ASS~

29 June 2009

ARCHI.SECRET.SOCIETY*
a society so secret, you wouldnt know that you're in it

aku suke name ini...
kelab ini sangat cool taw!!~

aku xmahu buat TAG kau~

1. Kekasih saya adalah : . . . demm,soalan pertama dah buat aku terdiam! seseorang yg sgt comel di mata saya~
2. Saya sedang mendengar : lagu Rocket-Yuna ulang2 byk kali
3. Mungkin saya patut: dengar lagi banyak kali
4. Saya baru sudah : post satu entri..mau post lagi~
5. Beza rakan, sahabat, kawan : ialah pada ejaannya~
6. Saya tidak faham : kenapa saya suka tidur siang dan berjaga malam~
7. Saya perlu mencari: duit..duit..dan duit
8. Ayat terakhir yang dikatakan kepada saya : bro yang suruh, aku buat je [afwaz]
9. Makna kehidupan : itu kau boleh cari dalam kamus kalau kau berminat~
10. Cinta itu adalah : perkataan...??
11. Saya paling suka : makanan free !!
12. Saya akan cuba : mendapatkan makanan free selalu~
13. Mengapa rakyat Malaysia suka menggunakan LAH di akhir ayat mereka : kerana mereka dipimpin oleh Pak LAH suatu ketika dahulu
14. Telefon bimbit saya : murah tapi sentiasa jadi perhatian~
15. Katil saya : adalah susunan 3kerusi di studio~
16. Soalan yang bagi saya tidak perlu ditanya : apekah soalan yg tidak perlu ditanya hari ini?
17. Teknologi adalah : internet
18. Bagaimana saya boleh memasak masakan yang saya paling pandai masak : menggunakan idea kreatif dari kepala ini~
19. Semalam : hari ahad
20. Hari ini : Isnin tapi saya akan tetap bangun lewat..
21. Malam ini saya akan : mengadap internet sehingga ke pagi.. macam selalu~
22. Esok pula saya akan : tetap
mengadap internet sehingga ke pagi..
23. Saya betul2 inginkan : kawan yang macam engkau ini~
24. Badminton atau futsal? : Tidak, tidur sebenarnye~
25. Karaoke : ialah tempat saya menjerit2 tegangkan urat leher~
26. Kereta : sorong
27. Bilik yang terang atau gelap : bukan masalah bagi saya.
28. Makanan jepun adalah : objek2 kurang masak yg kurang memikat hati saya~
29. Ayat terakhir yang nak anda katakan pada seseorang : kelakar kan lawak tadi?
30. Siapa yang anda tag : adib, fawi, mira, mimi, bobo, naju, zen dan kau yang bace ini sekarang~

heaven~

Picture taken from Burj Dubai..801 m from ground level.

LECEH, SUSAH DAN rumiT

28 June 2009

www.rumiuitm.blogspot.com

aku menjenguk blog ini. dah lame dah ade komen dari tuan blogger ini ajak aku berkongsi apa2 tentang RUMI.. maaflah, memang sudah sifat aku pemalu dan pendiam mungkin, aku bertindak untuk berdiam diri sahaja. tapi kau2 harus tahu, diam bukan bermaksud aku tidak mengambil endah.. diam menunjukkan kematangan kau. walaupon orang sekeliling aku ejek2 aku tak matang~ haha..

aku dah bace semua penulisan dari ramai peserta RUMI kat blog atas tu,
ramai gak la yang memberikan komen pada skala 'panas-telinga-budakarchy-uitmSA'.
pada aku, komen itu perlu disuarakan tapi biarlah berhemah dan penuh sopan santun dan adat ketimuran...adehh~

alhamdulillah, semua berpuas hati nampaknye dengan persembahan 'uiiyaa' malam tu. wiiwii~ epinye

ade yang kate cam STEP UP..ade yang kate 1st tym tarian wondergirls versi orang malaysia...hahahaha~ xsia2 sebulan berlatih perah otak cari jalan cerita rekrut penari. kalau choreographer je menari sowang2 pon xbest gak kan, aku jeles laa kalau Nesh femes sowang2!hahaha... idea cerita ala2 Vantage Point ye~ramai2 tengok kat pc aku aritu.

so basically, aku nak kite semua lihat perkara yang dah lepas dengan senyuman.. walaupun kekadang kita rasa hidup itu demm, tapi sebenarnye ade outcome yang positif taw.. aku bangkitkan perkara ni pon bukan nak ingatkan kau tentang keburukan, aku nak kau ingat betapa seronoknye kenangan yang seronok itu..pelik ke??

