You came into my life and I thought, "Hey" ~ *nyanyi lagu tema New Moon*

24 November 2009

berita lagha yang aku suke
New Moon akan start tayang 27th Nov '09 kt Malaysia... kt oversea sane da kua dah...start 20th aritu~

beralih ke berita hal ehwal pendakwah
Program Mukhayyam 2009 Penuh Cabaran

bermula jumaat lepas, aku dan beberapa rakan join camping ke Kem Lembah Genting bersama2 geng usrah...
nama program ni ialah Muslim Combat Quest '09. berlangsung dari 20 Nov '09 hingga 23 Nov '09... padat dan sendat dgn pelbagai aktiviti penuh mencabar dan membina jati diri sebagai seorang bakal pendakwah.. sungguh macam bukan aku kan?? haa tu laa aku nak habaq kat hang nihh!



20 Nov '09 jumaat
lepas selesai solat Jumaat..[solat jumaat kat masjid depan Nasi Ayam Mancongkam, sebab makan dulu kt situ] aku dan piei menuju ke CAC, IIUM untuk berkumpul, nak gerak sesama laa nih..3:15pm - naek keta piei menuju ke Sekolah Rendah Al-Amin... tepi UIA tu je..

ice breaking sket... "sila tulis tarikh lahir, alamat rumah, berat badan, &hobi"
baekk...aku tulis..atas sehelai kertas A4, tulis besar2 pastu tampal belakang badan aku. sume ikhwah pon same2 wt..*ikhwah di sini merujuk kepada lelaki, perempuan kite panggil akhawat*

pastu fesi suh buat satu barisan ikut umur, paling tua ke paling muda . . . best2, aku agak tua gak laa, ramai yg lagi muda kt belakang aku

pastu fesi suh beratur ikut rumah sape yg dekat ngan UIA sampai laa pada yg paling jauh.. hahaha..johor je~

pastu beratur ikut hobi sape paling lagha kt depan, hobi paling bagus kat belakang!!
owhh mann!

aku berdiri kat nombo dua dari depan! hahaha cube teka ape aku tulis hobi aku . . . hahaha
'MENGUMPUL MOVIE'
owh, yg 1st ahnaf <-- cube kau teka ape hobi de [ maen poker~]

dak laen tulis men bedminton laa, PES, bolasepak...ape kelas bebb~ piei?? owh ye, de ujung skali bajet cam yang paling bermanfaat laa tu.. FOTOGRAFI~ papelahhh..haha
pastu fesi start bagi kaen kaler biru pada ahnaf...pastu aku dapat kaen kuning..pastu merah...pastu ijau.. sampai laa last,tu kaler untuk group masing2 upenye...

ABU BAKAR
biru
UMAR merah
SEMANTAP UTHMAN kuning<--ni name group aku nih~
ALI hijau

lepas solat asar, aku lukis logo untuk group dan buat cheer! yeayyy~ group aku mmg haru biru sebab ade aku ngan piei! wahahaha

lepas solat maghrib, baca alMathurat.. dengar ceramah.. err, aku ngantuk2 . . . well, who doesnt?? hahah<--nakal dak ni lepas solat isya' lagi 'bestt!' ade forum lakk aihh~ ok sambung tido...aku scribble2 atas sehelai kertas~ piei tulis nota gak... tapi . . .


ini notes dari aku~



ini notes piei~


bersambung...
[aku nak balik umah dah..nanti aku tulis lagi gune laptop nenek aku~]

assalamualaikum~

7 comments:

  1. ok baru pasan blog awk..bes2..hehe..suka lagu dia..haha..oh stail la cara korg wat sesi taaruf tu..lg bes dr budak pmpn punya..tahniah2 sape idea bernas tu..haha..tgk nota tu pun da tau bdk kaed..haha..keep up menulis entri2 yg best..lalala

    ReplyDelete
  2. salam,

    gambar yang atas sekali tu, tengah wat ape?

    ReplyDelete
  3. uh last minute xberkesempatan nk join... tsk..tsk..wuwuwuuuu (=_=)

    ReplyDelete
  4. ko punya notes mmg best. itu menunjukkan minda yg aktif ^^

    ReplyDelete
  5. weh banyakknye komen kat sini..
    sori aku xperasan Kahfi8 tanye pasal gamba 1st. . . err gamba 1st ea? . . .
    emm tu sessi aku tgh bagi idea cemana group kitorang punye trademark.. emm, macam kene buat gaya2 sket masa nak present logo group masing2.. so ni tengah brainstorm la nih~ HOHO

    ReplyDelete