini~
gloomy sungguh budak ini~

jangan cemburu dengan aku, aku ini apelah sangat kalau dibandingkan dengan berat badan kau~

13 July 2009

sudah kembali ke sekolah... waaa,dah makin matang [sepatutnye laa~] dan semacam rasa x sabar2 nak alami sesi persekolahan kali ini..

sebelum aku mula sibuk dan jadi pemalas, biar aku isi blog aku dengan tentatif program minggu lepas. ahaa, trip hujung sem lepas memang yg terBAEKK~
dah bace blog AFIQ?? [buleh klik sini]
versi laen??MIMIE[pon buleh klik]
ini versi aku, dari perspektif diri aku pulak~

suasana hening pagi 3hb Julai buat aku berfikir panjang...
tepat pukul 12tgh mlm masuk 4julai aku & rakan2 patut bergerak ke utara.. tapi sebenarnye pagi 3julai ni aku still xpasti nak ekot atau nak balik umah. asal nih ?? aku ada sedikit celaru dalam hati.. aku banyak tidur masa ni sebab xnk terfikirkan masalah2 serabut kat dalam hati.. apesal hati??bukan otak ke?? sebab terase saket tu dekat hati...bukan kt kepale~ mesej mama,jap lagi mama call.. mintak pendapat lagi.. kalau xsedap hati sila minta petunjuk dari Allah ye. salah satu cara Allah nak sampaikan petunjuk tu ialah melalui keterbukaan hati mak ayah kite untuk bagi kite jalan2 atau tidak. mama bagi! lagipon mama pon nak g jejalan ngan rakan2 sebayanye ke Seremban. aku dah makin tenang, so tidur pon dah lena~ [hoii!! kaw asik tidur je hari nih!! macam kaw yg drive lak!!hahahah]

malam pukul 11 baru aku packing sambil2 ym member...

pukul 12 aku lari2 turun kaed, g tempat parking kereta untuk sesi...ahaaa, sesi bergambar!
"bro. salman,tulung amekkan gambo kami dalam gelap nih!!cantekk2 taw!!~"

pukul 12tgh mlm,yeayy!!~ aku hepi sesowang sebab hari ini hari lahir aku. xde sape pon lagi yg g trip nih wish aku. xpe..xpe.. aku dah bese dah, birthday aku mmg selame nih pon kene kat area2 owang bz ngn hal laen..

ade 3 kete
KCH > afiq yasin nab elmi
WLT> jim mimie kache afwaz
BGR > adib aku farah paah

dalam keta BGR, kami sakan berkaraoke~
ish..tade sape pon wish besday aku..hmm, call owang lah. lalalaaa~ [hahaha, aku call kaw laa nak dengar ko nyanyi lagu besday untuk aku! wii~]

pecutan kereta malam tu bese2 je.. pecutan bermula dari 120km/j... mak ayah sume jangan laa risau, kami sentiase mengingatkan diri memasing agar memecut manja pada kadar 120km/j sahaje..kekadang je terlaju sikit

vroomm~
0530am kami sampai rumah kakJah.
waa, sampai2 je trus dapat tilam ngan bantal empuk..cukup sume 12 owang~ solat dan tidur.. hmm, dari tadi semuanye laju> memandu, solat dan tidur

rumah kakJah tersangatlah best kerana layanan tahap 5bintang! aku bangun dalam pukul 9lebih2, mandi dan trus duduk sarapan! owhh,sarapan pagi ni cume aku ngan afwaz je jejaka!! watak2 laen ialah kakJah, kaknab, kakelmi, kakpaah, kakfarah, kakmimi, kakyasin dan kak kache..huh! geng driver [afiq jim adib] awal2 dah kua g jejalan xbawak aku..huuu, jahat tinggal aku~

ok dah siap makan, dah buleh g mandi Sg. Sedim!

