HUU.. DEMAM~

03 December 2013

Salam,

Yey harini saya demam~

Sehubungan dengan itu saya nak ceritakan tentang apebende perkara yang buatkan saya rase nak emo. (tapi x emo pon.. sebab dah biase.. dah lali.. dah immune..)

saya akan rase nak emo bile orang bagi kerja dengan deadline yang singkat.

"Buat 3 proposals k. Nak esok~"

"Nak esok"

"Esok"

.

.

.


PHOTOSHOP

Salam,



Hahaa!

boleh klik sini kalau rasa ingin tahu --> wink wink~

BEAUTIFUL

01 December 2013

Ha?
Buat bende ni?
.
.
Oke~
_______________________________________

Rules
1. Put your music library on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough.
4. Ok, go!
5. When you're done, tag 20 people in this note, and make sure to tag the person who sent you this.

_______________________________________


1) IF SOMEONE SAYS "IS THIS OK?" YOU SAY?
Entah


2) HOW WOULD YOU BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
Bromance

3) WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Cerita Dia

4) HOW DO YOU FEEL TODAY?
Insomnia

5) WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Karena Wanita (Ingin Dimengerti)

6) WHAT IS YOUR MOTTO?
It's Not Me, It's You

7) WHAT DO YOU THINK OF YOUR PARENTS?
Enchanted

8) WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Just Give Me a Reason

9) WHAT IS 2+2?
Nur Nilam Sari

10) WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND
Accidentally in Love

11) WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE?
This I Promise You

12) WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Not Afraid

13) WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Jangan Kau Lepas

14) WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Not Gonna Get Us

15) WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Live Like We're Dying

16) WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Pizza In His Pocket

17) WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Bukan Di Sini

18) WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Fields of Hope

19) WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Kryptonite

20) WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Face Down

21)WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Beautiful

_______________________________________

Wow! Hahaha kelakar bile jawapan tu kene ngan soalan! tekejut aku, lepas bukak enset, aku on shuffle..lagu first, Entah - Afghan. Then tengok soalan first.. terus gelak sesorang.

KAU TAHU APE YANG TENGAH KELAKAR SEKARANG NI ?

30 November 2013

Salam,

Kau taw x ape yang tengah kelakar sekarang ni?

Bile kau baru dapat tahu member kau sedang kapel dengan member kau yg lagi satu.. lepastu, sebenarnye dorang dah start kapel agak lame tapi dorang sembunyikan.

pastu kan, yg kelakar nye tu bile . . .

Lepas kite2 yg kawan2 ni tau.. start la macam, "EH BETOL KE?"

"EH JAPPP!" 

dengan x semena-mena tetiba kite2 ni start recall semula benda2 yg pada mulanya kite xpaham sangat, xdapat tangkap sangat selama ni.. or kite baru start nampak double meaning nye..

"OOOOOOO PATUT LAA MASE TU DIA bla bla bla!!!"

"HA AH! LAAA! AGAK LA! KAU INGAT TAK YANG DIA TETIBA  bla bla bla!"

pastu ade kawan2 yg dig deeper, dia cek pulak segala laman sosial member tadi tu..
baru perasan itu, baru perasan ini..

Okebai.

OH YOU WANT TO DOWNLOAD SOFTWARE FROM MY WEBSITE? GOOD, NOW GO DOWNLOAD & INSTALL THIS INSTALLER FIRST TO DOWNLOAD THE SOFTWARE, DONT WORRY.. IT WILL TURN YOUR BROWSER INTO CRAP..and etc.

29 November 2013

aku cukup xsuke bile aku berdepan dengan perkara seperti di atas.

nak download software tapi kena paksa2 download installer jahat dia. installer jahat dia akan merosakkan pc gempak aku.

browser google chrome akan tetiba bertukar arah.. jadi xtentu arah.

biadap betul kalau jadi macam tu.

aku memang dah lama dah tinggalkan amalan meng'install' benda2 pelik yang x diketahui kebolehpercayaannye ni.. sebab dulu mase kecik2 aku pernah lakukan, dan ianya meninggalkan kesan yang sangat mendalam terhadap diri aku... dan diri pc aku.

aku paling rasa nak meradang / mencekik trakea, bile satu hari tu aku, pada zaman dahulu kala la ni.. satu hari tu kan.. aku bukak pc aku dari sleep yang lena,

klik klik!

(imaginasikan jemari aku sedang mengklik ikon gugel chrome)

.
.
.

PASTU YANG KUA FRONT PAGE DIA BUKAN GUGEL !

hapetahname search engine tu tapi kaler nak tiru2 gugel gak la nak biru merah kuning bagai~

AKU HANGEN.. sape la pinjam pc pastu download benda2 jahat yang seterusnya dengan x dijemput2, sesuka hati je nak ubah2 pc aku..

lama gile weyh aku nak membuang kejadah search engine tu..

bukan setakat uninstall je, kene cek kat C:, kene search hidden, browser tu masih gak lagi haramjadah.. sampai kene reset browser pastu habehh hilang segala bookmarks kesayangan. pastu siap dia ade akaun tipu kat dalam gugel browser lah ape lah... penat aku menggugel kat entenet.. makan mase 2 hari gak. lepas 2 hari. simptom2 kejahatan tidak kelihatan dah. aku bersyukur ke hadrat Ilahi.

semenjak hari itu,

katakan tidak untuk pemerdownloadan installer2 yang jahat dan tidak dikenali!

Maaf, saya tak minum air nescafe.

23 November 2013

Relevan lagi ke untuk aku ade  blogspot ni ? haha.

THE CUBE.

