HIDUP MACAM ORANG BESAR~

31 October 2010

macam biase semenjak dah duduk rumah sendiri ni kena la pandai jaga kebajikan, jaga makan pakai diri sendiri kan? hahah~

so ni sikit2 laa kehidupan normal orang yang ade rumah sendiri nih. lebih tepat lagi kalau saya katakan di sini sebagai; kehidupan saya yang ade di rumah member sendiri~

emm jap, hari ni nak cerita pasal basuh kaen ke... nak cerita pasal sesi melipat baju ea? emmm emmm~

oke, mari kita tengok ape menu hari ini ye!

yeyy~



menu de xleh btau dulu, nanti xseprais.. so kite tunjuk bahan dan radas de dulu... (budak sekolah sains nihh~)
kuali secukup rasa 1.. 1 je dah cukup.



tangan jangan lupe basuh.. lepas tu basuh segala bahan dan radas.. tin saden pon basuh gak



potong bahan ikut suke.. laju2 macam dalam gambar~


jeng jeng jeng!

.

.

.

tuan rumah lupe nak beli minyak masak~ (-__-")>


xpe2, teruskan~ (^-^)/



bile nak siap maen potong2 ni bro? potong lada kaler ijau, kaler merah dengan laju, kuali dah panas tu~


pap!! walahhweyy~


lepas bau de dah naek . . . haa cemane nak taw bile mase sesuai nak bubuh 'ikan sedap' tu?
*bile kami dah bersin2 xhengatt~*


"psst, bubuh telur sebijik oke gak nih"
"aku oke je"

so itu lahh de~ api dapur tu ala kadar la besar de k~



_____________________________________

ni baru satu menu.. sabar lahh ye nanti ade lagi post menyusul~ saye kena sambung study lahh.. esok exam URBAN DESIGN~



jom study~

BERBELANJALAH ATAS BENDA2 YANG BERMANFAAT~

seperti makan secara bersederhana di Carl's Jr~ (double western bacon cheeseburger large set je~) ohh heaven!

*macam biase, gamba kalo tym makan2 ni memang kurang sket.. dalam kes ni, xde langsung*

dan, di musim2 exam ni, mestilah kene banyak membaca kan?
so belilah buku sket~

lalalaAaa~





tajuk : I am a peacock, you gotta let me fly

30 October 2010

SPOILER ALERT

dari meja kerja, Lan mengagumi rakan sekerjanya, Dwayne Johnson dan Samuel L Jackson; dua nama tersohor yang seringkali memeriahkan dunia perpolisan di bandar itu. bukan calang2 orang brader ni, hero.. haa, orang putih panggil hero. babak2 aksi tembak2 lompat sana lompat sini, lari2 kejar penjahat licik memang diserahkan bulat2 pada brader2 hero.

aku suke, semua penonton suke...

aksi paling cool bile brader2 hero melompat terjun dari bangunan 20 tingkat dengan gaya cool xagak2 mase nak tangkap penjahat *bayangkan aksi Dwayne Johnson dan Samuel L Jackson melompat terjun bangunan dalam aksi gerak perlahan / slow motion* . . .

DUSHHH!!!~ *dari aerial view, boleh nampak dua brader tertiarap atas pedestrian walkway. pedestrian walkway ade retak2 sket*

habess~ mati dah watak hero... lalalalaAAaa~

Lan dan Teri pulak jadi watak utama.

sekarang boleh start gelak sampai cite habes

_____________________________________

aku memang layan muvi sorang2 je skang ni

ORANG - ORANG SEKITAR

26 October 2010

xkesah la bape lama kau terperuk kat studio ngadap pc, xtido 2 3 hari straight, xmandi atau mandi baju sama, xshave misai janggut, mata lebam, makan xikut mase fast food memanjang~ . . .

bile pagi hari presentation,

anda adalah sekelompok makhluk paling macho paling cun baju cantek2 seluar ngan line iron kat tepi, muke hensem ayu2 mekap cukup, mata bersinar2 macam rajen minum innershine, kasut kulit itam bkilat2 high heels paling mahal kau ade.

ya! anda sedang menjalani kehidupan normal~

hebit

24 October 2010

sketch2 kat ym.. hoho~



sketch2 kat kertas..


ahh serabut la submission ni. saiko lebih.. saiko sebab adek2 junior kemaenn ramai yg xsempat submit. gile tul.. korang, tolonglah contohi senior2 yang terrbaekk tu. *sebab aku pon terkejar2 nak jadi macam dorang...* sebagai senior yang ntah hape2 ni, aku sedar aku xpatut dijadikan contoh.. tapi tolong la jadikan member2 senior aku yang laen ni contoh.

ciri2 kehidupan teratur, pengurusan masa yang boleh diharap, dan pembahagian kerja yang terurus.. dan... err.. sila contohi member2 aku la.