. . . .

wait, kite tunggu sampai masakan tghari lak siap, ley bawak bekal makan kat Sg nnti. OK 1255pm baru nak gerak!

mandi sungaiiii~
wiiwii~sonoknye... macam xpernah mandi tw tak perangai kowang nih. hati aku still xbape sedap mase nih sebab ade dengar citer2 bahaye tempat ni.xpe, kite mandi tempat cetek je k? ahaa, kat area air paras buku lali nih laa jom~

mandi jap je dak2 nih da pakse makan..yelaa...yelaa... owang makan laa nih
aku makan sambil duduk dalam air cetek. bajet cool habes r tuh dah~ lalalaa. sambil makan pandang2 Nab sebab de pegang kemere..gaye kontrol abess r wa cakap lu. gua tambah nasi lagi..gua tambah lala masak lemak tu.. gua mase nih memang berselera besar. dak2 kuat makan len dah stop ke tu?? apesal wey??lalalaaa~[xhirau langsung owang laen..]

adehh, tulang teselit kt celah gigi geraham aku..
sejurus selepas tu...dunia aku kabur...
susah aku nak gambarkan . . .
putih...salji turun dari atas. nasi aku dah kemane.. rakan2 gelak ketawa . .

wahahahaha~
birthday party aku dah start!! demdemdemdem..aku hepi gile mase nih!
mase tu walaupon member2 kite baling telur ngan tepung kat badan kite yg basah kuyup tu, kite tetap hepi dan mampu tersenyum..

BUKK!!

"ouchh.. aaAa, nih dah maen baling2 batu xbest r" getus hati kecilku..sakit woo pewot kene baling batu..

mimi : sori paii~ *asal telur nih xpecah??telo rebus ke* [mimie cube lg ketuk2 kt badan aku tp still xpecah...haihh~]

kene baling tepung, baling telur, baling kek...lepas tu dapat adiah seluar jeans ori Levis Redloop..wiii~ tenkiu sume yg telah buatkan aku hepi hari tu \(^-^)/

tapi dalam hepi2 tu ade gak yg saket2 badan luke2 calar2 badan...heishhh~
[yasin nakal g kt arus deras pastu hanyut... mase tuh kami cume dapat tengok je..aku memang dah cuak dah tahap.. tahap tinggi~]

4:59pm - bertolak ke rumah afiQ.
7:00pm - sampai umah afiQ, makan sup sedap...xsempat tengok sunset, xjadi wt BBQ.
8:30pm - hujan renyai2.. nak wtpe nih weyh??jalan2 jom...men bowling jomm!~ [farah ajak...hmm, mmg patut pon de ajak men bowling siap bayarkan dulu, memanjang strike..aku??aku saket otot maen bowling kelmaren tu xilang lagi.. macam haram je aku maen~]

11:00pm - sampai rumah Kg. afiQ... ade makcik n pakcik afiQ. xley wat bising kt sini..makcik de observe. aku mane reti duk diam, kompem ade je lawak aku terfikir... afiq bg aku bace mesej kt nset de..
"ape gelak2 lagi lelaki pompuan malam2 cani, kan xelok"

ok, aku tidur~

bbq di pagi hari perlu dibatalkan lagi. hujan renyai2. aku dan rakan2 lelaki makan nasi lemak free 2bungkus..heEe~

11:00am - bertolak ke rumah kakPaah.. umah de kat tepi laut~ sempat makan mihun sup sedap gile..aku makan banyak giler kot..5 kali tambah ke?? hobi aku ialah makan makanan free...jangan lupe ini~

lalu jambatan pulau pinang.. sangat hyper macam xpernah lalu kat jembatan~

Fort Cornwallis. hari ahad tutup. jalan2, bergambar, panjat tempat tinggi~

03:00pm - menuju ke pantai~ mandi laut, men layang2, makan bbQ... bbQ sedap giler! seyes

siap solat jamak maghrib n isya', jejalan kat kedai cenderamata kt tepi jalan... xbeli pape. ohh, beli eskwim sahaje~

makan malam di Padang Kota. [aku xde duit sangat.. aku order teh o ais je...pastu makan kerang ajim belanje.. dalam hati aku, xpelah.. xlapar sangat pon. matlamat aku perlu jelas. matlamat aku satu...aku sabar menanti~]

matlamat aku memang tercapai lepas aku sampai rumah nenek kakPaah!!
murtabak!! durian!! putu piring!! sume free~
heaven kan? (^-^)/

