ONE LAST TIME

27 June 2010

terima kaseh semua

YOURS, MINE & OUR DREAMS~

26 June 2010

DREAMS feel real while we're in it
its only when we wake up that we realize
something was actually STRANGE

WELL I HOPE YOU'RE HAPPY

entah kenapa aku xdapat bukak facebook aku.. xpelah~

____________________________________

rasa sangat sedih untuk berpisah dengan kawan2..
kalau boleh nak buat macam2 sama2 lagi
sorang2 kawan aku pergi,
salam2 peluk2 bagi aku macam satu tanda yg kami xde simpan ape2 perasaan negatif dalam hati masing2. 0 - 0. nanti2 jumpe lagi k~

dan bagi kami yang masih ada di KAED,
kami terasa macam nak habiskan masa bersama2 wat macam2 lagi.. macam2...


kalau sebelum ni, bile habes semester mesti ade trip, tapi sayang kali ni xberjaya laa.. jadi kami2 yg free ni cume buleh keluar jalan2 dekat2 aje. . .

PAGI JUMAAT
"pai, Jah ajak g joging...ngan breakfast sesame" adib kejut aku

tengok jam kul 730am. baru tido bape jam je lepas subuh...
joging?? urghh... aku ni dah laa bukan morning person.... tapi breakfast sesama tu semacam sesuatu yang menarek dan agak sentimental untuk dilakukan, so aku layankan aje... nak joging mane payah mandi kan? lalalaAa~

beli nasi lemak untuk sebelas orang,
beli roti canai untuk sebelas orang,
beli teh o panas untuk sebelas orang...
dan menuju ke Taman Metropolitan~

aku, adib, adi dan zuber selamat tiba, kedatangan kami . . .err.. kedatangan makanan dialu2 kan oleh ajim, jah, nadz, su, nab yg sedang lepak2 kat tempat alat2 senam.. syafiq sureco ngan muktar rajen g joging keluarkan peluh untuk kesihatan jasmani.

[2 member baek aku xde ponnn...kakpiei ngan kakelmi~ tido r tu.. dah cakap dah kitowang bukan morning person~]


aku datang memang nak makan . . . jadi takpayah tunggu lama, kami terus duduk kat tengah laluan joging dan makan!! wiiwii~

lepas tu sesi ambil gambar~ lalalaAaa
[gambar blom amek dari ajim laaa]

lepas tu rase macam nak pergi jalan2 tapi yg dekat2 aje... err... batu caves~
panjat jangan tak panjat.. cuaca mendung so xrase panas laa. just nice. kaknadz macam bese, gayat gile~ [psst, de takut tinggi]

"you're on Pandora" aku cakap, lepas nampak view cantek kat ats tu... seyes~

oke, pukul 11 balik tido~
dan aktiviti normal hari jumaat...emmm ape ye?

____________________________________

PETANG JUMAAT
bincang bincang bincang nak jejalan ke mane malam nanti. . .
aAaaaa taktauuuuuuu

oke, hantar kaksu punye barang ke rumah makcik kat cheras... barang sket je, tapi 3 keta teman anta. tumpang solat siap2 kat umah makcik kaksu... pastu. . . pastu . . . err nak g mane ea?? Pavi jom~

*kurang pengalaman tentang jalanraya, kesilapan teknikal dalam pemilihan lorong, dan beberapa aspek kecil laen menyumbang pada kelembapan group keta aku sampai~ [kecik farah zuber aku]*

sampai pavilion, beratur nak makan kfc pon dah xbest... ayam dah habessss~ memanglaa...da kul 10 kott~

xde mood dah. . . aku diam

____________________________________

jalan2 cari makanan . . .

ternampak A&W~
ohh!! makan makan makan dan minum minum minum semua makanan aku dan makanan orang laen~ muahahahaha [ni kali kedua aku makan A&W semenjak aku akil baligh . . . dua2 kali makan pon ade kakjannah, ade kakfarah..ngeE]

okeyhhh!!
sudah hyper semula!
[kakjannah laa tegur aku, cakap aku trus je hyper, tadi moody senyappppp jee...ahahah~ macam budak2!!]