STRESS IN : STRESS OUT ~

17 October 2010

nak bagi nampak elemen islamic sket pada sesuatu bangunan tu, ambil kira la pasal level of openness de.. jangan bagi see through sangat~ kalau rumah stail islamic ni, kena amek kire pasal privacy. kalo dah bubuh dinding glass je sume, duduk dalam rumah pon sang gadis yang sudah akil baligh kena pakai tudung pakai baju lengan panjang seluar stoken siap2.. kesian x? kesian x?

___________________________________

aaa.. ini aplikasikan juge pada pakaian yang see through tu. yang nampak baju ketat dalam tu. seronokkkk je aku tengok ha~ (huu huu sonokknyeee2~) ahh nak salahkan aku usya pompuan camtu satu hal lah, satu hal lagi ialah tujuan nak bagi nampak dalam tu nak watpe? lelaki memang la ramai yang suke, kalau bole nak lepak same2~ pastu nanti kat neraka pon lepak same2 gak. ahaha

___________________________________


oke berbalik kepada bangunan islamic. toilet de tu jangan bagi mengadap atau melawan arah kiblat. *kiblat?? haa ye arah kiblat.. 292° 30' 00"* ade banyak lagi arah laen, pandai2 lah aplikasikannya.

dan disebabkan kite ni dapat pahala kalau masuk toilet kaki kiri, kite kena design bagi orang tu gune kaki kiri mase melangkah masuk. cemane wehh? buh signbod ke?

pintu toilet tuu.. kan kan, buat engsel de kat belah kanan. so daun pintu tu bile orang bukak/tolak, lepas tu kebiasaannye kite manusia yang berjalan dengan dua kaki ni akan melangkah pula dengan kaki kiri dulu ke dalam jamban itu. xpernah perasan ea? gi toilet kali ni try~


err bende gelap ni aku punye CAD embassy building 3rd year taun lepas.. tu pintu toilet tu camtu, so langkahan pertama mase masuk tu insyaAllah la kaki kiri. haa OKU lak kasi de kat depan2 aje, xkeje lak kan dowang nak lalu kat 'drop' tu.

emm lagi,

kalo wat bangunan besar2 megah2 tu musolla jangan la bagi kt basement terperuk kat ceruk, tambah lagi ngan tempat amek wuduk (ablution area) pompuan kat lua (wat de..!?) ohh ohh, jangan lupe circulation orang nak masuk surau tu. xkan nak bagi pintu masuk tu kat depan nanti orang lalu lalang la depan orang semayang.. xelok pulak dah jadinye. dan separation antara jemaah lelaki ngn pompuan tu pon bagi elok2 sket.

haa...ape lagi . . . ??

masukkan lahh mende2 passive design dan segala macam term rain water harvesting, photovoltaic roof, green roof atas dasar mengelakkan pembaziran menggalakkan penjimatan.
*membazir amalan . . . <--ha sambung sendiri*

ambil kira juga keadaan persekitaran (site analysis) agar jiran2 tak memaki bangunan tersebut kelak. kegembiraan neighbourhood, kebahagiaan tuan punye bangunan (dan consultantnye, arkitek) . . .

___________________________________

aaaaa... sambung ngadap CAD dan SKETCHUP lagiiii.. erghh dah penattt~ (-__-")>

v[-__- ]v "piss yaw~"

LIFE CYCLE

14 October 2010




kitaran kehidupan seorang aku.

kurus sebab ulang alik gi toilet ~

13 October 2010

smile even when life struck you the hardest..
atau dalam bahasa melayunye,

senyumlah, walaupun ketika kau cirit birit keracunan makanan ~

DEFINISI CERIA

09 October 2010

ceria~

rabun-rabun ayam? klik objek jika inginkan yang lebih besar.

kredit : Mahadir|5th year

KLISE

pukul 6setengah petang, tibe2 gua baru teringat gua lom melantak satu hape pon lagi harini. nak puase sorilah bai, gua dah makan cekolat besar saiz ibu jari gua pagi tadi. erghh.

gua pandang kiri kanan mencari habuan.

ngap ngap ngap gua melantak nasi lemak free lecturer gua belanje satu kelas 'sempena sessi-komen2-artwork-students'. hal 'pagi tadi punye nasi' tu gua tolak tepi dulu.

