sila baca post sebelum ini dahulu~

07 September 2009

dah baca post aku yg lepas?? tentang pizza tu...
sila baca sekarang
. . . . . . . . [selepas seketika]

tajuk post yang ini ialah,
'Susah Sebenarnye Nak Bahagikan PIZZA Supaya Semua Cukup Dapat Sama Rata...kekadang tu kite dah kire dah congak dah..tapi tibe2 still kurang ~'

macam tajuknye jugak, memang susahkan nak bahagikan sama rata pada setiap orang?

macam tu jugak laa diri kite..

kadangkala kita xboleh nak bahagikan diri kita kepada setiap rakan kite dan berlaku sama adil... memang susah. lagi susah sebab ia sesuatu yg subjektif, sesuatu yg abstrak, sesuatu yg bukan senang2 aje kau buleh potong2 sama besar pastu pass2 kat member..even pizza dalam cerita post sebelum ini yg nampak macam mudah nak bahagi tu pon ade masalah...ada berlaku ralat ntah kat mane tah...

inikan pula soal melayan setiap keinginan rakan2 kita . . .

kekadang kita berusaha sedaya upaya melayan orang ni, tapi ade orang laen jeles...sebagai contoh, aku.. dan kalau kau cube betulkan keadaan dengan aku, nanti ade orang laen pulak rasa terpinggir..adehh, macam mana ye??

kau ada idea dan jalan penyelesaian??

mungkin perlu bagi masa untuk orang tu sesuaikan diri de dengan rakan2 dan nanti lama2 de ok laa tu . . .

1 comment: