jangan gado2~ [aku lapar sekarang ni . . .]

23 March 2010

balas dendam?

hoho..

mengikut pemerhatian aku, ada 2 bentuk pembalasan yang dilakukan oleh orang sekeliling.

1. balas dalam bentuk yg mampu dilihat oleh pandangan mata kasar. contoh macam kau sagat kereta pakgad dengan kunci motor kau. contoh 2: libasan melintang di dada, tumbukan tepat di muka, dan tusukan tepat di area ginjal.

2. balasan psikologi. contoh: api2kan sifat amarahnya dengan kata2 pedas menyengat. contoh lagi: kata2 random yang umum tapi mampu menusuk hati pihak musuh dari dalam.

aku bukan nak ajar kau macamane untuk bergaduh dan saling bermusuhan. aku cume nak beritahu dalam dunia ni ada banyak ragam manusia. bukan semua manusia kuat macam kau untuk lawan dengan cara 'pukulogy'. tapi semua makhluk ada cara counter attack masing2. dan sila berhati2 dengan mereka yang kelihatan lemah dan tiada muscle ini kerana mereka juga ada cara untuk menjatuhkan kau yg kuat bermuscle2 tu.

akhir kata,
hormatilah setiap orang ye~

^^
hepi2lah selalu~


No comments:

Post a Comment