don't stop, make it pop.dj blow my speakers up . . .*nynyi lagu pstu ttibe terperasan pkataan speaker . . .*wuUu~ speaker hilang...wuuwuuu

03 December 2009

skang pukul 2 lebey2 dah.. tapi tetiba aku xtido lak?jap lagi kul 4am nak gerak g Kuala Kangsar, Perak untuk Ukhuwwah Bonding Trip among our heritage team~

hmm.. tadi pas maghrib, lebih kurang laa.. dah tido jap.. lagipon tetiba internet laju lak skang nih! aihh~ ohh ye, tadi mase 12am tadi lembab jek, nak add drop pon susah wo.. alhamdulillah dah dapat add studio section 3. yeayy~

__________________________
bile kena tegur . . .

hmm... ramai orang menjawab "hidup sendiri2 laa.. kau ngan hidup kau, aku ngan hidup aku, watpe kau sibuk2... sukehati aku lahh, kubo laen2..bla bla lba [yg sewaktu dengannya]"

salah tu sebenarnya. . .

kita ni umat Islam kena saling ingat mengingati, Allah suruh...
kalau kami ni diam xmengingatkan kau, nanti kami dapat dosa taw...

so ok laa..kau mungkin xdapat terima nasihat bila kau tengok pemberi nasihat tu orang yg cam xlayak di mata kau..?? camtu ea??

ok . . . tapi aku penah belajo nih, kita jangan tengok sape yang bagi nasihat tu, tapi kita fikir2 kan apa masihat de tu... macam cerita pasal sape tu... sowang cendekiawan Islam yang buat nota banyak gile sebab de rajin belajar, belajar dari banyak guru laa nih dah... pastu buku tu bawak naik unta.. ketika dalam perjalanan, ada perompak nak merompak harta de. lalu si cendekiawan pon kata "jangan hambek buku aku, itu ilmu aku"
Perompak kata "kau patut hafalkan ilmu tu..kalau cani,kalau aku amek buku kau, abehhlaa ko da jadi xpandai~". cendekiawan tu pon ikut nasihat perompak tu~

happy ending . . .

same2 laa kite saling ingat-mengingati ye . . .

__________________________

if you have the guts to speak up your mind, then you should also have the strength to face the consequence...

ape aku cakap kat atas tu?? tul ke vocab tu?? buleh ke paham?? haihh~

maksud aku : kekadang kite ada sikap macam, "ini blog/status ym/shoutout friendster/status facebook aku, ske hati aku laa nak tulis ape..."

so, kalau kau dah berani nak speak up ur mind.. kau kene berani laa terima apa2 kritikan orang lain terhadapnya~

ade yg mungkin lebih selesa mendiamkan diri, tapi xbermakna de sependapat dengan kau.. dan ada yang suke lawan depan2 berkenaan percanggahan ideologi tu... hahah.. tengok jelahh nanti~


Domo-kun~ binatang peliharaan terbaru aku

4 comments:

  1. hmmm.....menarik~ *berfikir sejenak*

    ReplyDelete
  2. mc kenal je domokun ko tu...ko tgk t..ak beli yg plg besar punye...yg ad topi krismas cm ko nk tu...hahahaha :P

    ReplyDelete
  3. tp aku rase nk bg nasihat pon kne ade carenye.. br leh terima dgn hati terbuka..klo ko nasihat cm kuang aja.. aku pon nk pelempang org bg nasihat tu..

    ReplyDelete
  4. oh ya! aku kenal sowang kawan aku yang sentiasa berhemah dalam menyampaikan nasihat. rasa nak follow je ape de cakap.. btul2!
    baekk!!
    mari memberi nasihat dengan cara yg penuh lemah lembut dan berhemah!
    dan mari mendengar nasihat dengan hati yg terbuka~

    ReplyDelete