SENYAP JE DIA PASTU...

27 February 2012

tetet tetett~ *mesej masuk enset*

nombor x dikenali.. mesej ringkas
"askum" terasa lembut aje tutur bicaranya.

"w'salam.. sape ni?" aku reply ringkas.

"robert*.. ni fiqa ke?"
*(bukan nama sebenar, aku dah ubah..tp memang nama lelaki)

? . . .

"x, ni fairuz.. seorang lelaki"

senyap je henset pastu...

TETIBE AJE HABES.. GUA PON PELIK...


Assalamualaikum,
di atas ialah cover novel bertajuk ONE STEP BEHIND (a Kurt Wallander Mystery) oleh Henning Mankell.

kakfawi bagi aku buku ni.. mase taun 2010 kot. aku xpenah ade mase nak bace. elok je duk diam2 kat rak buku aku..

aritu,
pc aku rosak.. aku pandang rak buku kat sebelah pc.. aku amek buku nih bawak balik bilik.

harini,
aku dah abeh bace dah novel ni.. bole tahan.

______________________________

kesimpulannya, internet buat aku x bace buku..

CERITA PENDEK : SELIPAR YANG SERIUS

23 February 2012

tadi magrib gua jalan2 kat pasar rabu bersama rakan2 Engin.. ha ah memang unpredictable sungguh~

sesampai kaki gua menapak di depan kedai jual selipar, rakan gua Nate (bukan nama sebenar) stop, lantas membelek2 mencari selipar jamban merangkap selipar meeting dan kelas dan segala aktiviti harian laen katenye..

"haa saye nak yang ni" ujarnya yakin.

"bungkus?" pakcik jual selipar lantas mengajukan soalan ringkas. serius.

Nate diam kaku. gua perlu segera menyelamatkan keadaan.. gua tahu gua diperlukan.

"makan sini" balas gua ringkas.

_______________________________


PERSOALANNYE SEKARANG IALAH... BILE?!

12 February 2012

salam

Siang tadi aku g tengok wayang.. sorang2. aa.. emm.. awek bz kat umah buat sangkar kuceng, so dia x ekot. aku tengok citer HAYWIRE..





---------------- SPOILER ALERT ----------------




sebelum ni aku tengok trailer dia cambest~
babak2 penuh aksi, macam cite Bourne versi pompuan gitu, aa ye hero nye ialah heroin.. menarek laa trailer dia!

tapi . . .

bile aku tengok cter nye. . .

slow gile. ade je lawan2 tapi stail penceritaan tu wat kan cerita jadi melankolik.. jadi slow.. aku jadi boring bile babak berlari kejar orang jahat tu terlalu drag time. nak watpe tunjuk lari sampai 2minit? lama tau dua minit lari pastu view sama je, kemeramen shoot gambar muke hero tgh lari dari depan.. tambah plak ngan muzik latar cam stail2 retro.. adehh.

pastu ade lagi satu babak drag time lagi..
hero jalan kat tepi jalan.. pastu kene follow ngan musuh. hero jalan....jalan....jalan makin laju... jalan belok selekoh... (dalam penceritaan aku mungkin nampak menarik, tapi bile ditonton..jadi lama gile babak camtu. aku bosan)

babak yang aku puas ati dalam cite ni... rasenye bile btumbuk. hero ialah seorang heroin, iaitu pompuan.. so bile dia betumbuk belasah lelaki, dan jugak kena belasah xagak2.. rase puas hati. macam real la, macam sakit. puas hati. seyes.

tu jelah.. yang laen sume agak melankolik dan slow dan biasa2 sahaja~

huh