aku RELAX je k~

19 May 2009

kalau aku tulis ini nanti orang pasti kata aku desperate kan?? ahh... selama ini aku tidak kesah sangat dengan status bujang solo aku ini.. lagipun aku perasan ada ramai rakan2 seperjuangan yang sama2 solo... hahaha, 'comfort zone' kate orang putih.

"by the time you're in final years, you should have gf/bf"
[disusuli dengan sebab2 yang mungkin munasabah pada telinga kami, jejaka2 available]

. . . jaw dropping moment . . .

ok..
kalau ini datang dari mulut orang yang sedang bercinta, aku memang takkan termakan sedikit pon dengan ayatnya. tapi. . . turns out ianya terpacul dari mulut lecturers...yup, ade 's' kat ujung tu...plus yang seorang tu ialah 'senior lecturer'. dan sekurang-kurangnya seorang lecturer pernah katakan ayat di atas dalam keadaan formal. owh shut...

"bukan ke kite nak grad taun depan??"

soalan simple cani pun boleh buat aku dan rakan seperjuangan terkedu seketika.

[aku tidak nervous pon taw...]

. . . . .
sungguh lapar sekarang ini...
dan seperti ada bertimbun timbun pula kerja yang perlu diselesaikan. tentatif program bersama KAED kelihatan semakin sendat dan padat walaupun aku tidak ambil shortsem.

9 comments:

  1. kenapa? kenapa perlu nervous?
    kenapa aku tak kisah pon?!

    ReplyDelete
  2. grade ke grad? bolog kah? sape yg bolog ni?

    ReplyDelete
  3. najwa saifudin : aku x nervous jugak.. aku pon xkesah jugak..tapi perlu ingat yg kite ini ada perbezaan. aku lihat seseorang itu ada banyak rakan untuk masa depan yang lebih cerah...dan ada juga ynag tidak ramai rakan... rakan memang memaenkan peranan penting untuk masa depan k

    fawizah : entah...kakfawi kot??

    ReplyDelete
  4. alamak..mcm mane nih?xcukup mengorat lagi nih..
    masuk rumi aku dah lari dari imej polos dan alim..haha xdpt r nk ngorat mcm ni..haha

    ReplyDelete
  5. hahahahaa... mari tengok gadiz2 menari baring2...wakakaka

    ReplyDelete
  6. owh korg buli habes kami ea? nk kne tukar step nih.. haih..

    ReplyDelete
  7. xsabar nak tunggu malam ni...wiiiwii...wahaahahaha

    ReplyDelete
  8. oh, hmph, cuba anda terangkan dengan lebih lanjut lagi ya..

    ReplyDelete
  9. mmm...mungkin taklame lagi nanti ade video d youtube...

    ReplyDelete