01:00am - aku siap makan, panas badan..mandi jap. member sume dah tidur. aku ngadap tv tengok Heroes kt tv3. nenek kakpaah baek btul. tanye aku ade nyamuk x.. bagi bantal walaupon sebenarnye dah byk tu.. huu, baeknye layanan. 02:30am aku tido~

6julai09 isnin
07:00am - malas..gile..nak..bangun...
makan nasi lemak bungkus lagi.. nasi lemak kali ini disertakan dengan pilihan jawapan :
A. ayam
B. bilis
[ape lagi huruf ade haa?? aku xingat sebab aku cume pilih A je]

ahaa..umah nenek kakPaah ni bukan kt pulau, so arini kami nak g pulau pinang lagi sekali.. bajet2 cam nak naek feri r g tu, tapi salah2 jalan..naek jembatan lagi!! hahah

stop jap! aku ade meeting!! dah start pon tuh!!adehh**

160km/h adalah tahap kelajuan yg ideal bagi aku~

09 July 2009

ahahhaaa~
aku dah balik dari trip paling terbaek sekali yg pernah aku join!!!~ wooohooooo~

berita selanjutnye di mukasurat sebelah~




boleh klik sini untuk hilangkan rasa bosan kaw~

hibernasi tahap tinggi

03 July 2009

hari ini tidur sahaja..
rakan2 ajak pergi makan pon malas... tidur macam lagi best. sindrom ini datang bile aku ade masalah.. [aku memang menyebok, kadang2 bukan masalah aku pon.. aku jugak yang fikirkan] sindrom ini datang bile xde pendorong..xde daya juang... xde semangat.

bangun solat dan tidur..
makan dan tidur semula..
berkemas dan tidur lagi...
mengadap internet~

orang yang nak drive ke Kedah malam ini pon xmacam aku..

aku tidak hyper lah hari ini..mmm..mungkin environment agak berbeza selspas stress dalam diri aku ini macam xterlepas pada sesiapa.

"tarik nafas panjang2...hembus"
kawan aku d ym suruh.. aku semakin ok, kecederaan aku beransur pulih.. apa2 hal pon, aku perlu kembali kepada diri normal aku yang biasa itu, yang hyper itu sebab itu memang tugas aku untuk kali ini punye ekspedisi.. tahu tak ada orang kata aura aku warna kuning dan aura ini patutnye boleh buatkan orang sekeliling aku jadi hepi.. aku perlu dapatkan balik aura ini, kalau x aku akan rasa diri aku xberguna laa...

________________________________

mama aku sentiasa bagi aku berjalan..aku ingat dulu pergi Kelantan dengan rakan2... mama kate,

"jalan laa dulu puas2 dengan kawan2..nanti kat rumah pon cume duk diam je.."

dan soalan paling best de bunyi cani,

"ade duit tak ni??"

aku akan jawab aku ade duit.. dan mama tetap akan bagi aku duit. [mama, ayus sayang mama!!~]

*kali ini punye trip pon ayatnye tak jauh berbeza..soalan same juge yang di utarakan..yelah kan, kate nak g utara~

________________________________

ini seyes dah lame aku nak tulis tapi . . . tapi ape ye??

pernah tengok muvi YES MAN ??
layan x??