"ohh oke lagi ke nasi tu?" ahmad mengajukan soalan.

haa komen cani gua memang selalu dapat, gua dah tau nak jawab cemane.

"...sebab tadi aku nampak ade lalat"

gua still mengunyah dengan kadar 40kunyahan mengikut sunnah punye stail. macam yang gua cakap tadi, gua dah ready dengan jawapan :

"setengah jam lagi kite tau" ringkas dan padat di situ~

______________________________________

7petang,
gua pergi toilet buang air besar

KHIDMAT PESANAN RINGKAS

05 October 2010

selepas menghisap rokok di fire staircase KAED, dapatlah kirenye anda membuang puntung rokok dan kotak rokok tersebut di dalam tong sampah. [jangan sampai tong sampah terbakar pula ya~] cukuplah sekadar hati aku yang terbakar dengan sikap kurang prihatin anda~

sekian, terima kasih.

MARI NYANYI SAMA2 ~


Ya Rabbi Bil Musthofa
Balligh Maqaasidana
Waghfir Lanaa Maa Madhoo
Ya Waasi'al Karomi


terbaekklahh lagu convo nihh!! tenang kemaenn~
ohh ye, bagi saudara dan saudari di luar sana yang tidak masuk dalam CAC, nasyid ni dialunkan ketika VVIP masuk dan keluar dari dewan. merdu kemaenn. aku google2 xjumpe lak.. memang uia punye version ke ea? jap2 aku nyanyi jap,rekod..pastu tunggu Adib edit2 bg jadi best..






perkenalkan, group nasyid aku...




amacam? merdu x?




aa ni mase bridge, syapik yang nyanyi...




aa tu aku! mase chorus tu~

HAL-HAL PRIVATE YANG AKU TAKNAK KORANG SEMUA TAU

03 October 2010

pelik yang menarek~

aku terserempak ngan kakak kepada ex aku tadi. selama ni pon aku penah terserempak tapi de mmg xpernah kenal aku la. so tadi mase beratur ambik foto konvo, aku kat belakang de. xkan ttibe nak tegur kan . . . dah la de xkenal aku langsung. belakang aku lagi ialah kache, satu watak pipih yg xperlu la nak di uar2kan sangat. xpenting. aku macam biase la, mesti suke melawak tak kire la kat kawasan awam atau pon private. time2 aku melawak tu, kakak ex ttibe memberi respon positif pada lawak aku. eyh? ahaha..nice, terus aku tegur de

"err kakak ni kakak kepade 'ehem2' kan?"
*ehem2 tu kene tuka la ngan name ex aku. pandai2 la teka.. ehh tuka..eh teka pon bole tuka pon bole~
"ehem2? ye la tu.."

lalu ade sikit perbualan sampingan yg xperlu la nak cakap kat sini. private chat kot~ ahahaha

ok berakhir di situ ehh japp!

krinnggg!! krinnggg!! krinnggg!! <--enset aku berbunyi on de spot! pandang enset . . .

'ehem2 calling' . . . ehh? weird kan? <--acecehh nak cakap omputih jugak tu, sudalaa~

pelik kan?

angkat gagang, dan kami borak2 tanya2 tentang hal kerja jap. dah la lame gile aku xborak2 ngan ehem2, ttibe waktu betul2 lepas aku sebut name de depan kakak de, time tu de call..

oke cerita dah habes~

__________________________________


beberapa orang bertanya pada aku; sama ada melalui nama anonimus di formspring atau dengan nada suara lembut. . .

jawapan aku ialah, aku dan ex aku baek2 sahaja. kami tidak bergaduh pon. malahan kami masih lagi kawan baek. terima kaseh.

__________________________________


"tahniah!! (^O^)/"

"err..kau pon tahniah jugak . . . . err . . "
<--errgghhh jangan jadi gugup dan tersasul sana sini bole tak? patutnye cakap terima kaseh la pai (-__-")>

__________________________________


p/s: terima kaseh mira.. ehh silap!
terima kaseh ehem2~