cun kemaenn!! haihh, saje nak bagi aku cair~

16 December 2009

lelaki memang ego. . . <--kombinasi perkataan 'ego' dan warna pink macam pelik sedikit, tapi aku teruskan jugak~

haha.. ini salah satu ciri seorang lelaki. bila ego, mereka akan kelihatan seperti cakap besar sedikit kadang2. tapi satu perbezaan dengan jantina lawan ialah, bila dah cakap.. mereka seboleh - bolehnya akan berpegang pada apa2 yg mereka cakap..

mmm.. pelik? xpaham?

ok, contoh.. Johnny seorang lelaki. dia pernah beritahu yg dia xsuka makan pisang goreng cecah ngan sambal kicap. kau buleh cek sendiri laa, kau ada ke terserempak nampak Johnny makan pisang goreng cicah sambal kicap?? de seboleh2nye xkan makan pisang goreng cecah sambal kicap.

contoh dua : Johnny, masih seorang lelaki.. cakap depan gadis yg dia xsuka makan pisang goreng cecah ngan sambal kicap. ini lagilah buat si Johnny betul2 ikut apa yg dia dah cakap!wahaha~

'dah ludah xjilat balik' atau.. 'dah koyakkan kertas, xambil balik dari tong sampah dan tampal semula guna selotape'.. atau . . 'dah baling kunci kereta jauh2, xcari semula' *contoh2 peribahasa dan/atau perumpamaan di sini tidak boleh digunapakai dalam kertas peperiksaan bertulis mana2 sekolah atau universiti. tapi dalam blog kau buleh~*

ini memang lelaki dan sifat egonya. oh ya satu lagi, bila lelaki sanggup meminta maaf atas satu2 situasi.. tolong hargainya. bukan senang seorang lelaki untuk letak tepi sifat ego. bukan nak suruh menangkan lelaki je, tapi bila lelaki have choose to move on to another page.. well, untuk kebaikan setiap pihak kan, elok laa kita2 ni pon start a new one~

perempuan?? aku xnak cakap.. kalau xbest, nanti ramai xpuas hati pastu cakap aku xtau pape pasal orang perempuan.. semua pon cakap pakai emosi bile tiba mase2 camni/ masa2 percanggahan ideologi.. otak letak tepi. nanti dah cool down, ambil semula otak kat tepi tu plug in balik ke USB port.. connected~ pastu tiba2 rase ada banyak perkara dah terlepas cakap.. dan sebab xego, nanti tetap buat sesuatu perkara tu even time emosi2 tu cakap xnak buat perkara tu..

jadi, apa yang buleh kita belajar dari sini?

lelaki boleh jadi pendengar setia untuk setiap masalah perempuan, dan.. kalau nak jaga hati dan tenangkan gadis itu, kau lelaki just bagi dia menang masa de bercerita tu.. macam de cakap tu semua betul.. dan berkelakuan prihatin.. dan xperlu ambil pusing sangat tentang betul atau tidak si gadis akan laksanakan apa2 yg dia cakap masa tu. itu emosi de yang bercakap masa tu~

ohh, lupe.. ini xperlu ajar kau semua.. sudah selalu apply kan?

___________________________

aku perasan sesuatu pada kau,
muka kau terlampau serius masa baca entri atas tadi ~

hahah, gotcha!






macam geli2 sket mase awal2 dengar lagu nih.. sama r lagu 'plis plis plis' tuh. kadang2 sebab lagu tu 'catchy', buat kite terminat..

ok, aku mahu jadi 'catchy'.haha~

No comments:

Post a Comment