YEAHH!!
lets partayyyhhh~

(*O*)/

[clubbing sampai subuh]

____________________________________

ohh ye, dengar lagu MICHEAL JACKSON ulang2 kat radio~
2 5 0 6 2 0 0 9

HARI JUMAAT hari menyucikan diri

25 June 2010

oke kena cepat taip, sket je tulis dulu...

pagi2 pergi joging, makan sarapan ramai2 kat tmn metropolitan... dan pergi panjat batu caves~ hari jumaat mmg afdhal~ lalalaaa

sekarang ingin pergi clubbing bersama rakan utk kali terakhir~

tata

orang laen wat post pasal darah. . . DE PON NAK JUGAKKKKK!!!!

hahaha... xnak ngalah aku nih.. kelmaren bace2 pasal jenis diet yg sesuai dengan darah kite... bace kat blog mardhiah [klik sini untuk lihat post beliau]

hari ini ada lagi satu blog kawan...blog kaknad cerita pasal personaliti orang2 yg berdarah..err..maksud aku, orang2 yg mempunyai darah dalam badan mereka... [klik sini untuk post kakdonadd] so, aku pon nak bercerita tentang sessi bangun lambat pada hari ini... err khamis, semalam sebenarnye... bangunn aje dah tengahari. ohh~ aku tido lepas solat subuh ea~

sambil tolong kemas2 Heritage Lab untuk masukkan barang2 heritage kami, aku jenguk2 KAED GALLERY dari tingkap adabi. nampak dak2 nih dapat airkotak, roti, biskut... free kott!! makanan free wa cakap lu! HOHO~

sebenarnye kat kaed galeri hari ni ade talk2 untuk staff kaed.. ntah, lecturers pon join dengar.. pastu kat area blakang2 sket dalam galeri tu ade booth barang2 free.hoho.. ade booth test2 produk memacam laa.. merangkumi aspek pelangsingan badan, sabun mencuci jamban, ubat2an penghilang resdung, alat2 pemulihan rabun... dan booth yg paling besar. . . booth makanan free . . .a.k.a. booth derma darah~

oke, nak derma darah kakak tu suh makan dulu..lalalaAaa gi cafe dan paw makanan Kecik dan Encem.. dan makan pau sendiri juga!

lepas tu try alat untuk kurangkan rabun.. de sembur2 air kat bijik mate haku!adehh laa.. pastu de pakaikan spek cam cool gile.. spek cam snowboarder pakai tuu..ntah, aku bayangkan ia se'cool' itu~ spek tu urut2 bahagian tepi bijik mate..seronokk gak laa.

lepas dah cube tu, secara psikologinye aku terus rase yg penglihatan aku semakin jelas-ecehhwahh-baru-pakai-sekali-dah-rase-macam-efek-power-gile-kalau-betullah-macam-tu-konfem-skang-ni-aku-dah-buang-spek-aku-nih~

oke... berbalik pada agenda asal.
matlamat aku satu, nak makanan free~ wiiwii

nak makan free perlulah menderma darahh~
YEAYYYY!!!!
<--teruja sebab ini 1st time oke! baru hari ini nak tanye dokter pompuan cantek nih darah aku jenis ape...

"sehat x harini??"
"sehatt! sesema sket sebab studio sejuk tadi"

"tidur lebih 5jam??"
"yupp!"

"berat badan bpe?"
"55" sambil bediri atas penimbang tu

"paham x yg ni?" sambil tunjuk kat aku list tulisan kecik2 seperti berikut:

tidak terlibat dgn hubungn sejenis, hubungan kedua2 jenis, hubungan jenis dgn berbagai pasangan, dadah, bercouple dgn golongn di atas~


oke2... sume2 dah lepas dahh.. bile nak dapat makanan free nih??
lalalaAa... kena laa derma darah dulu~

glukk glukk gluuk 450ml darah aku keluar...

dan akhirnye dapat minum melo ngn biskut ngn roti ngn dapat lagi airkotak free~
wii

kesimpulannye,
DARAH SAYA
JENIS B

[klik sini untuk katonn] ini ade katon kelakar pasal orang2 dengan jenis darahnya... ohh, xsangka aku macam tu~

kuala kangsar & xi'an HERITAGE EXHIBITION 2010

24 June 2010

sekitar pelancaran HERITAGE EXHIBITION 2010 di KAED GALLERY, KAED, UIAM



duduk-duduk




diri-diri



duduk dan diri



melihat-lihat



berkomunikasi



crews



China



XIAO PI YUAN MOSQUE


Perak



ISTANA GAHARA



BYTUL ANWAR



RUMAH MEOR



BAITUL RAHMAH



orang kk



orang china



orang lawa... ehh.. er



kami [tp xde adib fami zuber. . .]

