'Assassin's Creed II' di setiap pc ye~

24 May 2010

*entri ni cume berfaedah dan nampak logik di mata pengamal Assassin's Creed aje, kau takpayah bace!~*

game paling laku dan berpengaruh dalam studio skang ni,
ASSASSIN'S CREED 2



aku?
aku skang bukan dalam mode gamer laa..
so aku xmaen.
tapi xbermakna aku xberminat. cerita di sebalik game ni lebih menarik perhatian aku sebenarnye. macam hal2 berkaitan asal usul Assassin, apa maksud The Truth.. dan jugak tentang hal2 penerapan benda2 keagamaan.

aku buat study sket...

wat mase nih, trilogi Assassin's Creed blom pon tamat, so memang laa orang ramai xtau apa yang akan berlaku kelak. diharapkan pihak UBIsoft akan buat ending yang memuaskan hati semua pihak... lagi2 bile de dah start tunjukkan video memori 'The Truth'

dari pengamatan aku, dan study yang aku lakukan dengan muke semangat [ dan ponteng dari buat model], aku dapati,

Assassin ialah half human dan half alien.

alien dalam game ini dijelaskan sebagai "Those who came before" atau 'Gods' kot[Minerva tergolong dalam kelompok ni laa]..

Alien mempunyai teknologi yg canggih dan paksa manusia buat kerja2.. lepastu Adam ngan Eve curi Epal emas / Pieces Of Eden sebab nak larikan diri dari tempat tu rasenye.. Eden. [seperti yg kowang leh tengok dalam video 'The Truth']

Pieces of Eden ni jugak laa yg menjadi rebutan Abstergo dalam usaha nak mem'brain washed' manusia so semua ikut arahan Abstergo. tapi Abstergo sentiasa risau pada Assassin, sebab assassin ni ialah half manusia n half alien, mereka ni immune pada bende2 jahat yg Abstergo nak buat tu~

ideologi dalam game ni > semua yg kite tau hari ni [macam cakap2 dalam bible] cume untuk menutup kebenaran yg sebenar. aAaa.. aku bukan suruh kau percaya, cume untuk fahamkan game ni aje~

ade banyak lagi laa yang aku bace...
[kalau berminat boleh jugak klik sini... satu jelah aku link kan.. banyak sangat lahh references kalau nak bagi~]

kenape aku tetiba berminat?
aku memang suke study bende2 yg konspirasi nih. di sebalik game pon ade konspirasi pasal agama gak.. hoho~

jangan terpesong akidah sudahh~

akhir kata, MAENN!! JANGAN XMAENN!! membazir beli Graphic Card mahal2 kalau xtest power~ hahaha



machonye... aku nak baju cani~

No comments:

Post a Comment