PENING KEPALA AKU LAHH~

14 October 2012


korang dah tengok Hunger Games? movie tuh..
hmm, aku baru amek dari pc member.. tengok sket . . .

pastu rase pening.

aku bukan maksudkan pening macam susah nak paham jalan cerita tu, aku cakap pasal literally pening. pening yg betul2...

grr... geram pulak aku ngan cinematografi cite nih.. menggelabah gile tetiap mase nak buat efek gegar2 hand shake~ gambar pakcik tua, gambar orang susah tengah bejalan, gambar budak2 jengah ke luar tingkap, nak watpe pulak efek bergegar2? lagu melankolik nak tunjuk macam orang susah, macam sadis... visual pon dah oke tunjuk orang2 tu, tapi cara penyampaian pakai stail gegar2 tu mcm tengah penuh aksi, macam tengah gelabah.. . . . heishh geram aku~ pening kepala, literally.

aku terbayang kalau bubuh efek slow-mo untuk tunjuk kesadisan hidup orang district 12 tu lagi menjadik..

cube korang bayangkan; visual slow motion tunjuk pakcik muke kedut2 tengah kelip mate sambil menoleh ke kiri. . . . slow motion kanak2 tengah lari2 kat jalan lecak.. pastu slow mo gak kat slipar dorang, kasi nampak tanah lumpur terpercik2~... baru la nampak sayu.

hmmm... terase macam nak belajar buat video la pulak. . .



 haa di atas merupakan contoh2 shot yg pada aku xperlu nak bergegar2~



gegar2, di tambah plak ngan zoom in gile dekat.. kesian otak aku pening~

No comments:

Post a Comment