GILE MERIAHHHHHH!!!

Rabu
pagi hari yang tenang...

sessi gotong royong untuk ARCHITEX'S BBQ NIGHT berjalan lancar. . .

keluar beli ayam dengan member lelaki memang kelakar sket...

event malam memang happening ngan kehadiran banyak gile makanan!! rasenye kalau masing2 ade 2 perut pon lom tentu habes... terlampau banyak sebenarnye (-__-")>

kehadiran kamera pon merupakan faktor pada ke'happening'an malam ini

.

.

.

ok,tata

all out untuk kali terakhir ?

20 June 2010


nametag last minit~


tugas aku macam bese laa... mesti jadi crew pub&pro je... dari design tema, cari kaler, pemilihan font, ntahape2 lagi lah. kena gerak awal nih sume nih . . . awal ke?? (-__-")>



ok...
semoga semuanya berjaya dengan cemerlangnya!!

sesi peluk cium yang last.. sesi peluk cium yang paling last.. sesi peluk cium yg terpaling last sekali.. sesi~


malam ni ade jamuan makan2 mahal kat RESTORAN KUNANG-KUNANG, group BAITUL RAHMAH.

ajim belanje sowang rm20 hengget.

gua memang ambik masa lama merenung dan membelek2 buku menu tu, peluang makan free ni memang gua xlepaskan.

gua punye menu tu memang yg paling heaven laa kalau nak banding ngan pemilihan menu rakan2 gua yang laen.

gua hepi.

gua makan nasi lemak sambal sotong enam hengget + sotong goreng tepung lapan hengget[semangkuk besar untuk gua sowang] + beberapa ketul popia berintikan otak2 lima hengget + milo ais dua hengget.

terlebih satu ringgit... tapi gua agak konfiden ade gadis2 laen yg makan xsampai 20 hengget tadi, so gua still selamat~

malam ni gua kena designkan nametag.. selaen tu gua jugak designkan poster untuk ruang interaksi maya, facebook. tag tag tag~





ini rupe paparan skrin LED monitor 22 inch widescreen gua skarang.. kalau lu prasan kat bawah tu boleh nampak la yg gua xmaen2 mase wat kje.. xkantoi gua maen ym, lagu kat winamp tu pon lagu nasyid nowseeheart.. ngan ade satu tab entenet, gua bukak blog gua laa tengah upload gambar di atas ni...



p/s : yg macho tu gamba fairuz..

TERIMA KASEH KAWAN~

18 June 2010

ohh
blog memember macam tibe2 bercerita tentang betapa mereka berterima kasih pada kawan2 mereka..

aku pon nak berterima kasih kat semua kawan2 aku, sepanjang aku ada kat uia ni, aku jumpe ramai kawan yg memang betul2 punye kawan.. yg kalau tolong aku tu xmintak pape pon. tolong lak bukan sikit2 punye tolong.. terima kaseh semua.

mm.. lepas ni kita mungkin dah x jumpe sangat lagi. goodluck la kau~ ^^

budak2 kecik zaman sekarang

17 June 2010

gua memang agak sembab petang tadi,
gua bantai tido petang untuk pastikan minda gua sentiasa update ngan idea2 gila.

p/s : tido petang bole buat orang jadi gile~


oke, awek gua kejut dan terus ajak gua gi tengok wayang. tiket dah booked, kate de. kalau ngan awek sowang nih, takpayah susah2 nak pujuk gua.. memang gua laju je terima. mase2 macam skang nih memang sesuai laa kalau nak penuhi masa terluang ngan gua.


