jangan cemburu dengan aku, aku ini apelah sangat kalau dibandingkan dengan berat badan kau~

13 July 2009

sudah kembali ke sekolah... waaa,dah makin matang [sepatutnye laa~] dan semacam rasa x sabar2 nak alami sesi persekolahan kali ini..

sebelum aku mula sibuk dan jadi pemalas, biar aku isi blog aku dengan tentatif program minggu lepas. ahaa, trip hujung sem lepas memang yg terBAEKK~
dah bace blog AFIQ?? [buleh klik sini]
versi laen??MIMIE[pon buleh klik]
ini versi aku, dari perspektif diri aku pulak~

suasana hening pagi 3hb Julai buat aku berfikir panjang...
tepat pukul 12tgh mlm masuk 4julai aku & rakan2 patut bergerak ke utara.. tapi sebenarnye pagi 3julai ni aku still xpasti nak ekot atau nak balik umah. asal nih ?? aku ada sedikit celaru dalam hati.. aku banyak tidur masa ni sebab xnk terfikirkan masalah2 serabut kat dalam hati.. apesal hati??bukan otak ke?? sebab terase saket tu dekat hati...bukan kt kepale~ mesej mama,jap lagi mama call.. mintak pendapat lagi.. kalau xsedap hati sila minta petunjuk dari Allah ye. salah satu cara Allah nak sampaikan petunjuk tu ialah melalui keterbukaan hati mak ayah kite untuk bagi kite jalan2 atau tidak. mama bagi! lagipon mama pon nak g jejalan ngan rakan2 sebayanye ke Seremban. aku dah makin tenang, so tidur pon dah lena~ [hoii!! kaw asik tidur je hari nih!! macam kaw yg drive lak!!hahahah]

malam pukul 11 baru aku packing sambil2 ym member...

pukul 12 aku lari2 turun kaed, g tempat parking kereta untuk sesi...ahaaa, sesi bergambar!
"bro. salman,tulung amekkan gambo kami dalam gelap nih!!cantekk2 taw!!~"

pukul 12tgh mlm,yeayy!!~ aku hepi sesowang sebab hari ini hari lahir aku. xde sape pon lagi yg g trip nih wish aku. xpe..xpe.. aku dah bese dah, birthday aku mmg selame nih pon kene kat area2 owang bz ngn hal laen..

ade 3 kete
KCH > afiq yasin nab elmi
WLT> jim mimie kache afwaz
BGR > adib aku farah paah

dalam keta BGR, kami sakan berkaraoke~
ish..tade sape pon wish besday aku..hmm, call owang lah. lalalaaa~ [hahaha, aku call kaw laa nak dengar ko nyanyi lagu besday untuk aku! wii~]

pecutan kereta malam tu bese2 je.. pecutan bermula dari 120km/j... mak ayah sume jangan laa risau, kami sentiase mengingatkan diri memasing agar memecut manja pada kadar 120km/j sahaje..kekadang je terlaju sikit

vroomm~
0530am kami sampai rumah kakJah.
waa, sampai2 je trus dapat tilam ngan bantal empuk..cukup sume 12 owang~ solat dan tidur.. hmm, dari tadi semuanye laju> memandu, solat dan tidur

rumah kakJah tersangatlah best kerana layanan tahap 5bintang! aku bangun dalam pukul 9lebih2, mandi dan trus duduk sarapan! owhh,sarapan pagi ni cume aku ngan afwaz je jejaka!! watak2 laen ialah kakJah, kaknab, kakelmi, kakpaah, kakfarah, kakmimi, kakyasin dan kak kache..huh! geng driver [afiq jim adib] awal2 dah kua g jejalan xbawak aku..huuu, jahat tinggal aku~

ok dah siap makan, dah buleh g mandi Sg. Sedim!

. . . .

wait, kite tunggu sampai masakan tghari lak siap, ley bawak bekal makan kat Sg nnti. OK 1255pm baru nak gerak!

mandi sungaiiii~
wiiwii~sonoknye... macam xpernah mandi tw tak perangai kowang nih. hati aku still xbape sedap mase nih sebab ade dengar citer2 bahaye tempat ni.xpe, kite mandi tempat cetek je k? ahaa, kat area air paras buku lali nih laa jom~

mandi jap je dak2 nih da pakse makan..yelaa...yelaa... owang makan laa nih
aku makan sambil duduk dalam air cetek. bajet cool habes r tuh dah~ lalalaa. sambil makan pandang2 Nab sebab de pegang kemere..gaye kontrol abess r wa cakap lu. gua tambah nasi lagi..gua tambah lala masak lemak tu.. gua mase nih memang berselera besar. dak2 kuat makan len dah stop ke tu?? apesal wey??lalalaaa~[xhirau langsung owang laen..]

adehh, tulang teselit kt celah gigi geraham aku..
sejurus selepas tu...dunia aku kabur...
susah aku nak gambarkan . . .
putih...salji turun dari atas. nasi aku dah kemane.. rakan2 gelak ketawa . .

wahahahaha~
birthday party aku dah start!! demdemdemdem..aku hepi gile mase nih!
mase tu walaupon member2 kite baling telur ngan tepung kat badan kite yg basah kuyup tu, kite tetap hepi dan mampu tersenyum..

