DOGMA : trip site analysis ke Taiping membosankan ~

29 July 2009

ini gambar biasa diambil oleh orang biasa~


ini gambar biasa diedit gune adobe photoshoplightroom oleh orang luar biasa.muahahaha~


TRIP TO TAIPING PERAK
24 - 27th JULY 09'
a r c h S T U D I O s e c t i o n T W O ~


day 1 friday
gerak dari uia pukul 6am~
aku ketua dalam bus UIA...lalalaa~
aku demam + aku ade sejenis penyakit laen. orang panggil 'sindrom tidak buleh membaca dalam kenderaan bergerak', so awal2 naek bus je dah kene check namelist..dah start pening, OK..tido~

bangun je dah sampai Cameron Highland~

stop jap je kat perkampungan orang asli.. pastu 3rd yr g jejalan kat area bandar.. pecah2 ikut kumpulan2 kecil wat case study, tengok2 hotel/ rumah penginapan. aku follow owang pompuan.. KakFawi, KakPaah, KakFarah, KakDzu...lalalaaa~

jalan2 jap je.. pastu makan kakFarah belanje. aku tade langsung duit~

solat jumaat

abes solat jumaat aku jalan sowang2 sebab member llaki sume g makan.. g bus, sume gadis..abang driver belanje durian!!wiii~ *mkn cepat sebelum dak2 laki sampai...mkn cepat..mkn cepat*

bus gerak dan aku pon tataw bile aku start tido tp awal gile r..kul 3 kot. terbangun kul 6.16pm, bus bru nak benti kt RnR..wahhh, lame tul tido~

sambung perjalanan ke tempat penginapan kt Bukit Merah. sampai petang, lepak2..malam makan kt rumah banglo mdm Hanita duk.

sesi tengok tv di rumah bujang....err,TV tengok orang~

day 2 saturday
hari ini ade HERITAGE TRAIL
aku same group dengan kakPiei, kakDzu, kakNab, kakTini.. 2nd year - Aina, Ain, Wewe, Jimi, Hidir...TERBAEKK KAN?
group first sampai last checkpoint..wiiwii~

makan2 dan solat2~

SITE ANALYSIS
aku kat site B... under Aesthetic, aku lah yang mengukur building yg bakal d conserve tu~ adehh.group Aesthetic aku ni dah laa comel2 je sume.. KakNab, kakSu, kakFawi, KakAdie+SLR...

balik, makan malam kt area belakang rumah aku. pastu ade plak laa CULTURAL NITE...group aku xdapat pikirkan ape2 idea persembahan pon...lalalaa~
persembahan malam tu mmg sgt best dan penuh variasi.. seyes seronok tgk.. semua group pon cume discuss dalam setengah jam je, tp performance gempak2!!~ performance group aku?? ehehe...RANDOM abess~

day 3 sunday
menuju ke Kuala Sepetang.. MATANG MANGROOVE TRAIL
dengar briefing pasal hutan paya bakau.. jalan2 dalam hutan paya bakau.. naek bot!!~ aku xmuat la plak kan nak join dak2 nih, aku dah muke sedey...tapi aku sonok semula sebab aku naek bot ngan madam hanita!! bot aku ade mdm hanita, bro.Lan, Yas, Hezry, Shafiq Hashim, Mursyidi, Kakpaah, KakSu...

sampai jeti semula.. aku lapo dah. mdm ajak g makan mee udang! naek van kali nih pon aku xmuat nak join group piei n the gang..hmm, xpe. aku g ngan mdm hanita lagi..de blanje~

BBQ NITE mmg terbaek.. memula tataw nak wt xtvt ape...maenn!! kami maen game capkalicap [tiru2 gaye member sebelah...]mdm first tym maen tp sgt hebatt!! pastu aku emo 5minit.. pastu aku maen game ultraman..

"ultraman akan menyerang..ultraman akan menyerang orang yg pakai kaen pelekat!!~" aku jerit. hahahaha..mmg saje aku aim kt ihsan 2nd year mase nih~

alaa, susah laa aku nak btau cmne nak maen tp aku start first dan berjaya 'menyerang' ihsan dgn hebat sekali... hmm, nab pon perform mase nih..
**psst, aku rase de saje je mengalah mase ultraman 'menyerang' ORANG YG MASIH SINGLE~ heE

makan!! makanan banyak gile..banyak gile2..ayam bbq..sosej..ayam bbq lg..nasi..sosej...sosej lagi...

malam ni tido kat dewan makan..xtido kt chalet pon..saje nak aircond..lgpon tanak sempit sgt sume dalam chalet


day 4 monday
huarghh.. bangun awal berkobar2 semangat nak solat jemaah & dengar tazkirah pagi. hezry bg tazkirah..mlm tadi de dah ingatkan ktowang supaya jgn hepi2 sgt sampai lupe Allah.. istighfar~

check out pagi,dan menuju ke Bukit Merah Laketown Resort~
dapat tiket yg buleh masuk sume tempat.. first sekali dengar Landscape Arch kt situ bercerita ttg pembangunan Bukit Merah..perghh..site model ade lampu2~

naek bot..g Orang Utan Island. tengok orang utan..ade sekor name ILYAS.heE.. menarek!!~
pastu masuk Laketown Ecopark..tengok binatang..memerang adalah binatang yg sangat2 comell !!!!~ adehh..lama gila aku lepak kat habitat memrang..seyes rase cam nak bela

tengahari bute dah~ hmm..xkan nak mandi manda kat Waterpark waktu panas2 cani kan.. SALAH! ktowang mandi tanpa hiraukan cuaca terik!! wahahaha~

pukul 5pm..puas dah mandi..dah sunburn abes..balik~
stop kat RnR Tapah - solat n makan2
naek bus..bajet2 cam nak tdo..cam bese lah ttiap kali naek bus pon tido tv pasang cerita APOCALYPTO la plak kan..kali nih semua mata pon terbeliak tengok cerita tuh!! seyes kt belakang sume dak laki xtido langsung~

09:30pm - sampai KAED~

- the end -

No comments:

Post a Comment