selesai solat maghrib dan makan2 gua masuk panggung awal, seat tengah, gua layan sume trailer movie2 baru untuk tambah pengetahuan tentang hal duniawi, budaya hedonisme ni memang dekat ngan jiwa anak muda zaman sekarang, gua tak nafikan. gua pandang kiri kanan, gua makin sangsi. nampaknye budaya ni dah mula menular dalam diri anak2 sekecil budak sekolah tadika! arghh.. bukan sikit punye budak, ni dah macam rombongan dua tiga sekolah tadika kawasan taman perumahan urban!

gua nekad nak jugak, xkesah lah kalau keliling gua sume budak2 kecik baye2 budak tadika yang cakap pelat2 lagi pon! xkesah.. tapi kalau boleh biarlah yg pandai duk diam2 pastu xbanyak meragam~


cerita start!
efek 3D best. gua kawal perasaan agar nampak cool. cerita semakin menarek dengan banyak babak2 menarek yg xdisangka2. gua jadi teruja. klimaks xagak2. twist boleh tahan. aksi2 lincah memang nice dan lawak2 memang menjadi. cerita ni memang penuh ngan aksi, dan cabaran yg hero tu perlu tempuhi pon boleh tahan susah. banyak babak saiko yg nak bagi penonton rase cam dah xde harapan lagi dah. gua seronok. ending pon memang sayu2 je . . . tapi still boleh hepi~ takkan la gua nak leleh air mate dalam panggung time2 awek ade kat sebelah kan?


kesimpulannya, gua bagi tujuh bintang, per lapan.



p/s : tengok TOY STORY 3 berbaloi :)

cakap banyak pon xgune.. bende2 macam ni bukan boleh nak tunggu lama2 . . .

jangan sampai aku karate tengkuk seko2!!

16 June 2010

[kandungan post tiada unsur2 ganas yg keterlaluan atau makian melampau]

harini submission untuk project heritage studies ni.
"moralnya . . . semuanya baek2 belaka"

oke,
petang hari pula pergi ke JJ Kepong dan menonton KARATE KID bersama Hezry dan Sadiq awek. cerita santai yang seronok untuk ditonton bagi mendapatkan mood 'semangat tidak mudah mengalah'. lakonan Jaden Smith power macam ayah de jugak laa... Will Smith. nice~

hari hilang suara~

14 June 2010

13th june 2010

pagi - . . . . . . [ngadap model sowang2...progress kerja o.2% per jam]

tengahari - "jom g openhouse umah Furqan kat Seremban.."

selepas solat zuhur - "ok"

kete azri, syafikman, azrin, adib bertolak dari UIA.
keta Nadz join mase kat RnR Nilai.
keta Piei sampai paling lambat ke umah furqan...

makan free~

selesai makan - "UKM jom"

selepas solat asar - "ok"

sampai kat UKM petang, sampai2 je dah nampak installation.. tengok sekali pandang je installation first tu, aku dah tau tu UIA punye. first time pandang tu~ hahahah nice gile!!

oke, masuk dalam DECTAR UKM, pandang muke dak2 UIA archustic ni sume tahap mendengar komen pada kadar serius daripada rakan sebaya. sume muke fokus dahi berkerut2. dalam hati aku cakap, memang ini yang sepatutnye berlaku. bile ada sikit pressure, baru sume akan start ambil serius dan ada semangat untuk buat yg terbaek.

lepas solat jama' qasar - duduk port paling depan sebelah judges. UIA memang macam tu. ramai gile dak uia datang untuk support member2. bagus2~

selesai tengok fashion show sexy2, barulahh performance yg ditunggu2 start. aku dah nak abeh suare dah mase nih jerit2 cheers n melayan perangai MC. bole tahan gak la aku punye lantunan vokal malam ni. MC pon dah pinpoint kat aku.. ade peluang jadi best delegate kot~ hahaha

sebenarnye mase dak2 uia tengah setting prop tu, seyes aku yang bedebar2.. macam aku lak yg perform. teringat debaran mase perform untuk RUMI dulu. gile cuak. padahal kali ni aku cume bertindak sebagai penonton je. memang aku harap sangat2 persembahan dak2 ni gempak dan tevavoom! (>o<)/

dan akhirnye,
PERFORMANCE PEMBUKAAN DARI UIA MEMANG TERBAEKK!!
choreograph tahap dewa, semangat tiptop, prop wallaweyh, penggunaan pentas secara menyeluruh.. dan tema cerita yg sangat comel dan ceria !! [bayangkan : background warna warni + pelangi2 + muke senyummm++]

waaAAaaaaaaahahaha <--sangat hepi


dan performances orang laen yg lepas2 tu apesal macam emo semacam??
apesal schools laen cam nak gado2 je mase atas stage?
hahahah emo kemaenn~

