perihal dada~

02 May 2010

setiap orang ada cara masing2 untuk melapangkan dada menenangkan hati yang gundah gulana.
ada yang suke habeskan masa sorang2.. ada yang akan jerit2.. ada yang suke g kua berbelanja makan gile2! ahaha.. baguslah kalau selera xterganggu~ mm.. tido pon ade gak.. maen game.. yang aku taw, masalah dalam hati ni jangan la simpan lelama pendam2.. masalah perlu dikongsi. sebab tu laa ada manusia yang digelar 'good listener'. mungkin xbanyak membantu atau member yg dengar tu xmampu tolong pape pon.. tapi secara psikologinya, berkongsi masalah tu mampu meringankan beban kat otak orang yang bermasalah... ececeyhh, ayat biasa kat dalam bilik kaunseling sekolah~ ahahah

of course laa yang paling penting sekali ialah berkongsi dan mintak tolong pada Allah. kekadang aku rasa malu nak mintak tolong sebab bile senang kite xbape nak ingat pon kat Dia.. solat pon nak laju aje doa pon laju macam xsungguh2.

sebab tu laa ade orang yang ditimpa masalah. Allah nak dengar rintihan hambaNya. Allah nak kite2 ni mintak tolong pada de.. masa2 kite dalam kesusahan baru laa kite nanges2 mintak pertolongan, solat makin khusyuk.. setiap apa2 yang kita lakukan tu kita jaga betul2 sebab kita teringat, buat jahat dibalas jahat.. satu dunia kate 'Karma'..

*islam pon ada cakap pasal ni.. bezanya, balasannya tu berlaku masa sekarang ni haa..atau kat akhirat nanti. xde laa balasan bile kau hidup semula a.k.a reincarnation.


semoga kite semua sentiasa diberi petunjuk dan sentiasa disayangi Allah~

____________________________________

dalam perkara yang tidak berkaitan, semalam aku wat study sket.. pasal 3D laa.. kan kena buat sketchup, naekkan Baitul Rahmah... so kena laa g tengok Ironman 2~ ohh! hahaha

ironman 2 seronok!
*penjelasan lebih lanjut di bahagian bawah ni mungkin bertindak seperti spoiler... better jangan baca kalau xmahu spoiler*

aku suke sebab dalam ironman2, suit ironman dah dalam bentuk compact, macam briefcase! aku suke sebab dah lebih dekat dengan versi kartun. versi kartun, memang Tony Stark sentiasa bawak briefcase suit ironman tu ke mana2. macam lagi praktikal laa kan.. xde laa tetiapkali nak pakai suit kena balik rumah~

babak kat litar lumba Monaco tu best sebab Tony pakai suit ironman yang dari briefcase. tapi suit tu lebih simple laa.. wiiwii~





cool kan??~


side-kick ironman pon dah ade dalam movie kedua nih~
War Machine~
suit war machine ni Rhodey yang pakai, Rhodey upgrade sendiri.. memula de amek prototype ironman yang kaler silver tu [Tony pakai mase nak test terbang 1st time dalam Ironman1].. kosong je xde senjata pape, kaler pon x bubuh lagi.. amek pon tanpa persetujuan Tony. pastu Rhodey upgrade sendiri guna alat2 senjata dari Hammer Industries; syarikat persenjataan yang selalu jeles dan nakkan teknologi Stark Industries~

paling kelakar pasal Hammer industries ni ialah peluru berpandu comel, saiz macam rokok yang besar tu.. digelar ' ex-wife'... pasang kat tangan War Machine. cakap berapi, tapi bende tu xmeletop pon~hahaha



ohh ye, perhatikan juga dada ironman yang dah ada improvement! dari bentuk bulat.. dah tukar jadi 3segi! tu bukan suke2 tukar tu.. dah last2 baru upgrade macam tu sebab . . . sebab . . . aaa kowang tengok nanti taw laa~

^^

No comments:

Post a Comment