mengulangkaji pelajaran dan pengetahuan asas~

25 April 2010

assalamualaikum..

emm.. macam xde cerita nak bitau..

arghh..

ohh ok2.
hari ni aku balik ke kaed. suasana studio agak hambar. tak sabar aku nak tengok studio penuh ngan dak2 ni semula. last semester ni. sem depan xde dah..

ok, rewind sket...

kat umah..
emm kat umah xwat pape~
kampung xde air siang2.. tapi disebabkan kat umah xde sape2 sangat.. aku, nenek ngan atuk je.. so xde la banyak sangat nak gune air pon. ok je...

oh ye, rumah kampung ni memang rumah yg aku duduk semenjak darjah dua dulu lagi. aku memang budak kampung je. duduk ngan atuk nenek. mama aku kerja macam CSI kat melaka, cuti sabtu ahad de akan balik kampung jenguk nenek atuk...dan aku, bile aku ada kat kampung.

kekerapan aku ada kat kampung?
mmm... ini kena rewind lama nih.

semenjak darjah dua aku duduk di rumah nenek, bersekolah rendah di kawasan pedalaman.. naek beskal je, member gi sekolah naek motor..naek motor sendiri..paham?..aku kalo bawak motor,nenek xde motor laa nak bawak gi noreh. xpe,aku naek beskal pon oke. xjauh pon, 4km kot dari rumah. mama cakap, memula memang kena susah2 dulu.. no hal lah, kalao dah tetiap pagi, lama2 jadi biase je..

sekolah menengah aku masuk sekolah asrama. memang aku lama plan dah nak duk asrama, sebab aku pikir, kalau aku sekolah biase aje, susah aku nak gi bus stop dari rumah aku yg jauh di pedalaman tu. dari bus stop nanti baru naek bas sambung2 gi sekolah... aku tengok orang laen cam senang sket sebab dowang ada motor sendiri2 nak gi bus stop tu. senang cite, leceh laa kalao aku sekolah menengah kat kampung. menyusahkan nenek aku. tanak susahkan orang kene laa blaja rajen2.

dapat masuk sekolah asrama kat kluang. huu, naseb bek laa dapat sekolah sains dekat2 aje. seronok gak laa. senang nak balik kampung..

balek kampung naek bas sambung2 je.. takyah susah2 pikir pasal tiket bas. cume part yang aku kurang gemar tu bile kena menapak dari bus stop ke rumah tu.. de jadi best kalo tetibe petang2 kul 5 tu ade orang kampung lalu pastu tumpangkan aku. lalalaAaa~

haa mase sekolah menengah ni aku balik sebulan sekali. ade kat umah dua ari je rasenye.. pastu dah balik sekolah. . .

pastu masuk uia aku balik satu sem sekali. . .

gile sikit masa aku kat umah.. kan?

pasni dah grad.. err,pastu... planning dah ade, pelaksanaan tu aku kurang pasti. rase macam makin jarang balik umah pon ade kalau ikut plan A nih~ aku fikir macam2 dalam masa cuti kat umah ni. sambil2 pikir tu aku ulangkaji buku komik Budak Getah. asal usul dan susur galur kesultanan Perak aku memang xpass, itu kena tanya dak2 report Heritage nih. yg aku taw skang nih, Monkey.D.Dragon tu ayah Monkey.D.Luffy... datuk Luffy lak Monkey.D.Garp~

ok stop merapik.

datuk Luffy~



ayah Luffy~



abang Luffy~



Luffy!!


oh ye, watak feveret aku dalam Budak Getah ialah . . . . [jengjeng jeng~]
SANJI!!! *tapi asal laaa tukang tangkap gambar tu lupe nak bukak cover lense de mase tangkap gamba sanji?!* grrr... sanji sangat macho k!
sanji pon panas hati je mase tengok gambo muke de nih..hahaha

*sebenarnye gamba latest Nami untuk mende ganjaran tangkapan ni tersangatlah hot! hahah..

No comments:

Post a Comment