"every time an opportunity presents itself, no matter what it is... you will say YES"

kau terasa seperti ingin cuba ini x??

rakan aku amalkan ini selepas tengok muvie ni... dan aku tengok dia semakin kaya dan bertuah dan ape2 lagi yg positif lahh~

try la.. aku bukan suruh kau kata yes pada bende yg bertentangan dengan syariat Islam.. aku suruh kau jangan ada rasa ragu2 sama ada boleh buat atau tidak...kene berani cuba dulu. kalau ada rakan minta kau renderkan sketches de yg xsempat de nak siapkan sendiri..kau tolong aje lah.. tibe2 aje esoknye kau dapat duit 50 hengget!! hepi ke x? ini pengalaman aku.. timekaseh weyh..

ini baru sikit...

kawan aku lagi sowang dah kaye dah tu agaknye...

rezeki tu sentiasa ade kat mmane je.. tapi kite >kene usaha sket..sket aje..seyes ni..usaha sket aje lagi..seyes..seyes aku cakap ni.. *ayat ini berterusan...sile ulang baca dari simbol >

bola nombor 8 di akhir2 lorong zaman kanak2 aku~

hai semua..
hari ini ialah hari mengeratkan tali persaudaraan [ nak dekat same ngan hari merapatkan ukhuwwah bersama2 rakan junior...entri lepas]

sewonokk taw bile dapat jalan2 dengan kawan2 ramai2 makan2 same2 maen2 bowling2 same2 dan macam2 lagilah aktiviti best secare berkumpulan !!~

tentatif program :

bermula dengan sessi bangun pagi liat gile...bangunn..bangunn mandi *gaya zombie*
[aku sempat tido semula mase nih..hahahaha]

mengambil budak2 kecil..kanak2 di LRT Putra.

menuju ke OU.

makan2 di foodcourt dan aku makan banyak2 sebab xnak rugi... aku makan nasi mimie, makan nasi yasin.. owh ya, aku belikan diri aku Sizzling Yee Mee + telur je~

tengok tiket wayang... yup! seperti yang aku beritahu ini, kami tengok saja, x beli ponn~

maen boling!!!!
ini sangat seronok!!
aku sudah tidak looser... aku berjaya strike 3 kali berturut3 [poyopoyopoyo] pada sessi panas badan!!
round 2, aku agak hambar setelah kehilangan bola ringan aku..demdemdem
[mase ini aku baru teringat.. nenek penah cakap..'kalau gembira sangat nanti menangis'. aku baru sedar, tu r tadi berlagak jap..kan dah kene balasan Allah, kene angkat bola boling berat~
xpe.. ujian sebab tadi hepi sangat tu.. jap2 lagi dapat balik bola nombor 8 aku tuh.. ok laa, xsemegah awal2 tadi..

bestnye maen boling dengan ajim, encem, yasin, mimi, kayant, nesh, moon, mira, ilham...wiiwii~

mm, nak watpe lak nih aihh??
MAEN LAYANG2!!
hahaha.. ujan laa ptg tadi. hujan dan beum solat asar... memang takley bawak bincang dah. memang kene g rumah kayant!! wahahaha~

maghrib oii! hantar gadis seorang nih ke Setiawangsa.. aku risau dah mase nih. bukan ape, kalau kaw lambat balik lepas tu parents dah xbagi kua bersama rakan2 lagi kan dah xbest hidup aku~

balik dan tidur...z Z zz z Z Z
_____________________________

weyh rakan2, fb aku kene block r plak.. banyak bende aku nak komen nak melawak tapi dah xbulehh...wawawaaaa (ToT)

kepade tokey fb,
weyh...jangan cube rampas kebahagiaan aku nih wey~
aku dah laa xramai kawan..kaw dengki aku pulak ye..huuu
___________________________________

hahaha...
aku suke ini..ajil cakap pade kayant d fb!!wahaha~ [aku tak dapat nk komen d situ..so aku nak letak di sini dan gelak sowang2]

when u want to freeze the emotion (especially jiwang emotion like u),try desaturate the color,increase the contrast for mono editing,the graph will be heavy to right and left.if pictures containing my face,no need to touch up.beautiful already.if pictures containing ur face,then need editing. :D

nak menulis sesuatu tapi sentiasa tertangguh kerana sikap suke tidur yg melampau2...kau tunggu aje~

01 July 2009

ahh~ endorphine...aku perlukan endorphine sekarang. . .