12:42 am - abes sume performances aku layan ngan mata da start berat.. daya graviti kemaen kuat kat kelopak mate aku. oke balik~

p/s : pakguard malam ni baekklah~
"ni pakai baju same ni ade boria ke hape?" <--hahaha

bende2 pelik

13 June 2010


“Things we lose have a way of coming back to us in the end, if not always in the way we expected.” – Luna Lovegood, JK Rowling’s Harry Potter and the Order of the Phoenix

oke, harini layan hp dan tengok sume scene yg ade Luna.. ohh~

kite dah takde banyak mase

11 June 2010

so ringkas aje pesanan aku kali ni.. sebagai ingatan sesama saudara orang kate. . .

13hb JUN 2010
AHAD
MALAM

SILA DATANG KE DECTAR UKM UNTUK TENGOK PERFORMANCE STUDENTS KAED UIA SEMPENA archustic !!!

UIA wat 1st performance lagi tahun ni [macam taun lepas gak] so datang laa awal2 ye dan bersedia untuk jerit2 sorak2. seating biar depan2, sorak biar kuat, pakaian ikut kaler tema UIA - HITAM KUNING

dan

14hb JUN 2010
ISNIN
MALAM

SILA DATANG LAGI SEKALI KE UKM UNTUK FASHION SHOW STUDENTS KAED UIA SEMPENA archustic !!!

model macho dan cun melecun, pakaian meletup, + maskot UIA sangat gempak wallaweyhhh~

(*0*)/

belajar?? kerja jomm~

10 June 2010

semalam nak menulis tapi konon2 cam bizi laa...
ngadap term paper english... siapkan kerja subjek omputih (-__-")>

semalam belajar guna airbrush mokhtar~
SEYES SERONOK!!
hahaha... pade orang laen mungkin tu cam simple aje, xmenarek pon. tapi aku mmg minat dengan objek tu semenjak bace majalah gempak mase sekolah rendah dulu.. suke giler tgk tutorial untuk kalerkan model gundam.. spawn.. ape2jadah laen lagilah.. wiiiwii~

ok

malam tadi sangat sejukkkkkkkk
tanak duk dalam studio!

ohh ye, usrah malam tadi sambil makan kacang
err..
ape input aku dapat ye?

.

.

.

gaza palestin
judi = haram
syura vs demokrasi
blend in, berhikmah... jangan ekstrem sangat

___________________________________

post sempena kehilangan pendrive sekejap...

04 June 2010

insyaAllah kejap aje hilang pendrive nih..

selalu je de maen sembunyi2 dengan i nih, saje nak kan perhatian dari i lah tu, i paham.. selalu bile de ade pon i jarang peluk cium pendrive i tu, so kjap lagi bile i dah jumpe semula Pendrive purple 8giglabab yg ade tampal stiker kaler pink ade tulisan 'fairuz 3rd yr' + ade lukisan smile tu... before i copy 'folder preset adobe photoshop lightroom' dalam pc i, i akan peluk cium sayang kat u k~

mmuahhhhhhhHh~

baru aje selesai majlis makan-makan bersama ahli batch terchenta, batch i lahh~
a r c h i t e X

tentatif program
selepas azan maghrib - solat maghrib awal waktu same2 kat studio
lepas tu - bacaan yasin penuh tawaduk dan khusyuk
lepas tu lagi - sesi mendengar Siddiqi/ orang kuat HALUAN, badan NGO yg
lantang menyuarakan hak rakyat Palestin.

