"EHH? MACAM NI JE KE PERASAAN NAEK KAPAL TERBANG??"<--tanpa perasaan teruja

03 February 2011

30 Januari 2011

4:00 pagi - waktu2 kritikal aku.. sambil2 final touch up. aku xtido mase nih sebab aku bz wat keje.

4:30 pagi - "pai bangun!" <--mesej dari ajim. aku tumpang kereta ajim nak gi LCCT, dah janji nak jumpe kat KAED tepat pukul 5pagi.

5:00 pagi - aku sampai KAED, ajim sampai KAED. memang nice.. xmacam janji melayu, tidak gagal! xcukup member lagi nih, amek Hakim/Encem kat mahallah Seman jap..

5:10 > 6:00 - zzZ z. disebabkan aku xtidur malam tadi.. memang senang2 je aku tido mati dalam honda civic. bangun2 dah sampai LCCT. muke sembab2 terus aje salam2 ngan ayah ajim, cakap terima kaceh dan g solat subuh.

lepak kat mcD..
sarapan sket.. 3 remaja nih memang yang 1st sampai, sebab flight pukul 9 konon2 kene sampai pukul 7pagi.. secara keseluruhan ade 3 flight berbeza utk kami semua; 9pagi, 2petang, 7maghrib...

AIR ASIA
AK 885 Economy
KL - HO CHI MINH
Sun 30 Jan 2011, 0910 hrs


aku duk perati je bende nih kat kertas yang aku print nih, travel itinerary...

__________________________________

sementara ajim ngan encem g kaunter nak amek tiket, aku g tukar duit jap.. aku tukar sampai dapat 100 USD. rugi sket la sebab tukar kat LCCT.. hmm

pergi mendapatkan ajim kat depan kaunter...

"ticket yang kite booked tu dah di cancel" encem jawab ringkas dan cool


sebenarnye tiket yg di booked tu dibayar pakai kad kredit member kepada member.. kad kredit de tu dah lebih limit ke ape tah, so kire xbayar la.. lepas tu tiket yg di booked tu pon lesap lahh~ hoho

huh. benda macam ni bukan boleh gelabah2. bukan mase untuk emo2. pikir option.. pikir option cepat... member laen sume haram xtau lagi.. tengah leka dan alpa lagi xsampai2 airport.

__________________________________

8:00 pagi - madam zuraini sekeluarga dah kua duit beli tiket Air Asia on de spot mase tu jugak. beberapa ribu keluar laju je~

madam aziah lagi cool "jakarta.. surabaya.. emm, nak gi mane ea? saya dah penat packing barang takkan xjadi pulak! cari je tiket g mane2~"
ahahah. madam aziah terrbaekk!

aku, jim, encem?
8:00 - 12:00 tghari - relax.. lepak kat mcD jap.. lepak2 kat old town jap.. lepak2 kat marrybrown jap.. lepak2 semula kat mcD... (hujan lebat la jugak kat lua tu..)

__________________________________

madam aziah g KLIA dan dapatkan tiket untuk kami semua! harga xsegilebab macam yg AirAsia letak.. harga RM650.. kurang sket kot.. pergi balik.

bersyukur gile!

aku xpernah naek kapalterbang lagi (-__-")> dan encem cakap untung gile sebab pengalaman pertama aku naek kapalterbang ialah naek kapalterbang MAS.

"kalo naek AirAsia, mesti kau akan cakap 'macam ni je ke naek kapalterbang?' <--tanpa perasaan teruja" jelas Encem~

hahahaha.. aku suke!

__________________________________

naek kapalterbang MAS ialah pengalaman terrbaekk!! ahahahah aku teruja! (tunggu aku cerita ape jadi masa tengah flight! ahahah~)

No comments:

Post a Comment