lecturer aka supervisor terpaling awesome :')

28 November 2012



tenkiu madam, tenkiu kerana terlalu awesome.

:)

AKU DUDUK DIAM.

26 November 2012

"I was grasping for air mase pak guard penuh dekat area jambatan tu, serabut and cuak sikit2 and nak susun huruf took too long, and budak2 yg naik ke skybridge dah lepas skybridge and sampai observation deck dah, dok pk nak scrap everything, and just kumpul dekat tangga, amik gambar ramai2, buat donation and balik. but Allah made me numb and tak mampu nak buat/control apa2, and then I feel that Allah's teaching me something, 'no hisham, u're not in control of things, I do.' and subhanallah DDUG tadi teach me to be more humble. alhamdulillah."
Bro. Hisham, organizer #DDUG, Weekenders Club










aku pun neves gak memula tengok orang ramai dan pandang langit, ujan rintik2... pandang jam kat maxis tower, dah 5:30pm...

alhamdulillah.

everything went from good to awesome.




 gambar aku edit dari sahabat2 photographer. amek dari dalam Kinokuniya.





Dr Hafidzi, pengerusi Aqsa Syarif (baju putih tengah2) pun turun padang dan bagi ucapan pembakar semangat.
Yg pakai baju I LOVE GAZA tu pengerusi Aqsa Syarif Caw. Gombak, Akhi Syed Radhi, merangkap naqib usrah aku :) Paling kanan baju merah - organizer #DDUG bro hisham yg sangat humble orangnye. pastu sebelah dia, hisham jugak, aka Abg Ketua Tabung~ hohoho









SAVE SYRIA, FREE GAZA




pelajaran baru hari ini.

16 November 2012

HARAPKAN PEGAR, PEGAR MAKAN PADI

MELEPASKAN BATOK DI TANGGA

MERAH PADMA




sekian.

himpunan bahan bacaan ringan dan berat.

15 November 2012

salam,
nak menulis panjang2 tapi sekarang ni macam bajet bz... hanya mampu update dengan gambar2 sahaja~

berikut ialah gambar bahan bacaan aku yang ade di bilik hostel.



antara komik, novel, cerpen, dan non-fiksyen yang berjaya ditelaah.





bibliografi tun, yang versi omputih punye taww~~ (xabeh bace lagi . . . )





komik kesukaan. kebanyakan komik aku ada di rak buku di rumah. komik yang ni sesat kat bilik sebab beli tiapkali gi stesen bas di area rumah ketika nak balik ke KL. xtermasuk yang hilang, alhamdulillah ade lapan bijik komik Budak Getah, bahan bacaan yang mampu menaikkan semangat dalam diri! yeahh!




ini dari kecik aku dah minat kat watak sherlock holmes nih. mase mude2 dulu rajin baca komik Detektif Conan. Dalam komik detektif conan ade banyak reference pada Sherlock Holmes. even nama Conan Edogawa tu pon si Shinichi tu dapat ilham daripada Sir Arthur Conan Doyle, penulis buku Sherlock Holmes.

tapi koleksi aku xlengkap lagi...

masih belum ade A Study In Scarlet, The Sign of Four & Valley of Fear. mohon dibelanje~




Ini buku hadiah dari kakfawi. Best jugak cerita dia. Polis tua yang asek terlambat selangkah daripada pembunuh~ mohon dibelanje semua series Kurt Wallander ni.





pompom pommm!

Dan Brown memang aku layan.

Sape pinjam Da Vinci Code aku? sape pinjam Angels & Demon aku? PULANGGGKAAAANNNNNNNN!!!!

Lost Symbol best la jugak tapi aku paling layan Angels & Demon, dia punye pace lagi laju dan sedap. Dan aku suke watak Robert Langdon tu.

Mase aku ternampak Digital Fortress time jalan2 kat convest aritu, aku terus beli. Tapi rupe2nye xde Robert Langdon dalam Digital Fortress....wuu tolak 2 bintang daripada 5 bintang. Tapi ade Susan, computer geek yang hot~ hohoho. so kire tambah 3 bintang! muahaha.

mohon dibelanje kali ini : Dan Brown's Deception Point.



sekian,
pakgad dah suh aku keluar dari studio. okebai.









p/s:


emm.. ini buku kecil yang aku harap aku akan sentiase baca sampai aku mati.






apebende aku nih? apebende nih weyhh??

08 November 2012



susah betul untuk aku nak sabar dan diam aje bile kata2 aku dibidas... (-___-")>

macamane nak jadi orang yg baek?

aku masih ingat lagi, bende asas aku blaja - syukur dan sabar. syukur dan sabar... syukur..sabar.

kalau best - syukur,
kalau x best - sabar...







tapi







susah betul nak apply . . . (-___-")>





ENTRY BARU LEPAS MITING TERGEMPAQ QAED

07 November 2012

hahahahhahahahahahahaha sampahh~

dodging bullet

skang ni aku nak buktikan sesuatu..
aku harap aku berjaya.

yeahhh kamon pai!

'bismillah'

GADIS COMEL

06 November 2012








sepupu aku, Fifi yg comel..






RAIN, BERCAKAP DALAM HATI, PAHIT MANIS, DAN LAIN-LAIN

02 November 2012



event ni bukan sekadar charity concert satu malam sahaja.. sebenarnye ade jugak theatre performances, talks, exhibition, booth2 jual barang.. dan ntah ape2 lagi tah. haa esok, PAGI SABTU, 0925 - KEVIN MARK LOW'S TALK kat KAED.



"It's time for our revival."
[kaed revo team,2012]