BANYAK LEMAK ENGKAU ! !

26 February 2009


Err...aku tidak marahkan sesiapa ..dan aku juge tidak menghina mane - mane pihak sebenarnye.. Aku makan malam di RESTORAN NASI LEMAK ANTARABANGSA KG BARU yang terletak di Taman Melati, deretan RESTORAN SATE HJ SAMURI...

Aku (watak utama ) dan watak - watak sampingan berikut ; Piei_sopan, Redline_trx, El_mi, Ejah dan watak pipih Azroy makan bersame malam ini setelah sekian lame tidak duduk makan semeja...wiii, heaven nye...

err...

heaven berkenaan makan bersama saje, dari sudut pandangan yang berbeza.. kami makan ala kadar saja kerana kami ini semua sedang berjimat cermat dalam membelanjakan wang saku.. Maklumlah, kami semua mempunyai cita - cita menggunung tinggi untuk mengumpul duit sehingga mencecah RM3000+-...(er..mungkin kurang sedikit dari itu)

Kenapa??

HERITAGE STUDY...dah tu je dulu...nanti2 akan aku ceritakan lebih lanjut tentang HERITAGE STUDY...

Ape yang kami makan???lalalaaa

Nasi Lemaklah...
dan fawi ketua rombongan kali ini makan Laksa...

harge de berpatutan lah...tp nape piei juz makan nasi lemak ngn telur + air suam??...lalalaaa...

ape komen mereka tentang makanan di sini ya??
ape pula komen anda??
____________________________________________________________________
kadangkala kite perlu mencuba sendiri jika tiade reference... dan mudah- mudahan aku, dan kamu akan menjadi reference itu d masa depan..

seperti , dalam konteks makan nasi lemak ini...kami smua pon tidak pernah lagi makan di restoran itu. oleh itu, kami mengambil langkah berani untuk menjadikan diri kami sebagai bahan eksperimen...

hipotesis awal kami ialah,
1. stail kampung, so murahlah...lagipon nasi lemak cm xdelah mahal sangat kn?kerana jika mahal-nak-mampos, persoalannye ialah, lemak ape pulak yang mahal sangat tuh??...

2. ade awek cantik2 jadi waitress...

3. ini mungkin buleh jadi tempat untuk kami yg tidak banyak duit hang out bersama dan lepak2...(jika hipotesis 1 dan 2 betullah...)

Kesimpulan

1. C#@%#@$^%&**&)#!!#

2. biar aku translate ape yang aku tulis di atas ini ya...

"mahal..makanannye biase2 saje,tidaklah beguitu berbeza dengan masakan mama & nenek aku.. awek2 di situ pon biase2 saje... tidak menarik perhatian aku mahupun mane2 jejaka..."

10 comments:

  1. sy tiada dlm watak di atas...di manakah sy?
    sy tidak tahu akan tempat di atas...siapakah sy?hmm...

    ReplyDelete
  2. takpe...mungkin laen kali jika kite berpeluang kua dating bersama, kite akan pergi ke sini....

    ReplyDelete
  3. tp kamu kte mahal...sy xnak yg mahal2..hehehe

    ReplyDelete
  4. ahahha~ade jugak blog ye.hahaha..weh.ptg td bru je aku gi mkn kt retoren ns lemak menggelabah nk mampos nih ngn ujer,pair n benjamin button..pergh..ns lemak cm biase je.harga tanak kalah.taw la tmpat best tp mknn tu bg la best jgk.ni standard kedai mamak je..

    haa..lg satu peristiwa menarik kt kdai tu ialah akak waiteres tu sempat lak mencarut mase nk letak sudu ats meja.ade sudu jatuh n then dia melatah "ops p****t pecah".haha.aku da gelak gile2.bdk2 laen gelak dlm hati je.sengal akak tu.kalu aku wat report kt manager dia comfom kena buang keje.hahaha

    lps mkn......kami bertekad tidak mahu dtg lg walaupon sblm keluar kedai mereka2 berkata.."thnx bang.datang lg"...mungkin aku akan dtg lg hanya utk menghidu bau ns lemak sahaja....hahahahahahaha

    ReplyDelete
  5. "ops p*****t pecah"

    mak aihh...ini kes melatah yang kronik...

    hmm...memang jelasla harga makanan de mahal...aku baru je kire bape harge makanan aku, nk bayar semula pade redline_trx.. RM10.15...DEM...

    sebenarnye aku punye target perbelanjaan ialah xlebih RM10 sehari....klu cani...makan sehari sekali jelah

    ReplyDelete
  6. mak aih...mahal gle takat mkn nasik lemak...bek mkn seafood belacan friedrice kt JOMBALI carrefour wangsamaju...lg best...sedap...10hengget skali ngn air yg sedap...puas...haha

    ReplyDelete
  7. min : mungkin saye akan cube itu....

    kadangkala kite perlu mencuba sendiri jika tiade reference... dan mudah- mudahan aku, dan kamu akan mejadi reference itu d masa depan..

    seperti , dalam konteks makan nasi lemak ini...kami smua pon tidak pernah lagi makan di restoran itu. oleh itu, kami mengambil langkah berani untuk menjadikan diri kami sebagai bahan eksperimen...

    hipotesis awal kami ialah,
    1. stail kampung, so murahlah...lagipon nasi lemak cm xdelah mahal sangat kn?kerana persoalannye ialah, lemak ape pulak yang mahal sangat tuh??...

    2. ade awek cantik2 jadi waitress...

    3. ini mungkin buleh jadi tempat untuk kami yg tidak banyak duit hang out bersama dan lepak2...(jika hipotesis 1 dan 2 betullah...)

    ReplyDelete
  8. btol2..belajar dr pengalaman org laen adalah satu tindakan yg paling bijak dlm proses pembelajaran nilai kehidupan.ia dpt menjimatkan masa dan terhindar drpd impak negatif dlm eksperimen tersebut..-dr.afwaz-

    ReplyDelete
  9. aku harap ko blajo sumthing....AFWAZ...

    ReplyDelete