HIDUP MACAM ORANG BESAR~

31 October 2010

macam biase semenjak dah duduk rumah sendiri ni kena la pandai jaga kebajikan, jaga makan pakai diri sendiri kan? hahah~

so ni sikit2 laa kehidupan normal orang yang ade rumah sendiri nih. lebih tepat lagi kalau saya katakan di sini sebagai; kehidupan saya yang ade di rumah member sendiri~

emm jap, hari ni nak cerita pasal basuh kaen ke... nak cerita pasal sesi melipat baju ea? emmm emmm~

oke, mari kita tengok ape menu hari ini ye!

yeyy~



menu de xleh btau dulu, nanti xseprais.. so kite tunjuk bahan dan radas de dulu... (budak sekolah sains nihh~)
kuali secukup rasa 1.. 1 je dah cukup.



tangan jangan lupe basuh.. lepas tu basuh segala bahan dan radas.. tin saden pon basuh gak



potong bahan ikut suke.. laju2 macam dalam gambar~


jeng jeng jeng!

.

.

.

tuan rumah lupe nak beli minyak masak~ (-__-")>


xpe2, teruskan~ (^-^)/



bile nak siap maen potong2 ni bro? potong lada kaler ijau, kaler merah dengan laju, kuali dah panas tu~


pap!! walahhweyy~


lepas bau de dah naek . . . haa cemane nak taw bile mase sesuai nak bubuh 'ikan sedap' tu?
*bile kami dah bersin2 xhengatt~*


"psst, bubuh telur sebijik oke gak nih"
"aku oke je"

so itu lahh de~ api dapur tu ala kadar la besar de k~



_____________________________________

ni baru satu menu.. sabar lahh ye nanti ade lagi post menyusul~ saye kena sambung study lahh.. esok exam URBAN DESIGN~



jom study~

2 comments:

  1. kat rumah sapa? enjoy nye lah masak sardin :P

    ReplyDelete
  2. rumah sape? itu rahsia lagi~ ahahaha~ enjoy gile wa cakap lu! gelak2 mcm bukan musim xm. kalo buat rancangan tivi nih laku gak la. de cam oliver twist tapi ade dua orang pastu dua2 nak cakap depan kemera~ ahahaa *liver twist kuase dua + spontan*

    ReplyDelete