SPOILER ALERT! BIG TIME! JANGAN BACA KALAU XNAK KECEWA~

13 November 2010

REVIEW sejurus selepas menonton : "poyo gile citer nih wehh!! ahahahah"



acecehh intro~


wahh orang kena sedut lahh~


battleship alien; macam yg biase korang akan nampak dalam mane2 citer pasal alien. stok yg berserabut ngan duri2. ade tengok muvi Star Trek latest tu x? pastu bayangkan de terapung macam Independence Day

robot Sentinel dalam The Matrix kenal x? oke mereka diambil belakon dalam muvi ni jugak. *xtau, sile gugel image mereka*



senjata US. berjaya tembak jatuh alien ship.*ship tu jatuh menjunam ke bumi macam dalam Independence Day tu lahh~* tapi kali ni alien dah lagi advance! de ade 'kuasa-hidup-semula'; objek hancur2 bergabung kembali~


ahh si poyo nih dah kua dahh!



"arghhh!! nak lari ke mane nih?? semua orang kena sedut ke udara lahh!! arghhh jom lari ke bumbung apartment!" *wadde?*



"jom menuju ke tengah2 helipad kat atas bumbung ni tanpa ada tujuan yang jelas~"


hero dan awek disedut ke dlm kapal angkasa alien *ohh xsangkanye~*

.

.

.


relaks dulu jangan abeskan popcorn plz, part poyo baru je nak bermula :

wikipedia :
otak manusia digunapakai untuk menghidupkan segala macam rupe alien. kua kan otak manusia dan letak kat kepala alien yg blubang xde otak. pasang je otak, terus alien mengganas berleluasa di muka bumi.

berbalik kepada muvi,

otak hero disedut dan dipasang ke kepala alien.

tapi dek kehebatan otaknya, maka tubuh alien tersebut masih lagi dikawal oleh otak seorang hero lantas menyelamatkan aweknye dari dibunuh oleh alien laen. dalam tubuh alien masih wujud kehebatan cinta seorang hero, menghabeskan sisa2 hidupnya dengan menyerang makhluk pelik laen . . .

pung pang pung pang, abes camtu je~

______________________________________

entah ape bagus sangat ngan otak si hero tah aku tengok dari awal tadi minum arak jugak, melihat aurat wanita dan tidak lupa juga untuk maen pompuan..


______________________________________



vanilla strawberry puree kat sweet bowl memang sedappp!! wiiwiii~


7 comments:

  1. tidak. ia menggelabah lebih dan terlebih poyo~ penyusunan babak juga kurang menarek bila ada pengulangan babak yg bagi aku macam xperlu. selepas tunjuk sedikit intro, ada teknik imbas kembali 15jam sebelum itu, dan lepas tu tayang semula babak intro tadi.. so intro yg awal2 dah tayang tu mcm xsignificant kewujudannya, macam kalau xperlu ada pon xapa. dan lagi, jln cerita pasal alien takluk dunia, tapi kisah yg kite nampak cume antara 5orang watak aje.. kalau stail Cloverfield tu aku bole terima sebab itu dari kemera 1orang awam.. alien pon jenis yg same; tentacles, teknologi tahap dewa punye moden tp penampilan macam denosor.. ending de pulak memang "ok plz la jgn mengarut sgt sampai macam watak game: mutant hodoh tapi berjiwa nurani bla bla bla"

    ReplyDelete
  2. mcm filem2 alam version Hollywood lah nih??haha.thanx for the review,xkan tengok dahhhh.mcm buried lah.HAMPEH

    ReplyDelete
  3. haha. kurang berbaloi ditonton di panggung wayang~ buried pon hampeh ye?

    ReplyDelete
  4. komen Mike Hale, dari New York Times :
    Trapped inside what looks like a Marina del Rey condo complex, the principals raise and lower the blinds, run up and down the stairs and occasionally venture outside, while the audience, if it has the energy, yells: "No! Don't do that! That's stupid!"

    serius memang ini tepat!

    ReplyDelete
  5. CHOPP 2x nak buat pengumuan...aku pun ada gak dalam situasi phy ni sbb kitorg tgk sama2 and we had a big laugh lpas klua movie...aku rasa lg njoy gelak2 dgn phy drpd the movie

    ReplyDelete
  6. hezry : sinaran biru dalam kete kau paralyzed aku dowh! better go change d colour! ahah~

    ReplyDelete