nak rase seronok?
tengok laa video aku upload kat youtube tu banyak kali~ [klik sini] dan [sini]
ingat balik betape seronoknye kite mase kat atas pentas tu tetiap kali dapat tepukan gemuruh dari audiens. ingat balik betape seronoknye kau mase bersorak xhengat untuk kawan2 kau kat atas pentas tu.. memule seyes cuak, pastu kowang sorak kuat gile,semua pon jadi bersemangat-tak-hengatt!!..haa, ingat bende tu..jangan laa ko cube nak imbas bende2 ko xpuas ati lagi..dah laa. kesian

apesal dah lame2 ni aku baru nak sebut pasal ini??
hmmm...sebab bile dah lame ni aku dah bace macam2 komen orang ramai kat blog atas tu. k? aku rase budak uia semua hepi je skang ni bile ingat RUMI.. sume pon ingat betapa diri mereka masing2 menari, berlakon, bersorak sakan, cheer uiyaa2, bergambar lupe diri...naek sheikh dah sume! makan same2 kat restoran mamak pepagi bute.. ha, kau tersenyum kan sekarang ingat kenangan tu?..aku pon~

yang laen2 tu kowang cube la aplikasikan corak pemikiran aku ni.. fikir bende2 seronok je, kalau x, hati kau jugak yang saket

BANG, NAK BELI TIKET TRENPOMEZ X BANG ??

24 June 2009

hari ini hari terbaekk!!
hari ini macam hari merapatkan ukhuwwah bersama2 rakan junior. aku sangat suke hari2 yang macam ini.. aku ade macam2 perasaan hari ini...

teruja nak tengok transformers
risau kot2 ada kawan2 yang tak dapat tiket
semangat nak gi amek tiket awal
gelabah terbeli tiket lebih [ini agak demm, tapi akhirnye jadi kenangan terbaekk kami*]
puas hati masalah selesai
teruja tengok transformers dari awal sampai laa part tayang nama pelakon sume naek ke atas
penat tenaga disedut sebab cerita sentiasa mendebarkan sepanjang masa
seronok makan free [kayant, ingat taw rahsia ni]
bersyukur semuanya berjalan lancar
____________________________

sinopsis introduksi trempowmesh menggelabah xhengatt!!

pergi awal ke KLCC, nak amek tiket yang dah book.. aqilah kate dapat tempah 16 tiket Transformers 2: Revenge Of The Fallen. bersama2 aku ialah 7 set nombor, macam pin kod...yang aku bajet2 bile kitowang bagi acik kaunter tuh, kami akan dapat 16 tiket.. jap lagi dah 20 minit berdiri depan kaunter,tiket yang dikeluarkan ialah 42!! ahaa...empat puluh dua... owhh~

aku ini tak ramai kawan, ade 21 orang je kawan [hukhuk...imaginasikan aku seorang budak gemok yang tidak femes, kawan di facebook juge tidak sampai 20 orang].. nak ajak sape lagi weyhh??

aku gelabah nak balik duit tapi tiket tak buleh pulang laa~

kene bersikap optimistik oi !!
BAEKK!!
jam pukul 2 ++
misi menjual tiket transformers bermula!
Aku Ajim Afiq dan Encem [ kanak2 optimistik] jadi makhluk paling peramah kat depan TGV KLCC !! aku kesian tengok orang yang beratur panjang2 dan jauh gile lagi nak sampai kaunter... kami approach mereka.. rase cam xsampai setengah jam dah dapat jual 19 tiket..
yeayyy~ dah dapat balik duit..dah x sedihh..wii
____________________________

sinopsis trempowmesh yang betul2 punye~seyes ni

masuk lambat!!
solat asar lame sangat wirid... tak sedar dah pukul 5.. owhh~ alhamdulillah

aku teringat lawak Moon...
aku : so, kite nak tengok trenpomes dulu ke nak solat asr??
moon : mesti laa TENGOK [ada pause pada kadar yang sangat singkat] asar~

ahahaa..kantoi moon da nak sangat tengok trenpomez!!haha~ gurau2 je k. beliau dan rakan gadis laen sume pon BOLEH SOLAT..erk, bolog sape pulak nih??haha [maaf, kebanyakan lawak kali ini hanya mampu digelakkan oleh mereka yang ada bersama aku tadi..maaf]

baekk, berbalik pada tujuan asal aku..sinopsis cerita...

terBAEKK!!~
[audiens tepuk tangan bile abes movie..pap!! pap!! pap!! pewwiit~]

Air Botol Berkarbonat Perisa Anggur~

22 June 2009

dalam beberape hari ini~

aku tengok status YM, hmmm
aku bace blog...belum bace pon, juz terpandang tajuk je, hmmm
dengar lagu pasang kat pc aku, hmmm . . .

sume mengingatkan aku pade seseorang.. huu~ kalau nak ingat semula kenangan mase aku dengan orang tu, aku kene imbas kenangan dulu2 sangat2...lame sangat dah.. tapi aku tetap takkan lupekan.. kau pernah x ade memori masa silam yang memang betul2 melekat kat dalam otak kau pastu kaler de maseh xpudar..bukan macam tengok filem P.Ramlee... ini yang kaler cantek punye.. kau ade x memori ini? aku ade..

sampai bile2 pon aku akan ingat kenangan gelak ketawa dengan Abah aku,
walaupon kali terakhir aku jumpe Abah mase aku umur 7 tahun...

kau masih ade ayah kan?? haa... hargailah mase2 kau bersame ayah kau tu
__________________________________

ape kene mengena dengan tajuk kat atas tuh??
ahaaa~
itu kenangan indah aku bersama keluarga aku dulu...

KENAPE SAYE SUKE PINK ??

rasenye semenjak aku beralih minat kepada kaler pink, sudah banyak rakan2 yang bertanya tentang signifikasi warna tersebut terhadap diri aku... dan memang aku akan rajin menjawab soalan kau kau itu.. takpe, aku suke perhatian yang kau berikan itu. aku suke bile disoal tentang ini~

[emm...dah setahun aku meminati warne pink taw!!~ semenjak multidip aku]

kenape pink ?
aku suke warna ini kerana ia mampu beri satu impak besar pada diri aku bile aku aplikasikan pada diri dan gadget2 aku. semacam booster untuk aku lebih berkeyakinan menempuh hari2 yang mendatang... semangat untuk aku meredah masa depan.. melalut!

contoh: aku suke bila henset nokia 1100 aku yang kuno xhengat itu dipandang2 oleh kau lahh~ kenape??
sebab henset aku tu kaler pink~

senang citer, aku pakai kaler pink sebab aku suke perhatian yang diberikan oleh kau semua lahh...

! # + $ % * ^ @ ~

20 June 2009

perasaan malas menjadi2 sekarang ni~
____________________________

aku suke menggunakan simbol ini "~" sekarang..
macam seronok..
____________________________

hmm.. baek,

aku teringat kata2 bro Ajil... dalam dunia ini ade dua perkara yang penting yang perlu kita semua aplikasikan..dua saje~
syukur & sabar

kalau kau mendapat satu2 kebaikan, sila bersyukur dan jika kau terase dunia ini tetibe aje sangat demm dan tidak menyebelahi diri kau...sila bersabar ye~

konsep ini aku first dengar [dengar??err...aku separa sedar dan tidur2 mase ceramah ini] mase ceramah, mase Y.O.Q.dah lame dulu..Ajil quote balik malam tadi. malam tadi ade perjumpaan group Usrah Ajil.. haa, agak pelik sebenarnye macam mane aku buleh join usrah ini...
terimakaseh laa kat piei, aku terjoin gak laa program2 agama ini secara tidak formal. dari usrah ni aku dapat input2 agama...tapi usrah ni aku selalu je x datang...haihh~

tapi semalam punye perjumpaan usrah ade sedikit berbeza dan aku secara automatiknye terkinja2 nak ikut sama!! [heee~macam budak baek...]

semalam Ajil belanje aku dan rakan usrah laen g makan kat Restoran Al-Rawsha.. betul kan?? haa..puas hati laa kan kalau orang belanje makan..err RM 153 untuk berape perut??
____________________________

aktiviti tengah malam :
ajim dan afiq bersiap sedia dengan bazooka* menuju ke kete kembara...
aku lari2 kejar..
gi Danau
jalan2...
dalam 5 minit pertama aku kat sane, aku tibe2 dah beli seluar Jeans Levis hitam.. dah lame tak ukur pinggang, mase tuh ukur..29..aww~
sambung jalan. . .
balik..

ohh, aku je yang membeli objek~
jim xjumpe pape, afiq jumpe boxer pink. wahahaha

*bazooka, alat bantuan architecture student untuk bawak drawing besar2. kali ni kami bawak untuk mengaburi mata pak guard...kalau de tanye, cakap nak gi print kat lua~

UNTUK TONTONAN UMUM part one

13 June 2009



part two


wiiiwii~

definisi gembira itu memang sukar digambarkan dengan kata2. perilaku seperti sentiasa tersenyum sepanjang masa juga adalah sindrom kegembiraan tahap tinggi atas satu2 pencapaian positif seseorang.

malam tadi delete email sehingga inbox kosong.
12:45pm hari ini, 273 email baru dalam inbox!
banyak gile komen gambar dan video kat FB~

[kalau kau ialah jejaka atau gadis terhot di Malaysia, ini mungkin tiada apa2 kesan pada kau... *imaginasikan penulis seorang gemok yang berkacamata bulat, berkemeja putih sendat dengan rakan FB xlebih dari 20 orang. "ini pencapaian terbaek aku setakat ini..."kata si gemok itu]

akujualkaubeli...

04 June 2009

RM23

nak tak baju nih??
kalau nak buleh laa oder...
harga RM23 untuk lengan pendek
RM25 untuk lengan panjang

[untuk design lengan panjang, logo depan dan belakang kat area bawah sket...seperti dalam gambar di bawah...err, sila imaginasikan ianya dalam keadaan lengan
panjang...seyes nih~]
RM25