21 February 2013

Salam.

cuti semester aritu, 3minggu gua duduk kat kampung sambil menajamkan skil2 kemahiran hidup gua...

antara skil yang baru gua pelopori dan berjaya gua asah dengan tajam ialah kebolehan menyiapkan Rubic's cube 3x3. kahkah kah.

Sepupu gua, apis, (sekolah tingkatan bape ea skang? heee gua lupe) ajar gua dengan tekun dan konsisten. Penyudahnye, gua reti dah siapkan sendirik. yey.

eh, berikut ialah gambar rubic cube yang gua guna sepanjang latihan gua di kampung.












ahaaa.. sempoi gile beb. kaler dia dah tanggal2, sepupu gua tampal ngan kertas warne aje.. pastu lekat gune selotape aje..

tapi bagi gua, banyak berjasa sebenarnye rubic cube nih.


:)


assalamualaikum.

Sambungan kepada BERDASARKAN KISAH BENAR

Maghrib.

curiosity gua membawa gua menuju ke surau KAED.

"dah settle ke belom kes petang tadi ea?"
"hmm hmm.. ade lagi ke x ea?" fikiran gua menerawang...

Gua amek wudhuk dalam keadaan tenang. banyak selipar, ramai dak kaed solat gak nih.. kes macam dah selesai..

Gua melangkah menuju ke surau, sebaik pintu surau terbukak, "Eh pompuan solat jemaah kat area lelaki lahh~..."

Gua baru tersedar, ade suara ustaz kat belakang surau, kat area pompuan, ade suare ustaz garang tengah marah2.

"KELUAR! KENAPA KAU TAKNAK KELUAR NI?! KELUAR TERUS!! KELUAR!"

Setan meronta. Setan menjerit.. antara yang dapat gua tangkap ialah "aku xnak keluarr... sakitt!!! sakit!! ***************** ade raMAI AHLI KELUARGA!!"

Mak aihh~
imam bace surah panjang, slow.. khusyuk.. somehow buat gua tenang sket.

Selesai solat, bace doa.. gua terfikir, kesian betul gadis remaja tu.. lame betul kena kacau... hmm.


BERDASARKAN KISAH BENAR

19 February 2013

Jam 6 petang. Langkahan gua tersusun.. Gua sedar situasi yang bakal menanti. Perlahan, gua gagahi niat, "gua nak ke surau KAED petang ni . . ."

Menuju ke tempat wudhuk lelaki di level 2, gua dapat dengar laungan azan, suara seorang lelaki baya abah2 yang ade anak sulung mungkin dalam umur 14 tahun gitu. gua tak gelabah.

"Aaaarghh... Huuarghhh... Erghhhh"

Jeritan gadis remaja berselang selang dengan laungan azan memecah kesunyian petang itu. Gua dah jangka benda ni. gua masih cool dan tertib mengambil wudhuk.

dalam keseriusan, minda gua kembali teringat kata2 Pokjak di studio sebentar tadi.

"ade dak pompuan histeria kat surau.. menjerit2.."

Usai mengambil wudhuk, gua melangkah masuk ke dalam surau. kosong. cuma terdengar sekali sekala suara ustaz menelefon rakan ustaz yg lebih taiko meminta pandangan dan buah fikiran. Gua solat keseorangan.

"LEPASKAN AKU!" ahh sudahh.. meremang pulak tetiba bulu tengkuk gua. makin erat genggaman tangan gua.. oke, relax.. gua boleh handle benda ni. solat laju.. solat laju...




TAMAT BAHAGIAN SATU

___________________________

Jangan ketinggalan untuk mengikuti sambungan cerita suspen berdasarkan kisah benar ini!

eh yuran cemane nak bayar nih? cemane?

18 February 2013

adehh..
nak kena jual ginjal la pulak kan... hmmm..

(-____-")>

OPTIMUS PRIME.. oh wait.. SKYFALL.. or maybe i should just go with THE FALLEN.. or FROM KRYPTON WITH LOVE.. or (hmm... xtau la nak letak tajuk ape)

16 February 2013

Salam,
semalam aku terbaca post member bercakap tentang asteroid DAIA (2012 DA14) yang lalu dekat ngan bumi... dekat saje, x langgar pon, kate NASA.

malam tadi manusia digemparkan dengan kehadiran meteorit di Rusia. ramai gak yang cedera disebab serpihan2 tingkap bangunan yg pecah dek penangan meteorit tu..

So, persoalannye sekarang . . .




Persoalan yang masih belum terjawab buat masa ini.

(or maybe Thor's Mjolnir! arghh too many speculations...)


____________________________________________________

and i kept giving 'em one!
.
.
.

women never wanted to know the rationale behind our every act..

but i kept giving em one.. (-___-")>

guess i better start explaining using the 'Emotion-al', rather than being 'Rational'.

GEJALA DAN SIMPTOM.

12 February 2013

telinga jadi panas.
jantung berdegup kencang.
ketiak berpeluh.
terasa mendada.
seram sejuk.
fokus bertambah...

yepp, tanda lelaki ternampak perempuan cun. cun gile.








it's not us, it's our body.

GRRR...

13 January 2013

Assalamualaikum,

hari ini post sketches yang aku buat minggu ini ketika berehat2 di rumah~

watak2 One Piece tengah marah...





sebab kat mangahere.com, ranking One Piece jatuh ke tempat ke-10 tetibe... grrr


xlogik ahh.

SELAMAT TAHUN BARU.

01 January 2013

Ho Chi Minh, Vietnam.




 Penang.



Kulliyyah of Architecture and Environmental Design.



Singapore.




went to Iran, and sketched picture of Haghighi house, a heritage building there, on an A1 paper... didnt scanned it though. (^,^)

happy new year.