THE CUBE.

21 February 2013

Salam.

cuti semester aritu, 3minggu gua duduk kat kampung sambil menajamkan skil2 kemahiran hidup gua...

antara skil yang baru gua pelopori dan berjaya gua asah dengan tajam ialah kebolehan menyiapkan Rubic's cube 3x3. kahkah kah.

Sepupu gua, apis, (sekolah tingkatan bape ea skang? heee gua lupe) ajar gua dengan tekun dan konsisten. Penyudahnye, gua reti dah siapkan sendirik. yey.

eh, berikut ialah gambar rubic cube yang gua guna sepanjang latihan gua di kampung.












ahaaa.. sempoi gile beb. kaler dia dah tanggal2, sepupu gua tampal ngan kertas warne aje.. pastu lekat gune selotape aje..

tapi bagi gua, banyak berjasa sebenarnye rubic cube nih.


:)


assalamualaikum.

Sambungan kepada BERDASARKAN KISAH BENAR

Maghrib.

curiosity gua membawa gua menuju ke surau KAED.

"dah settle ke belom kes petang tadi ea?"
"hmm hmm.. ade lagi ke x ea?" fikiran gua menerawang...

Gua amek wudhuk dalam keadaan tenang. banyak selipar, ramai dak kaed solat gak nih.. kes macam dah selesai..

Gua melangkah menuju ke surau, sebaik pintu surau terbukak, "Eh pompuan solat jemaah kat area lelaki lahh~..."

Gua baru tersedar, ade suara ustaz kat belakang surau, kat area pompuan, ade suare ustaz garang tengah marah2.

"KELUAR! KENAPA KAU TAKNAK KELUAR NI?! KELUAR TERUS!! KELUAR!"

Setan meronta. Setan menjerit.. antara yang dapat gua tangkap ialah "aku xnak keluarr... sakitt!!! sakit!! ***************** ade raMAI AHLI KELUARGA!!"

Mak aihh~
imam bace surah panjang, slow.. khusyuk.. somehow buat gua tenang sket.

Selesai solat, bace doa.. gua terfikir, kesian betul gadis remaja tu.. lame betul kena kacau... hmm.


BERDASARKAN KISAH BENAR

19 February 2013

Jam 6 petang. Langkahan gua tersusun.. Gua sedar situasi yang bakal menanti. Perlahan, gua gagahi niat, "gua nak ke surau KAED petang ni . . ."

Menuju ke tempat wudhuk lelaki di level 2, gua dapat dengar laungan azan, suara seorang lelaki baya abah2 yang ade anak sulung mungkin dalam umur 14 tahun gitu. gua tak gelabah.

"Aaaarghh... Huuarghhh... Erghhhh"

Jeritan gadis remaja berselang selang dengan laungan azan memecah kesunyian petang itu. Gua dah jangka benda ni. gua masih cool dan tertib mengambil wudhuk.

dalam keseriusan, minda gua kembali teringat kata2 Pokjak di studio sebentar tadi.

"ade dak pompuan histeria kat surau.. menjerit2.."

Usai mengambil wudhuk, gua melangkah masuk ke dalam surau. kosong. cuma terdengar sekali sekala suara ustaz menelefon rakan ustaz yg lebih taiko meminta pandangan dan buah fikiran. Gua solat keseorangan.

"LEPASKAN AKU!" ahh sudahh.. meremang pulak tetiba bulu tengkuk gua. makin erat genggaman tangan gua.. oke, relax.. gua boleh handle benda ni. solat laju.. solat laju...




TAMAT BAHAGIAN SATU

___________________________

Jangan ketinggalan untuk mengikuti sambungan cerita suspen berdasarkan kisah benar ini!

eh yuran cemane nak bayar nih? cemane?

18 February 2013

adehh..
nak kena jual ginjal la pulak kan... hmmm..

(-____-")>

OPTIMUS PRIME.. oh wait.. SKYFALL.. or maybe i should just go with THE FALLEN.. or FROM KRYPTON WITH LOVE.. or (hmm... xtau la nak letak tajuk ape)

16 February 2013

Salam,
semalam aku terbaca post member bercakap tentang asteroid DAIA (2012 DA14) yang lalu dekat ngan bumi... dekat saje, x langgar pon, kate NASA.

malam tadi manusia digemparkan dengan kehadiran meteorit di Rusia. ramai gak yang cedera disebab serpihan2 tingkap bangunan yg pecah dek penangan meteorit tu..

So, persoalannye sekarang . . .




Persoalan yang masih belum terjawab buat masa ini.

(or maybe Thor's Mjolnir! arghh too many speculations...)


____________________________________________________

and i kept giving 'em one!
.
.
.

women never wanted to know the rationale behind our every act..

but i kept giving em one.. (-___-")>

guess i better start explaining using the 'Emotion-al', rather than being 'Rational'.

GEJALA DAN SIMPTOM.

12 February 2013

telinga jadi panas.
jantung berdegup kencang.
ketiak berpeluh.
terasa mendada.
seram sejuk.
fokus bertambah...

yepp, tanda lelaki ternampak perempuan cun. cun gile.








it's not us, it's our body.