Banyak jugak input yg dikongsikan. i dengar pon boleh bergetar jiwa nih. salah satunye pasal pengalaman salah sorang wartawan Astro Awani yg ada dalam kapal laut Mavi Marmara, kapal laut LL4G [Lifeline for Gaza]. de kate, kiri kanan de orang turki kene tembak ngan tentera Israel.. u all bayangkan jelah, orang kiri kena tembak kat tangan, yg kanan kene tembak kat kepale.. (>o<)0 lepas tu pengalaman orang laen, de cerita pasal dalam masa 5minit tentera Israel tetiba nak ambil alih kapal laut tu, orang jahat tu tembak2 je sukarelawan. awal2 je dah mati 5orang.. pastu kalo tengok sendiri, salah sorang orang baek/ syahid tu kena tembak kat dada je 4das, pastu kat kepala 1 das.. sedangkan sume sukarelawan bukan ade pegang senjata pon.. huuu. satu2nye cara nak sekat kemaraan tentera israel mase kat atas kapal laut tu ialah dengan guna air pili bomba.. so jangan tutup mata pekakkan telinga bisukan mulut keraskan hati dengan hal2 ni.. saudara kita mati2 kat luar tu atas nama Islam.. kita ni wajib berdoa untuk keselamatan dan kejayaan umat Islam. Dan boikot 4 jenama yg paling true dalam membantu Israel : McD, Nestle, Maggi, CocaCola

klik la sini pliz dan jangan la jadi buta mata pekak telinga bisu mulut keras hati lagi

lepas azan isya' - solat isya' berjemaah
sambil2 ambik mee goreng+teh O ais - dengar kawan2 jawatan tinggi bagi kata2 semangat dan ucapan2 penuh ikhlas dari lubuk hati masing2, berpesan2 pada kebaikan, berjenaka untuk last2 time punye.. bermaaf2an pada keterlanjuran salah laku tutur bicara selama ini. ^-^

alhamdulillah~ <-- sebab i mase nih dah makan mee goreng 2 pinggan~ ohh. dan sebab kami semua sangat hepi jauh dari segala salah faham dielakkan dari permusuhan dan semangat ukhuwwah tu sentiasa aje berbunga2 dalam hati kami semua.
bak kata pepatah orang cina; Luar muka pembunuh, dalam hati ada taman~

. . .

ok kena sambung cari pendrive, nak siapkan invitation card laa~ pliz laa jumpe, jumpe laa jumpe laa jumpe laa







siang tadi ada demonstrasi aman kat Jalan Ampang. orang ramai berarak lepas solat Jumaat ramai2... >>bole klik sini kalau nak tengok bpe ramai~<<

_____________________________________________

berita yang baru aje tersebar sebentar tadi dan masih hangat lagi!

pendrive dah dijumpai semula dan kerja2 mengedit gambar2 bangunan heritage dah bermula~

wiiwiii... naek skuter ramai2~ ^-^

wiwiii...~

kul 3 pagi memang best nih kalo naek skuter dari Seman ke KAED nih~ yeyyeeyy
jom naek skuter ramai2 jom.. ^-^


situasi sebenar :

3 jejaka naek sebijik skuter sambil bawak banyak coneydogg untuk rakan2 di studio~ (-__-")>


p/s : moto Kecik [bukan nama sebenar] bukan pancit sebab aku berat ea... dan skuter Ewa [bukan nama sebenar jugak] memang hebabb! hahaha~

ade sikit rase macam nak gile

03 June 2010

yup, skang ni ha..

ok jangan termenung... jangan!jangan! jangan!! fokus . . .fokus . . .

sila buat kje ye,

kje pub pro kau yg ttiap hari kene komen tuuuu...
kje model yg sehari boleh pegi paling jauh pon 5% je peratusan siap~
CAD CAD CAD xnak wat dahhh
karangan BI!! karangan BI! karangan BI! grr~


ladies night ~

01 June 2010

hahaha.. nice~

\(-_-)/
"yeayy . . ." <--kurang bersemangat di awal waktu

tapi seronok sebenarnye,
thanks kowang~

\(^-^)/
"yeay!" <--dalam hati

saye xpandai

saye perlu banyak belajar lagi . . .

ye . . .

(imbas kembali komik Naruto dan Budak Getah untuk . . . anggap aje untuk suke2~)