BUKK!!

"ouchh.. aaAa, nih dah maen baling2 batu xbest r" getus hati kecilku..sakit woo pewot kene baling batu..

mimi : sori paii~ *asal telur nih xpecah??telo rebus ke* [mimie cube lg ketuk2 kt badan aku tp still xpecah...haihh~]

kene baling tepung, baling telur, baling kek...lepas tu dapat adiah seluar jeans ori Levis Redloop..wiii~ tenkiu sume yg telah buatkan aku hepi hari tu \(^-^)/

tapi dalam hepi2 tu ade gak yg saket2 badan luke2 calar2 badan...heishhh~
[yasin nakal g kt arus deras pastu hanyut... mase tuh kami cume dapat tengok je..aku memang dah cuak dah tahap.. tahap tinggi~]

4:59pm - bertolak ke rumah afiQ.
7:00pm - sampai umah afiQ, makan sup sedap...xsempat tengok sunset, xjadi wt BBQ.
8:30pm - hujan renyai2.. nak wtpe nih weyh??jalan2 jom...men bowling jomm!~ [farah ajak...hmm, mmg patut pon de ajak men bowling siap bayarkan dulu, memanjang strike..aku??aku saket otot maen bowling kelmaren tu xilang lagi.. macam haram je aku maen~]

11:00pm - sampai rumah Kg. afiQ... ade makcik n pakcik afiQ. xley wat bising kt sini..makcik de observe. aku mane reti duk diam, kompem ade je lawak aku terfikir... afiq bg aku bace mesej kt nset de..
"ape gelak2 lagi lelaki pompuan malam2 cani, kan xelok"

ok, aku tidur~

bbq di pagi hari perlu dibatalkan lagi. hujan renyai2. aku dan rakan2 lelaki makan nasi lemak free 2bungkus..heEe~

11:00am - bertolak ke rumah kakPaah.. umah de kat tepi laut~ sempat makan mihun sup sedap gile..aku makan banyak giler kot..5 kali tambah ke?? hobi aku ialah makan makanan free...jangan lupe ini~

lalu jambatan pulau pinang.. sangat hyper macam xpernah lalu kat jembatan~

Fort Cornwallis. hari ahad tutup. jalan2, bergambar, panjat tempat tinggi~

03:00pm - menuju ke pantai~ mandi laut, men layang2, makan bbQ... bbQ sedap giler! seyes

siap solat jamak maghrib n isya', jejalan kat kedai cenderamata kt tepi jalan... xbeli pape. ohh, beli eskwim sahaje~

makan malam di Padang Kota. [aku xde duit sangat.. aku order teh o ais je...pastu makan kerang ajim belanje.. dalam hati aku, xpelah.. xlapar sangat pon. matlamat aku perlu jelas. matlamat aku satu...aku sabar menanti~]

matlamat aku memang tercapai lepas aku sampai rumah nenek kakPaah!!
murtabak!! durian!! putu piring!! sume free~
heaven kan? (^-^)/

01:00am - aku siap makan, panas badan..mandi jap. member sume dah tidur. aku ngadap tv tengok Heroes kt tv3. nenek kakpaah baek btul. tanye aku ade nyamuk x.. bagi bantal walaupon sebenarnye dah byk tu.. huu, baeknye layanan. 02:30am aku tido~

6julai09 isnin
07:00am - malas..gile..nak..bangun...
makan nasi lemak bungkus lagi.. nasi lemak kali ini disertakan dengan pilihan jawapan :
A. ayam
B. bilis
[ape lagi huruf ade haa?? aku xingat sebab aku cume pilih A je]

ahaa..umah nenek kakPaah ni bukan kt pulau, so arini kami nak g pulau pinang lagi sekali.. bajet2 cam nak naek feri r g tu, tapi salah2 jalan..naek jembatan lagi!! hahah

stop jap! aku ade meeting!! dah start pon tuh!!adehh**

No comments:

Post a Comment